يكشنبه 21 خرداد 1391 14:00:33             شماره‌ خبر :1026456
شناسايی نيازها، محدوديت‌ها و موانع توسعه فرهنگ قرآنی در مؤسسات/20
غلامعلی دمساز:
خلق آثار قرآنی در صدر اجرايی شدن توسعه فرهنگ قرآنی قرار گيرد

گروه مؤسسات قرآنی مردم‌نهاد: يكی از اعضای هيئت مديره اتحاديه تشكل‌های قرآنی كشور با توجه به اهميت فضای قرآنی مؤسسات و خانه‌های قرآن در اجرايی شدن توسعه فرهنگ قرآنی در برنامه‌های اين مراكز، به خلق‌ آثار قرآنی در اين زمينه معتقد است.

غلامعلی دمساز، عضو هيئت مديره اتحاديه تشكل‌های قرآنی كشور

غلامعلی دمساز، عضو هيئت مديره اتحاديه تشكل‌های قرآنی كشور، در گفت‌وگو با خبرگزاری قرآنی ايران (ايكنا)، ضمن بيان اين مطلب كه برای توسعه فرهنگ قرآنی در برنامه‌های مؤسسات بايد اين مجموعه‌های قرآنی را توانمند كرد، گفت: مؤسسات قرآنی از آنجايی كه از نيروهای مردمی متشكل شده‌اند بايد برای تبليغ فرهنگ قرآنی از برنامه‌های مدون و كارشناسی شده استفاده كنند.

مديرمسئول مركز عالی تربيت مدرس و استاد قرآن تربت جام، در ادامه به نياز مؤسسات قرآنی از حمايت‌های مالی از سوی مسئولان و حتی عموم مردم اشاره كرد و افزود: مؤسسات قرآنی ـ مردمی نيازمند حمايت‌های مالی مسئولان امور قرآنی، خيران و حتی عموم مردم قرآن‌دوست هستند لذا اگر توسعه بيشتری در اين زمينه صورت گيرد بايد راهكارهايی نيز برای اين توسعه انديشيده شود.

اين كارشناس قرآنی اذعان كرد: از جمله راهكارهايی كه می‌توان در اين زمينه پيشنهاد كرد می‌توان به ايجاد درآمد از طريق كارهای فرهنگی، اقتصادی و دينی در كنار فعاليت‌های قرآنی اين مراكز اشاره كرد، در واقع اگر اين گونه عمليات انجام شود منابع درآمدزايی خواهيم داشت.

وی ضمن بيان مطلب فوق، در رابطه با موانع و محدوديت‌های توسعه فرهنگ قرآنی در برنامه‌های مؤسسات قرآنی ـ مردمی اظهار كرد: برای جلوگيری از نقاط ضعف مؤسسات قرآنی بايد اقداماتی تخصصی در خلال برگزاری برنامه‌های دينی و قرآنی بگنجانيم در واقع اختصاص بودجه‌های كامل قرآنی، تربيت كادر قرآنی و همچنين استفاده از تجارب افراد كارشناس در اين مورد راهگشا است.

 غلامعلی دمساز:
ارتقای هر مؤسسه و خانه قرآنی نيازمند تلاش، همت و پشتكاری است كه بايد همواره در جهت هم‌افزايی و همگرايی به آن توجه داشته باشند

دمساز، در پاسخ به اين سؤال كه نظارت و ارزيابی در برنامه‌های مؤسسات مردمی جهت توسعه فرهنگ قرآنی تا چه اندازه مؤثر است، گفت: در اين راستا نظام ارزشيابی صحيحی در برنامه‌های مؤسسات برای رفع مشكلات احتمالی در برگزاری برنامه‌های دينی و قرآنی نيازمنديم.

مديرمسئول مؤسسه علوم قرآنی تسنيم تصريح كرد: ايجاد ساز و كارهای لازم‌ برای هماهنگی ميان مؤسسات قرآنی در اين زمينه تا حدودی راهگشا است البته بايد به اين مطلب توجه كنيم كه موازی كاری ميان عمليات اين مراكز قرآنی به وجود نيايد.

كاربردی شدن برنامه‌های مؤسسات لازمه اجرايی شدن توسعه فرهنگ قرآنی است

اين كارشناس قرآنی، ضمن بيان مطلب فوق، كاربردی شدن برنامه‌های قرآنی مؤسسات و حتی خانه‌های قرآن را لازمه اجرايی شدن توسعه فرهنگ قرآنی در اين مراكز دانست و افزود: برای اين كه توسعه فرهنگ قرآنی را در مؤسسات و خانه‌های قرآن داشته باشيم نيازمند كاربردی شدن يا تخصصی شدن برنامه‌های قرآنی مؤسسات هستيم كه اين روند از سوی نحوه تعليم و تربيت كادر متخصص قرآنی و مديريت صحيح آن مجموعه قرآنی به وجود می‌يابد.

وی در پاسخ به اين سؤال مبنی بر اينكه مديران مؤسسات قرآنی چه نقشی در روند صحيح توسعه فرهنگ قرآنی اين مراكز به عهده دارند، گفت: مديران با توجه به اين كه محور اصلی و تسلط امور قرآنی در مؤسسات به شمار می‌روند بايد طوری عمل كنند كه تمامی جرايانات قرآنی مؤسسات به دنبال ارتقای آنان پيش رود و نحوه تبليغ و ترويج فرهنگ قرآنی را به سوی پيشرفت آنان هدايت كنند.

مديرمسئول مؤسسه قرآن و عترت وحدت انديش، در پايان خواستار شد: نقش اصلی اين جريان قرآنی را متوليان و مسئولان قرآنی كشور به عهده دارند كه اگر به صورت سالانه و يا حتی ماهانه نظارت كافی بر عمليات هر مؤسسه داشته باشند، بهتر می‌توان فعاليت‌های آنان بررسی كرد.

دمساز در ادامه به اهميت فضای قرآنی مؤسسات جهت ايجاد توسعه فرهنگ قرآنی اشاره و تأكيد كرد: خلق آثار قرآنی در صدر اجرايی شدن توسعه فرهنگ قرآنی مؤسسات مردمی برای پيشبرد اهدفشان قرار گيرد.

عضو هيئت مديره اتحاديه تشكل‌های قرآنی كشور، خاطرنشان كرد: ارتقای هر مؤسسه و خانه قرآنی نيازمند تلاش، همت و پشتكاری است كه بايد همواره در جهت هم‌افزايی و همگرايی به آن توجه داشته باشند.