حجت‌الاسلام حميد محمدی:
تمدن‌سازی قرآنی نيازمند تعامل دوسويه بين قرآن و دانشگاه است

گروه فعاليت‌های قرآنی: قائم مقام وزير فرهنگ و ارشاد اسلامی در امور قرآنی با اشاره به اينكه برای رسيدن به تمدن قرآنی بايد حركت را از دانشگاه‌ها شروع كرد گفت: برای رسيدن به اين هدف نياز به تعامل بيشتر قرآن و دانشگاه احساس می‌شود.

به گزارش خبرنگار اعزامی خبرگزاری قرآنی ايران (ايكنا) به جشنواره قرآنی دانشجويان علوم پزشكی، حجت‌الاسلام والمسلمين حميد محمدی، قائم مقام وزير فرهنگ و ارشاد اسلامی در امور قرآنی، در مراسم اختتاميه هفدهمين جشنواره قرآنی دانشجويان دانشگاه‌های علوم پزشكی كشور با بيان اين مطلب گفت: يكی از فعال‌ترين و پركارترين مراكز قرآنی كشور دانشگاه علوم پزشكی است و ساير دانشگاه‌ها بايد از اين دانشگاه الگوگيری كنند.

وی در ادامه افزود: معلمی شغل انبياست و كسی كه امروزه چيزی از قرآن می‌داند دانش‌آموز مكتب خداست؛ زيرا معلم بزرگ اين مكتب اوست. هر كس دارای دو نوع خلقت است يكی خلقت دنيايی و ديگری خلقت قرآنی و هر كس كه به دنيا می‌آيد هم‌زمان خلقت قرآنی دارد و اگر در وجود او سير كنيم به اين موضوع پی خواهيم برد. خواندن و ذكر قرآن فقط برای يادآوری قرآن است كه به دليل فراموشی انسان از ياد برده می‌شود.

حجت‌الاسلام محمدی در ادامه با طرح اين سؤال كه چه بايد كرد تا دانشگاه‌هايمان در حوزه تمدن‌‌سازی حضوری فعال داشته باشند؟ عنوان كرد: رمز اصلی تمدن‌سازی در تاريخ جديد ما اين است كه دانشگاه‌ها با قدم نهادن در مسير تمدن‌سازی نقش خودشان را ايفا كنند.

قائم مقام وزير فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه به بيداری اسلامی اشاره كرد و گفت: بيداری اسلامی كه در جهان امروز اتفاق افتاده است نقطه روشنی برای حركت به سمت تمدن اسلامی است كه بايد اصول و مبنايش را از قرآن بگيرد. ما در هر علم و حوزه‌ای كه فعاليت داريم بايد مبانی آن را از قرآن بگيريم و در به‌وجود آوردن تمدن اسلامی به كار بريم.

وی خاطرنشان كرد: در جامعه قرآنی حق حيات موحدانه و عالمانه مهم‌ترين حق در زندگی فرد است و اين حق زمانی احراز می‌شود كه زندگی موحدانه و عالمانه داشته باشيم.

حجت الاسلام محمدی افزود: بی‌تعادلی در دين برابر با جهالت است و تمام تفاوت‌ها و گوناگونی‌هايی كه در آفرينش به چشم می‌خورد برای تعادل است. بايد توجه به زندگی دنيا در كنار توجه به آخرت باشد، از آن جمله است كه در قرآن به‌شدت بر نظام طبيعت تأكيد شده است، زمانی انسان می‌تواند در تراز انسانی كه در قرآن ويژگی‌هايش آمده است قرار گيرد كه بتواند به نهايت پيشرفت و كمال برسد.

قائم مقام وزير فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه گفت: بين قرآن و دانشگاه بايد تعامل ويژه‌ای وجود داشته باشد. بايد منتهای تلاش ما به سمت توسعه فرهنگ قرآنی باشد و بايد اين نكته را نيز در نظر داشت كه هر توسعه كمی سبب توسعه فرهنگی نمی‌شود.

وی افزود: يكی از عوامل حركت به سمت توسعه فرهنگی قرآن، شناخت قرآن، رشد ايمان به قرآن و رفتار قرآنی است كه بعد از ايمان به خدا و پيامبر(ص) به آن اشاره شده است. حضور قرآن در رفتار فردی و اجتماعی بايد وجود داشته باشد پس ايمان و عمل لازمه توسعه فرهنگ قرآنی است.

حجت الاسلام حميد محمدی تصريح كرد: نخبگان و دانشمندان ما مسئوليت دارند مؤلفه‌های فرهنگ قرآنی را از قرآن شناسايی و استخراج كنند و اين مؤلفه‌ها را به مردم بشناسانند. قرآن در رشد مادی و معنوی انسان موثر است و در قرآن به رشد مادی نيز توصيه های زيادی شده است البته در كنار رشد معنوی.

قائم مقام وزير فرهنگ و ارشاد اسلامی عنوان كرد: نظام فرهنگی، اجتماعی، سياسی و اقتصادی ما برگرفته از قرآن است و همواره با بهره‌گيری از قرآن می‌توان آن را به حد عالی خود رساند. رشد معنوی نيز مهم‌ترين شاخص فرهنگ قرآنی است.

وی در پايان خاطرنشان كرد كه داشتن قرآن نعمتی بی‌بديل است كه بايد دستورات آن را به مرحله اجرايی در آورد.