پاسخ به:اخبار جهان
یک شنبه 11 اردیبهشت 1390 4:16 PMجنگ خاموش آمريکا با روسيه و چين
خبرگزاري آريا-مقام سابق امريکايي درباره جنگ با روسيه و چين هشدار داد و هدف واشنگتن از جنگ ليبي و ناآرامي در سوريه را خروج مسکو و پکن از منطقه مديترانه عنوان کرد.
به گزارش خبرگزاري آريا به نقل از پرس تي وي، " پال کريگ رابرتس" معاون پيشين وزير خزانه داري امريکا گفت : تهاجم واشنگتن به ليبي و اعمال فشارهاي روز افزون بر سوريه، مشخصا با هدف بيرون راندن چين و روسيه از منطقه مديترانه صورت ميگيرد.
وي خاطر نشان کرد، از يک سو چين سرمايه گذاري وسيعي در بخش انرژي در مناطق شرقي ليبي انجام داده و از سوي ديگر روسيه با استقرار پايگاه گسترده دريايي در سوريه، براي حضور در منطقه مديترانه اقدام کرده است.
رابرتس افزود: اين دو کشور درست در مسير هژموني امريکا در منطقه مديترانه قرار گرفتهاند و به طور حتم، امريکاييها به استقرار ناوگان قدرتمند روسيه تمايلي ندارند و خواهان استفاده چين از منابع انرژي در ليبي نيستند.
رابرتس هشدار داد، تا زماني که چين و روسيه به اين نتيجه برسند که امريکاييها نميتوانند به صورت منطقي اين موضوع را حل و فصل کنند و مصمم هستند به نحوي آنها را به تبعيت وادارند و به آنها آسيب وارد کنند، هر نوع درگيري ممکن است در منطقه روي دهد. اين خطري واقعي است و جنگي بزرگ ما را تهديد ميکند.
رابرتس همچنين تصريح کرد : "امريکا خواهان سرنگوني دولت هاي بحرين و عربستان سعودي که هر دو از خشونت عليه معترضان استفاده ميکنند، نيست، چرا که آنها عروسک خيمه شب بازي ما هستند و ما پايگاه دريايي گسترده اي در بحرين داريم."
کد خبر: 20110427185906