پاسخ به:اخبار گوناگون امروز
دوشنبه 19 اردیبهشت 1390 2:18 PMخبرگزاري فارس: مديرشيلات و امور آبزيان ادارهكل جهاد كشاورزي چهارمحال و بختياري گفت: با افزايش توليدات شيلات اين استان در سال جاري براي 400 نفر به صورت مستقيم و غير مستقيم اشتغال ايجاد ميشود.
اسماعيل پيرعلي امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در شهركرد اظهار داشت: برهمين اساس در تلاش هستيم با حمايتهاي مالي در قالب تسهيلات بانكي، توليد قزلآلا در اين استان را به 16 هزار تن افزايش دهيم.
وي اتمام پروژههاي نيمهتمام شيلات را از مهمترين برنامههاي اين مديريت در سال جديد عنوان كرد و گفت: اتمام عمليات اجرايي احداث مجتمع يكهزار تني رفن و مجتمع وفقي 500 تني ميانكوه اردل از پروژههاي در دست اقدام است كه در صورت جذب اعتبار لازم تا پايان سالجاري به بهرهبرداري ميرسد.
پيرعلي با اشاره به اشتغال ايجاد شده در بخش شيلات اين استان گفت: در سال گذشته با توليد 14 هزار تن ماهي قزلآلا در اين استان 2 هزار شغل به صورت مستقيم و 400 فرصت شغلي به صورت غيرمستقيم در اين استان فراهم شد.
مديرشيلات و امور آبزيان ادارهكل جهاد كشاورزي چهارمحال و بختياري تعداد استخرهاي پرورش ماهي اين استان را 260 استخر اعلام كرد و گفت: بيشترين توليد ماهي قزلآلا در اين استان در شهرستان اردل با توليد 4 هزار و 100 تن بوده است.
وي در ادامه بر ضرورت تغذيه صحيح آبزيان بهمنظور ارتقاي كيفيت توليدات شيلات اين استان تأكيد كرد و گفت: خوراك آبزيان بايد با توجه به سايز و وزن مختلف ماهيها جيره بندي شود و از تغذيه دارويي بهمنظور پرورش ماهيان جدا خودداري كرد.
پيرعلي با اشاره به بيماريهاي ويژه آبزيان، بيان داشت: بيماري پوسيدگي باله و دم كه عامل اين بيماري عفونت باكتريايي ناشي از سدوموناسهاست كه شرايط بد محيطي، جيره غذايي نامناسب و استرسها زمينه ساز اين بيماري هستند.
وي حمام غوطهوري با فوراناس را در درمان اين بيماري موثر دانست و گفت: افزودن ويتامين به غذاي روزانه و افزايش كيفيت آب در ريشهكني عارضه مفيد است.
پيرعلي تعداد زياد متقاضيان احداث شيلات در اين استان را از امتيازات پتانسيل آبزيپروري در اين استان عنوان كرد و گفت: صدور مجوز احداث شيلات در مسير رودخانههاي اين استان با نظر كارشناسان بر اساس ضوابط و استانداردهاي لازم صورت ميگيرد.
وي در ادامه با تأكيد بر اينكه با ورود ماهي به سبد غذايي مردم، سلامتي جامعه تضمين خواهد شد، افزود: شايسته است از طريق رسانه ملي و ديگر رسانهها در خصوص افزايش مصرف ماهي فرهنگسازي شده و الگوي مصرف و تغذيه را در سطح جامعه تغيير دهيم.
انتهاي پيام/صا30