سه زون آب و هوايى در منطقه جاجرم در البرز شرقى طى مطالعات چينه‌نگارى مغناطيسى از سوي کارشناسان آزمايشگاه محيط و ديرينه مغناطيسى سازمان زمين‌شناسى و اکتشافات‌معدني کشور شناسايي شد.

به گزارش موج، حبيب على محمديان مسئول آزمايشگاه محيط و ديرينه‌ مغناطيسى سازمان زمين شناسي از شناسايى سه زون آب و هوايى در منطقه جاجرم در البرز شرقى طى مطالعات چينه‌نگارى مغناطيسى مرز باتونين- کالووين خبر داد و گفت: قطبيت مغناطيسى شناسايى شده در اين مرز با جدول قطبيت مغناطيسى بين‌المللى و هم چنين چينه نگارى مغناطيسى برش‌هاى پيشنهاد شده تيپ از کشورهاى آلمان و روسيه براى اين مرز تطابق دارد.
وى افزود: چينه‌نگارى مرز باتونين- کالووين- در محدوده ژوراسيک ميانى(حدود 165 ميليون سال پيش) با استفاده از روش چينه‌نگارى مغناطيسى و سن‌يابى فسيل‌هاى ايندکس مانند فسيل آمونيت در قالب پروژه کارشناسى ارشد با گرايش چينه‌شناسى انجام شده است.
على‌محمديان تصريح کرد:‌ چينه‌نگارى مغناطيسى، چينه‌نگارى زمان‌هاى مختلف تشکيل سنگ‌هاى رسوبى را با استفاده از خواص مغناطيسى موجود در رسوبات مورد بررسى قرار داده و زمان‌هاى دقيق تشکيل آن را با استفاده از قطبيت مغناطيس بيان مى‌کند.
مسوول آزمايشگاه محيط و ديرينه‌مغناطيسى سازمان زمين‌شناسى و اکتشافات‌معدنى کشور با بيان اين‌که اين مرز يکى از شاخص‌ترين مرزهاى زمين‌شناسى است که کارهاى بسيارى بر روى آن انجام مى‌شود، تصريح کرد: براساس مطالعه‌اى که از نظر مغناطيسى انجام شد، سن لايه‌هاى قبلى و بعدى اين محيط به دست آمد.
وي با بيان اين که بر مبناى کار مغناطيسى سه زون آب و هوايى، مرطوب، خشک و تمايل به دوباره مرطوب شدن در اين منطقه شناسايى شد، يادآور شد: اين بررسى در منطقه جاجرم در البرز شرقى انجام شده و البته نتايج اين پژوهش به مناطقى که داراى شرايط آب و هوايى مشابه و خاص باشند قابل تعميم است.
علي‌محمديان با اشاره به اين‌که اين کار براى نخستين بار در کشور در آزمايشگاه محيط و ديرينه مغناطيسى سازمان زمين‌شناسى اکتشافات‌معدني کشور انجام شده، خاطرنشان کرد: نتايج اين تحقيق در قالب دو مقاله در همايش‌هاى مختلف ارائه شده است.

تصاوير مرتبط
 
 
کلیه حقوق این اثر متعلق به موسسه مرور وقایع جهان (خبرگزاری موج) می باشد.