وقتی بادها بوزند
چهارشنبه 11 خرداد 1390 8:48 AMتولد امام جعفر صادق (علیه السلام)۲۷ فروردین، 17 ربیع الاول 83 هجری قمری
- هرگاه سختی یا پیشامد ناگواری برای مردی رخ داد یا امری او را اندوهناك كرد، پس دو زانوی خود و آرنج هایش را برهنه كند و به زمین بچسباند و با این حال در سجده برای حاجت خود دعا كند.
- خدا با موسی مناجات كرد و فرمود: ای موسی مرا در هیچ حالی فراموش مكن، زیرا فراموش كردن من دل را می میراند.
- هرگاه پیشامدی پدرم را غمگین می كرد، زنان و كودكان را جمع می كرد، سپس دعا می كرد و آن ها آمین می گفتند.
- خدای متعال خوش ندارد كه مردم در انجام حاجت به همدیگر اصرار كنند، ولی برای خودش آن را دوست دارد.
- دعا را در چهار هنگام بخوانید: هنگام وزیدن بادها، برطرف شدن سایه ها (یعنی هنگام ظهر)، باریدن باران، و ریختن اولین قطرة خون مؤمن در جهاد یا غیر آن. زیرا در این هنگام، درهای آسمان باز می شود.
- هر گاه دل یكی از شما رقت كرد (نرم شد) در آن حال دعا كند، زیرا دل تا پاك نشود رقت نكند.
- رسول خدا فرموده است: بهترین وقتی كه در آن خدای متعال را بخوانید، سحرهاست.
- همیشه پدرم می فرمود: پناه می بریم به خدا از گناهانی كه مرگ ما را نزدیك سازند و خانه ها را ویران كنند و این گناهان قطع رحم، آزردن و نافرمانی پدر و مادر و واگذاردن احسان و نیكی است.
- وقتی بندة مؤمن توبه كند، خدای متعال به سبب توبة او شاد شود چنان كه یكی از شما به سبب پیدا كردن گمشده اش شاد می شود.
- گاهی مردی را می بینی كه در سخنوری در یك لام یا واو خطا نكند ولی دلش از شب تاریك و ظلمانی تاریك تر و سیاه تر است، و گاهی مردی را می بینی كه نتواند آن چه در دل دارد به زبان آورد اما دلش مانند چراغ، نورافشانی كند.
- لغزش های مؤمنین را جست وجو نكنید، زیرا هر كس لغزش های برادرش را جست وجو كند، خداوند لغزش هایش را دنبال كند و خداوند لغزش های هر كس را دنبال كند رسوایش سازد گرچه درون خانه اش باشد.
- خدای متعال فرماید: هر كس به یك دوست من اهانت كند به جنگ با من كمین كرده و من به یاری دوستانم از همه چیز شتابان ترم.
- كمترین آزار به پدر و مادر، گفتن اف به آن ها است و اگر خدای متعال چیزی را آسان تر و خوارتر از آن می دانست، از آن نهی می فرمود.
- زن مؤمن از مرد مؤمن كمیاب تر است و مرد مؤمن كمیاب تر از كبریت احمر است.
- نفس كشیدن كسی كه برای ما اندوهگین است و برای ستمی كه به ما شده غمگین است، تسبیح است.
- هر كه به یك زندگی ساده از خدا راضی باشد خدا هم به عمل اندك او راضی شود.
- ای پسر آدم! هر طور كه می خواهی باش چون آن چنان كه باشی جزا می بینی.
- در تورات نوشته است: ای پسر آدم! تنها به عبادت من پرداز تا دلت را از بی نیازی پر كنم و تو را به خودت وانگذارم!