گزارش آريا از نشست خبري نمايش عقل دهم؛

کارگردان نمايش "عقل دهم": فضاي فرهنگي ما فلسفه زده است

بزرگنمایی:  

خبرگزاري آريا- محسن معيني گفت: 10 سال پيش من دبير علمي يک همايش بودم، در برخورد با کساني که حضور داشتند به فراخور آن زمان احساس کردم تا چه حد فضاي فرهنگي ما فلسفه زده است.
به گزارش خبرنگار تئاتر آريا، صبح امروز نشست خبري نمايش "عقل دهم" با حضور محسن معيني کارگردان و دستيارانش در سالن اميرخاني خانه هنرمندان برگزار شد.
در اين نشست محسن معيني گفت: من براي ادامه تحصيل تا مقطع دکترا در آلمان زندگي مي کردم و سال گذشته به ايران بازگشتم.
وي ادامه داد: به شرط رسيدن مجوز وزارت ارشاد نمايش "عقل دهم" ساعت 18:30 در سالن شماره يک تماشاخانه ايرانشهر به صحنه مي رود.
معيني در خصوص متن نمايش اظهار داشت: متن گروتسک مدرن است. به لحاظ زيبايي شناسي و عناصر نوآوري هايي وجود دارد اما عناصر در حين اجرا تکامل پيدا مي کنند که در راستاي متن است. در شيوه اجرايي تقريبا از همه عناصر دوره مدرن و پست مدرن استفاده کرديم که همه در راستاي رساندن مطالب پيچيده اي هستند که انتقال آن ساده است.
اين نمايشنامه نويس تصريح کرد: من چند کتاب در حوزه فلسفه نوشته ام اما در اين نمايش نمي توان گفت که اول ايده آمده است يا داستان. 10 سال پيش من دبير علمي يک همايش بودم، در برخورد با کساني که حضور داشتند به فراخور آن زمان احساس کردم تا چه حد فضاي فرهنگي ما فلسفه زده است.
محسن معيني افزود: درگيري هاي سياسي اجتماعي که جامعه را شکل داده است، ريشه در يک موضوعات فلسفي دارد که اين نمايش هم در يک فضاي فلسفي نقد مي شود.
اين کارگردان در خصوص مخاطبان نمايش "عقل دهم" تاکيد کرد: مخاطبان اثر ما عام هستند و در نمايشنامه ما ادبيات سالم به کار رفته اما اين ادبيات براي مخاطب عام کاملا قابل درک است و نگاه من به مخاطب عام بوده است البته مخاطب عام تئاتر؛ چراکه اين مخاطب با مخاطب عام تلويزيون بسيار متفاوت است.
معيني اظهار داشت: عقل تعاريف مختلفي دارد، نگاهي که ما به گروتسک داريم نگاه مو شکافانه به بي تناسبي هاي فضاي فرهنگي معاصر جهان است. اساسا چون موقعيت هاي نظام هاي فرهنگي، گروتسک گونه است ما که آن را روايت مي کنيم کار رئال ارائه داده ايم.
وي در خصوص گروه نمايش توضيح داد: اين گروه را از سال 77 در ايران داشتم اما برخي از بازيگران آن تغيير کردند. من ايران نبودم اما با اين دوستان در ارتباط بودم و بعضي از آن ها نيز تازه به ما پيوستند. سه ماه از بازيگران تئاتر و سينما تست گرفتيم تا آقاي اوسيوند انتخاب شدند.
او ادامه داد: علي اوسيوند پس از 15 سال به تئاتر باز مي گردد و يکي از بهترين بازيگران تئاتر مي باشد. گروه من يک گروه خاص و حرفه اي است و مدير صحنه اين نمايش بهترين مدير صحنه ايران است. همچنين من در کنار خودم "امير نيک سرشت" را به عنوان انتخاب بازيگران داشتم که در اين زمينه به من کمک کردند اما طراحي صحنه را خودم انجام دادم.
ايشان معتقد بودند که مديريت ايرانشهر به لحاظ دانش و تجربيات در تئاتر از اين نمايش حمايت جدي کردند.
وي در پايان خاطر نشان کرد: اگر فردا شوراي نظارت کار را بازبيني کنند، در يکي دو روز آينده نمايش"عقل دهم" به روي صحنه مي رود.
گفتني است که علي اوسيوند، حميرا رياضي، علي سليماني، امير نيک‌سرشت، ساناز کيهان، ساغر عزيزي، سيده الهام رسولي، محمدجواد حبيبي و سهيلا جوادي، بازيگران "عقل دهم" هستند.
همچنين رابعه اقدامي، اميرعباس بختياري (دستياران کارگردان)، نسرين عباسي (منشي صحنه)، شراره جلالي (مدير صحنه) و نيلوفر پرهيزکار (عکاس) از ديگر عوامل نمايش مي باشند.

کد خبر: 20110501141939812

آگهی