در این سری پست ها نصب سرویس های اولیه Lync 2010 رو برای دوستان تشریح خواهم کرد.من شما رو به صورت قدم به قدم برای نصب سرویس، راهنمائی میکنم و در نتیجه سرویس Lync Server 2010 Standard Edition حاصل کار خواهد بود.
در این سری پست ها تمرکز بر موارد ذیل خواهد بود:



  • پیدایش Lync 2010
  • ساختار و قابلیت های Lync 2010
  • آماده سازی ساختار اولیه برای Lync 2010 Standard Edition
  • ایجاد توپولوژی Lync 2010 Standard Edition در نرم افزار Topology Builder
  • پباده سازی توپولوژی Lync 2010 Standard Edition
  • نصب Lync 2010 Standard Edition Server
  • استفاده از Lync Server Control Panel


سرویس Communicator با هدف همگرائی و یکپارچه سازی روش های ارتباطی سازمان ها و شرکت ها و اولین بار تحت نام و نسخه ی LCS در سال 2003 توسط مایکروسافت ارائه شد (پیش از این نیز در سال های 1998 و 2000 نسخه هائی ارائه شدند و به نوبه ی خود تجارب منحصر به فردی در آن زمان ارائه کردند). پس از آن در سال های2005 ، 2007 و 2008 نسخه های LCS 2005، OCS 2007 و OCS 2007 R2 به بازار ارائه شدند. 




در نسخه ی 2007 مایکروسافت جای خود را در بازار ارتباطات پیدا کرده و در کنار شرکت هائی چون Cisco ،IBMو Avaya قرار گرفت.





اما در سال 2010 و با ارائه نسخه ی جدیدی از راهکار ارتباطی یکپارچه ی خود با نام تجاری Lync 2010 و با توجه به سازگاری بسیار عالی و سطح بالا با نرم افزارهای اداری Office منجر به تغییرات بسیار بزرگی در تعادل بازار ارتباطات به نفع خود شده است.مایکروسافت در کنفرانس های برگزار شده در اروپا و آمریکا در سال های 2010 و 2011 از این راهکار با نام Next Generation VoIP Centers در زمینه ی Voice نام برده است و با توجه به اینکه کمترین وابستگی به تجهیزات خاص سرور و شبکه را در خود دارد باعث شده است تا گستره ی ویسعی از سازمان ها و شرکت ها (SMB – Mid Size - Enterprise) بتوانند از مزایای این راهکار بهره ببرند. 



در حال حاضر که این پست نوشته میشود، مایکروسافت نسخه ی Pre-Release از نرم افزار Lync 2013 را روانه ی بازار جهانی کرده است.همراه با این نسخه امکانات بسیار زیادی به Lync افزوده شده است که شاخص ترین آنها HD Quality Video Conferencing، Voice and Video Calling on Mobile ، Skype Integration و بسیاری قابلیت دیگر است.

Microsoft Lync 2013

در پست بعدی در مورد ساختار و قابلیت های Lync 2010 بحث خواهیم کرد و آزمایشگاه خود را برای این کار آماده میکنیم.