با توهین دیگران چه کنیم؟
پنج شنبه 30 تیر 1390 9:54 AMهمه ما در طول روز و در تعاملات اجتماعی خود با افرادی برخورد می کنیم که گاهی پرخاشگری و یا توهین می کنند. اصولاً ما برای پاسخ گویی در برابر هجمه پرخاشگری ها و یا توهین ها دچار مشکل می شویم و راه حل مناسبی پیدا نمی کنیم.
در برخورد با کسانی که مطلب پرخاشگرانه و توهین آمیز به شما می گویند، به او بی توجه بمانید!
این موضوع که انسان اجازه ندهد، پیوسته مضحکه ی حرفهای زشت دیگران باشد؛ از اهمیت زیادی برخوردار است.
اگرچه حرفهای دیگران نمی تواند آسیب زیادی به انسان وارد کند، اما اینکه به طور مداوم، دیگران با من برخورد توهین آمیز کنند، به عزت نفس من صدمه وارد می کند و سلامت روابط و احترامم کاسته می گردد.
از طرف دیگر، اجاره یافتن فرد دیگر برای تحقیر مداوم من، برای او نیز مضر است.پرخاشگری برای فرد پرخاشگر آسیب زا است.
بنابراین برای حفظ سلامت خود و طرف مقابلم و حفظ رابطه مان، عدم تحمل گفته های توهین آمیز مداوم طرف مقابل، امر بسیار مهمی است.
• به فرد دیگر بگویید در هیچ یک از گفتگوهایی که در آن به شما توهین می کند، شرکت نخواهید کرد. رفتار او را به طور مشخص و با جمله ای کوتاه توصیف کنید.
• سپس از بی توجهی انتخابی استفاده کنید؛ به این معنا که هر حرف او را که با حرف های رکیک همراه است، نادیده بگیرید.
• به سؤالهای او پاسخ ندهید و از تلاش برای اثبات غلط بودن اتهام ها، به طرف مقابل و یا پاسخ های مشابه خوددار کنید.
• سر خود را در پاسخ به او تکان ندهید؛ تماس چشمی خود با او قطع کنید؛ لبخند نزنید و به هر کاری که از قبل مشغول بودید، ادامه دهید.
• اگر در گفتگوی توهین آمیز او مشارکت کنید، او را تشویق کرده اید که دوباره به همین نحو با شما صحبت کند.
• اگر از شما سؤال کرد که چرا سکوت کرده اید، پاسخ قبلی خود را تکرار کنید: "در هیچ یک از گفتگوهایی که در آن به من توهین می کنی، شرکت نخواهم کرد".
• اما اگر در هنگام سؤال از کلمات رکیک استفاده کرد، پاسخ ندهید و برای مدت طولانی سکوت کنید.
• زمانی که فرد مقابل بدون اهانت با ما صحبت کرد،به او توجه کنید و در گفتگو شرکت کنید.
• تلاش کنید که در ضمن این تبادل های کلامی، با نزاکت و معقول باشید.