پاسخ به:مشاهير علم رياضي
پنج شنبه 9 شهریور 1391 12:25 AM
هالموس
مقدمه و معرفی
پل ریچارد هالموس ریاضیدان بزرگ مجاری-آمریکایی بود که در مورد نظریه احتمال، آمار، نظریه عملگرها، فضاهای هیلبرت، منطق ریاضی و بسیاری دیگر از مباحث ریاضیات تالیفات متعددی داشته است. او در سوم مارس 1916 چشم به جهان گشود و در دوم اکتبر سال 2006 معادل با دوم مهرماه سال 1385 در لوس گاتوس کالیفرنیا چشم از جهان فرو بست.
کتابهای تألیف شده توسط هالموس
پروفسور هالموس یک مولف، ویراستار،معلم و سخنران مشهور بود. تقریبا تمامی کتابهای او امروزه نیز چاپ میشود. کتابهای فضاهای برداری با بعد متناهی، نظریه طبیعی مجموعهها، نظریه اندازهگیری، مسایلی ریاضیدانان پیر و جوان و می خواهم یک ریاضیدان باشم کتابهای کلاسیکی هستند که قدرت ایشان را در نویسندگی نشان میدهند. به عقیده نگارنده این مقاله که تا حدودی با تعدادی از کتابهای ایشان آشنا هستم یکی از نقاط قوت ایشان در نویسندگی قدرت بیان فوقالعاده ایشان است به گونهای که سختترین مفاهیم را با رعایت سادگی در کلام بیان میکنند.
او همچنین ذکاوت خاصی در مورد انتخاب عناوین جذاب برای مقالات خود داشت. "رایاضیات کاربردی، ریاضیات بد است"، "هیجان تجرید"، "ریاضیات آمریکا از سال 1940 تا دو روز قبل" چند مورد از عنوان مقالات ایشان است.
هالموس تالیفات بسیاری در زمینههای مختلف دارد که برخی از آنها عبارتند از:
فضاهای برداری با بعد متناهی.
تظریه اندازه گیری
آشنایی با فضاهای هیلبرت
نظریه طبیعی مجموعهها
منطق جبری
مقالهای در مورد جبرهای بولی
کتاب مسائل فضاهای هیلبرت
میخواهم یک ریاضیدان باشم
من حافظه تصویری دارم
کتاب مسایل جبر خطی
رانجام در سال 1957 فیشر بازنشسته و به استرالیا مهاجرت کرد و در اثر ابتلا به سرطان از دنیا رفت. شاید کمتر کسی مانند او توان ریاضی خود را در اختیار همه انسانها گذاشته است