پاسخ به:اقتصادی
سه شنبه 20 اردیبهشت 1390 10:45 AMتوسعه پارکهاي شيميايي و توليد محصولات دانش محور
خبرگزاري آريا- مرکز پژوهش هاي مجلس شوراي اسلامي با تاکيد بر اين که بايد صنايع مياني و پايين دستي توسعه و محصولات با ارزش افزوده بالاتر براي جلوگيري از خام فروشي توليد شود، اعلام کرد: در اين زمينه توسعه پارکهاي شيميايي و توليد محصولات دانش محور در اين زمينه ميتواند ثمربخش باشد.
به گزارش سرويس اقتصادي آريا، با وجود تغييرات مثبت در عملکرد شرکت ملي صنايع پتروشيمي، گروه سوخت و محصولات جانبي و گروه مواد شيميايي و پايه 66 درصد سهم وزني صادرات محصولات پتروشيمي را به خود اختصاص داده اند.
نتيجه بررسي اين مرکز نشان ميدهد در سالهاي 84 تا 88 ميزان توليدات محصولات پتروشيمي با رشد متوسط 18.3 درصد از 15.8 ميليون تن در سال اول برنامه چهارم به 34.4 ميليون تن در سال 88 رسيده است.
با بهرهبرداري از طرحهاي جديد، سهم وزني سوخت و محصولات جانبي در صادرات پتروشيمي کشور از 44 درصد به 37 درصد کاهش و سهم صادرات پليمرها افزايش يافت.
طبق اين گزارش، جايگاه شرکت ملي صنايع پتروشيمي در ميان 100 شرکت برتر شيميايي جهان تا پايان سال 2009 ميلادي رتبه 44 در جهان و دوم در منطقه بعد از شرکت سايبک عربستان بود. در سالهاي برنامه چهارم توسعه اجراي حدود 30 طرح به ظرفيت 19.567 ميليون تن در صنعت پتروشيمي کشور آغاز شده است که در مراحل مختلف اجرايي قرار دارند.
همچنين در اين مدت حدود 14.2 ميليارد دلار در اين صنعت سرمايهگذاري شده است.
در جمعبندي اين گزارش آمده است: در کنار نتايج مثبتي که در سالهاي برنامه چهارم در صنعت پتروشيمي کشور حاصل شده است، ضعفها و کاستيهايي نيز وجود دارد که بايد براي رفع آن تلاش کرد.
کد خبر: 20110509181