پژوهش هاي حبوبات ايران (نيمه اول) 1390; 2(1):21-26.
 
 
افصحي كامران*,مستوفي سركاري محمدرضا,شكاري فريد,راستگو مهدي
 
* زنجان، شهرک کارمندان، فاز 3، خيابان 2، پلاک 1070، کد پستي: 4513914455
 
 

ريزش دانه در هنگام برداشت يکي از عوامل کاهش دهنده مقدار محصول به دست آمده از مزرعه مي باشد. جهت انتخاب لاين مناسب براي برداشت مکانيزه و تعيين مناسب ترين درصد رطوبت دانه در حين برداشت، در رابطه با کاهش افت و افزايش محصول سه لاين لوبياي چيتي، آزمايشي به صورت کرت هاي خردشده در قالب طرح بلوک هاي کامل تصادفي با سه تکرار در مزرعه تحقيقاتي واقع در کرج اجرا شد. سه لاين لوبياي چيتي ايستاده شامل لاين KID-31، 11816 و Cos16 به عنوان کرت اصلي و درصد رطوبت دانه در حين برداشت بعنوان کرت فرعي در دو سطح رطوبت %17±2 و %12±2 ارزيابي گرديدند. در اين آزمايش، ميزان تلفات محصول در حين برداشت با همديگر مقايسه شد. تجزيه و تحليل داده ها نشان داد که لاين هاي مورد بررسي از نظر ميزان محصول با هم اختلاف معني دار داشته و بيشترين محصول به ميزان 1612.9 کيلوگرم در هکتار مربوط به لاين Cos16 در سطح رطوبتي %12±2 بوده و همچنين از نظر حداقل تلفات محصول در حين برداشت بين دو سطح رطوبتي، اختلاف معني داري مشاهده شد و هر سه لاين در رطوبت %12±2 کمترين ريزش را داشتند ولي بين اين لاين ها از نظر درصد ريزش اختلاف معني داري مشاهده نشد.

 
كليد واژه: تلفات دانه، رطوبت دانه، رقم ايستاده، لوبيا
 
 

 نسخه قابل چاپ