جغرافيا و توسعه بهار و تابستان 1385; 4(پیاپی 7):69-88.
 
 
نگارش حسين*
 
* دانشگاه سيستان و بلوچستان
 
 

در ايران خورهاي فراواني در سواحل درياي عمان و خليج فارس وجود دارد، اما خورتنگ يکي از خورهاي منحصر به فرد از لحاظ شکل و نحوه پيدايش است که در شرق بندر تنگ و در سواحل مکران ايران واقع شده است. پديده هاي ژئومورفولوژي پيرامون اين خور از نظر ژئومورفولوژي ساحلي بسيار مهم و با اهميت هستند و برخي از عوارض ژئومورفولوژيک آن مثل «تومبولوي تنگ» در ايران بي نظير مي باشند.
شناخت عوارض ژئومورفولوژيک منطقه مورد مطالعه چه به لحاظ شکل و موقعيت و چه از نظر ژنز و نحوه پيدايش آن ها، بسيار مهم و با اهميت مي باشد و مي تواند اثرات مثبت زيادي در ايجاد تاسيسات زير بنايي و توسعه صنعت صيد و صيادي در منطقه در پي داشته باشد.
در اين مقاله سعي بر اين بوده است که بيشتر بر اساس تجربيات ميداني و مشاهدات عيني در منطقه به شناخت پديده ها و عوارض مهم ژئومورفولوژيک منطقه پرداخته شود. زيرا که منابع مطالعاتي و کارهاي انجام شده در منطقه بسيار کم و ناچيز است.

 
كليد واژه: 
 
 

 نسخه قابل چاپ