سال تولیدملی ،سال جهاد بانفس!!!
جمعه 18 فروردین 1391 1:34 PM
داشتم با خودم فكر ميكردم دربارهي سال توليد ملي. اينكه سهم من و امثال من از اين نامگذاري چيست؟!
سال جهاد اقتصادي اگر بيشتر برميگشت به مسؤولان امر در زمينه اقتصادي، سال توليد ملي، اما شايد بيشتر برگردد به ما مردم عادي كه اغلب سهمي هم در توليد نداريم. اينكه هر فرد و هر سازماني در اينباره چه نقشي دارد شايد تحليل مفصلي را بطلبد، اما ميتوان به نقش قشر تأثيرگذار جامعه؛ يعني بانوان، در اين زمينه اشاراتي كرد.
نميخواهم خيلي كليشهاي بنويسم و نميخواهم حرفهاي تكراري بزنم. فقط ميخواهم آنچه ذهنم را درگير كرده، با مخاطبانم در ميان بگذارم.
به نظرم اگر سال 90، سال جهاد اقتصادي بود براي كل كشور، امسال سال جهاد با نفس است براي بانوان كشور!
جهاد با نفس كه ميگويم از اين بابت است كه شايد خانمها به دليل ريزبين و تيزبين بودنشان و نيز سليقهمند بودن كارهايشان بيشتر با خريد سر و كار داشته باشند و در طول سال بيشتر پيش بيايد كه با انتخاب كالا روبهرو باشند و صد البته كه كيفيت و زيبايي براي انتخاب آنها شرط است. فرض كنيد دختر خانمي قرار است سرويس كريستال جهيزيه خود را انتخاب كند. انصافا در اين زمينه كيفيت كالاي ايراني در مقايسه با كالاي خارجي بسيار متفاوت است و ترجيح دختر خانم حتما و قطعا با كريستال خارجي است. اينجاست كه خانمهاي محترم بايد از چشم و همچشمي و اعمال سليقهي خود چشمپوشي كنند و كالاي ايراني را بخرند. البته اين نافي اين نيست كه توليدكنندگان كالاهاي ايراني، سطح كيفي كار خود را تا جايي بالا ببرند كه توليداتشان از لحاظ زيبايي و كيفيت با توليدات خارجي برابري كند و حتي بهتر باشد، اما تا آن زمان كه اين اتفاق رخ دهد جهادي لازم است آن هم جهاد با نفس! و اين امر برميگردد به قسمت دوم نام امسال، حمايت از سرمايه ايراني. اين را هم بگويم كه مثال سرويس كريستال دقيقا نسبت مستقيمي داشت با جهاد با نفس!خانمها خودشان ميدانند چرا اين را ميگويم! اما خب! من و شمايي كه مدير امور منزل هستيم بايد امسال حواسمان خيلي جمع باشد.با اين حساب به اين ميرسيم كه امسال نيز معجوني از نامگذاريهاي سالهاي قبل است. در اين جهاد با نفس، لازم است الگوي مصرفمان را تغيير دهيم و تا ميتوانيم از هدر دادن سرمايههاي ملي جلوگيري كنيم. همت مضاعف به خرج دهيم در بالا بردن كيفيت توليدات خود در هر شغلي كه هستيم و جهادي همهجانبه داشته باشيم در مديريت اقتصاد خانواده. ناگفته نماند اين جهاد اكبر ميتواند خيلي از معضلات را از خانواده دور كند و تأثيرات تدريجي مطلوبي بر فضاي جامعه داشته باشد. دور شدن خانمها از فضاي چشم و همچشمي و عدم درخواستهاي مكرر بر خريدهاي متوالي و غيرضرور اجناس خارجي، تأثير قابل توجهي در بازگرداندن آرامش از دست رفته به بسياري از خانوادهها دارد اينگونه كه بار سنگين تأمين هزينههاي اينچنيني را از دوش آقايان برميدارد و فضاي آرامتر و مطلوبتري را بر خانه حاكم ميكند.