محمد رضا شمس: "رمان براي نوجوان امروز" مجموعه خوبي است
بزرگنمایی:
خبرگزاري آريا- در روزهاي برگزاري بيستوچهارمين نمايشگاه کتاب تهران بسياري از نويسندگان کودک و نوجوان از غرفه کانون پرورش فکري کودکان و نوجوانان بازديد کردند.
به گزارش خبرگزاري آريا، محمّدرضا شمس نويسندهي کودک و نوجوان گفت: غرفهي کانون در نمايشگاه امسال با سال قبل فرق کرده است. بهنظر من، جمع و جور شده و کوچکتر از سال قبل است، امّا چيدمان بهتري دارد. کليّتِ غرفه نسبت به پارسال جذابتر است، ولي من بعضي از رنگها و تصاوير را دوست ندارم و فکر ميکنم بچّهها هم دوست نداشته باشند. تنوع رنگها بايد بيشتر باشد تا فضاي شادتري را بسازد و مخاطب کودک و نوجوان جذب شود.
نويسندهي «تنبل پهلوان» ادامه داد: يکي از توليدات جديد کانون مجموعهي «رمان نوجوان امروز» است که کتابهاي خوبي هستند. البته، من با همهي کتابها موافق نيستم و طرح روي جلدها را هم دوست ندارم، ولي همين که کانون توانست چهارده رمان را در يک سال چاپ کند خيلي مهم است.
شمس افزود: مشغول نگارش رُماني هستم که در اين مجموعه منتشر خواهد شد. براي نوشتن اين داستان ايدهي تازهاي را تجربه ميکنم که کار مشکلي است. رُمان من به شکل مصاحبه است و در داستان، خبرنگار با کسي گفتوگو ميکند که قرار است نويسنده باشد. درواقع، سؤال و جواب است که داستان را پيش ميبرد. شنيدهام که در حوزهي بزرگسال، اوريانا فالاچي از اين شيوه استفاده کرده، ولي در حوزهي رُمان نوجوان اين کار نشده است. چند فصل از رُمان را نوشتهام، امّا براي ادامهي آن با مشکل روبهرو شدهام. براي اينکه خصوصيت شخصيت اصلي اين است که تکثير ميشود و در بخشهايي از ماجرا مجبور هستم سؤال و جواب را کنار بگذارم و توضيح بدهم. هنوز به هيچ ايدهاي براي بيان اين توضيحات نرسيدهام و بايد راه آن را پيدا کنم.
نويسندهي کتاب «طوطي و بقال» دربارهي ضرورت انتشار رُمان براي نوجوانان گفت: رُمانهاي کمي در زمينهي کودک و نوجوان منتشر شدهاند و خيلي خوب است که کانون براي اين پروژه برنامهريزي کرده، امّا فکر ميکنم مدّت زماني که براي کار درنظرگرفته شد مناسب نبود. ممکن است بعضي از رمانها شتابزده نوشته شده باشند. بااينحال، «رُمان نوجوان امروز» مجموعهي خوبي است و اگر از اين چهارده رُمان فقط چهار رُمان هم خوب باشد، کانون وظيفهي خودش را انجام داده است.
شمس خبر داد: مجموعه شاهنامه يکي ديگر از پروژههاي جديد کانون است که در مرحلهي چاپ قرار دارد. در اين طرح نيز هر کدام از نويسندهها يکي از شخصيتهاي شاهنامه را انتخاب کرده و داستانِ آن را به نثر نوشتهاند. من ضحاک را انتخاب کردم و سعي کردم کار متفاوتي ارايه کنم. داستاني که براساس اين شخصيّت نوشتهام دو راوي دارد؛ يکي فردوسي، که البته ميتواند فردوسي هم نباشد و راوي دوم نيز ضحاک است. درواقع ميتوان گفت کتاب بهشيوهي گفتوگوي مرشد و نوچهاش نوشته شده است.
بر اساس اين گزارش بابک نيکطلب (شاعر)، نسرين وکيلي (مترجم و نويسنده)، سعيد روحافزا (نويسنده)، کلر ژوبرت (نويسنده)، مسلم قاسمي (نويسنده)، فريبا نباتي (نويسنده و مترجم)، محمدرضا بايرامي (نويسنده)، هادي خورشاهيان (شاعر و نويسنده)، فريبا محمدي (مجري تلويزيون)، سپيده خليلي (نويسنده)، مژگان کلهر (نويسنده)، سعيد آقاخاني (بازيگر و کارگردان)، فرهاد حسنزاده (نويسنده)، عباس تربن (شاعر)، حسين بکايي (نويسنده و ويراستار) و ... برخي از چهرههاي هنر و ادبيات هستند که از غرفهي کانون پرورش فکري کودکان و نوجوانان بازديد کردند.
بيست و چهارمين نمايشگاه بينالمللي کتاب تهران تا 24ارديبهشت در مصلاي امام خميني (ره) برپا خواهد بود.