فرهاد حسنزاده: مجموعهي «رُمان نوجوان امروز» جريان تازهاي را در فضاي نشر ايجاد کرد
بزرگنمایی:
خبرگزاري آريا- فرهاد حسنزاده، برگزاري جشنوارههاي طنز را فرصت مناسبي براي استعداديابي دانست و پيشنهاد کرد جشنوارهي طنز «تحفهي طهرون» که از سوي کانون پرورش فکري در سطح استان تهران برگزار ميشود به يک جشنوارهي ملّي و سراسري تبديل شود.
به گزارش خبرگزاري آريا، فرهاد حسنزاده نويسندهي کودکان و نوجوانان در هشتمين نشست دوستانهي ديدار با نويسندگان و مترجمان عصر سهشنبه 20 ارديبهشت، در غرفهي کانون حاضر شد و با کودکان و نوجوانان گفتوگو کرد.
وي دربارهي غرفهي کانون در بيستوچهارمين نمايشگاه کتاب تهران گفت: کانون پرورش فکري براي بچّهها ارزش قايل است و به آنها اهميّت ميدهد و اين توجّه را در طراحي غرفهي امسال ميبينيم. بچّهها آزادانه توي غرفه چرخ ميخورند و فشاري از طرف والدين و يا جمعيت نيست و ميتوانند بهراحتي کتاب انتخاب کنند. درحاليکه در سالهاي قبل، ازدحام ميشد و اين امکان نبود.
نويسندهي کتاب «ديو ديگ بهسر» ادامه داد: رنگآميزي غرفه شاد است. موسيقي خوشآيندي پخش ميشود و نصب پنکههاي سقفي نشاندهندهي احترام به مشتري و احترام به بچّهها است.
حسنزاده دربارهي انتشار مجموعهي «رُمان نوجوان امروز» نيز گفت: در اين مجموعه از نظر شکل و چاپ، کارهاي خوبي منتشر شد که بچّهها را جذب ميکند. دستکم يکي از ويژگيهاي آن معرّفي نويسندهها به کودکان و نوجوانان است. براي اينکه توي جلد کتاب، بيوگرافي و عکس نويسنده چاپ شده و خوب است که اين معرّفي در همهي کتابهاي کانون صورت بگيرد.
نويسندهي رُمان «هستي» دربارهي ضرورت انتشار اين مجموعه گفت: چاپ رُمان براي نوجوان کار درستي بود. من با بچّهها در مدرسهها و يا مراکز کانون پرورش فکري در ارتباط هستم و در حرفهايشان اين مساله مشخص بود و هميشه سوال داشتند که چرا نويسندههاي ايراني رُمان نمينويسند؟ تعداد ناچيزي رُمان نوجوان از سالهاي قبل هست، امّا کارهاي جديد نبود. بچّهها تصوّر ميکنند که نويسندههاي ايراني توان نوشتنِ رُمان را ندارند، امّا چاپ اين مجموعه به آنها نشان داد که نويسندههاي ايراني هم ميتوانند رُمان بنويسند.
وي افزود: ضمن اينکه چاپ مجموعهي «رُمان نوجوان امروز» جريان تازهاي را در فضاي نشر بهوجود آورد و توجّه ناشران را به رُمان نوجوان جلب کرد. حالا ناشرها به دنبال نويسندههايي هستند که براي آنها رُمان بنويسند. درحاليکه قبلاً اين اتفاق نميافتاد. نويسنده، رُمان مينوشت و به دنبال ناشر بود تا اثرش را چاپ کند.
نويسندهي کتاب «آقا رنگي و گربهي ناقلا» دربارهي ضرورت توجّه به طنز در خلق قصّه و داستان براي کودکان و نوجوانان گفت: کانون پرورش فکري کودکان و نوجوانان بايد به طنز نگاه ويژه داشته باشد. بهنظر من، طنز يک توانايي است که همهي نويسندهها ندارند. هرچند که در گروههاي نگارش رُمان، طنز هم وجود دارد، امّا کانون بايد در انتخابهاي خودش رُمان طنز را بيشتر جدي بگيرد. در ادبيات کودک و نوجوان از نظر طنزنويسي بسيار فقير هستيم. طبيعي است که کانون اگر چاهي بکند، به آب نميرسد. شايد نياز باشد که ما يکسري نويسندهي طنز را شناسايي کرده، پرورش بدهيم و بر روي آنها سرمايهگذاري کنيم.
وي ادامه داد: ما جشنوارههاي مختلف داستانهاي ديني، انقلابي و .. داريم، امّا هنوز جشنوارهي طنز نداريم. دو دوره است که که کانون پرورش فکري در سطح استان تهران جشنوارهي «تحفهي طهرون» را با موضوع طنز برگزار ميکند. اين جشنواره اقدام خوبي است و اميدوار هستم که در سطح استان نماند و ملّي شود. برگزاري جشنوارهي طنز فرصت مفيدي براي استعداديابي است.
فرهاد حسنزاده در پايان از انتشار دو کتاب جديد خبر داد و گفت: به سفارش کانون پرورش فکري مشغول نگارش جلد دوّم «قصههاي کوتيکوتي» هستم که شامل 20 قصّه خواهد بود. قصّهها را نوشتهام و دارم روي آنها کار ميکنم تا براي چاپ آماده شوند.
«قصههاي کوتيکوتي» مجموعهاي از داستانهاي کوتاه براي گروه سنّي الف و ب است که جلد اوّل آن در سال 1386 از سوي کانون پرورش فکري کودکان و نوجوانان منتشر شد. اين کتاب شرح ماجراهاي يک بچه هزارپا است.
وي همچنين گفت: «پيتيکو پيتيکو» عنوان کتاب ديگري است که بهتازگي نوشتهام و شامل سه داستان است که لحن طنز دارند و ماجراهاي آن در فضايي شاد اتفاق ميافتد.
حسنزاده افزود: «پيتيکو پيتيکو» در مرحلهي تصويرسازي است و توسط کانون پرورش فکري کودکان و نوجوانان براي گروه سنّي الف و ب منتشر خواهد شد.
غرفهي کانون پرورش فکري کودکان و نوجوانان در روزهاي برگزاري بيستوچهارمين نمايشگاه بينالمللي کتاب تهران ميزبان چهرههاي شناختهشدهي ادبيات کودک و نوجوان خواهد بود.
بيست و چهارمين نمايشگاه بينالمللي کتاب تهران تا 24ارديبهشت در مصلاي امام خميني (ره) برپا خواهد بود.