پاسخ به:تاریخ تحلیلی اسلام
جمعه 26 فروردین 1390 12:12 PMدر پیشگاه نجاشى
و بهر صورت عمرو عاص و عمارة به حبشه وارد و بگفته برخىقبل از آنکه بنزد نجاشى بروند پیش درباریان و سرکردگان لشکر و بزرگان حبشه که سخنشان نفوذ و تاثیرى در نجاشى داشت رفتهو هدایائى نزد ایشان بردند،و ماجراى خود و هدف و منظورمسافرتشان را بحبشه بآنها اطلاع داده و آنها را با خود هم عقیده وهمراه کردند که چون در پیشگاه نجاشى سخن از مهاجرین مکهبمیان آمد شما هم ما را کمک کنید تا نجاشى را راضى کردهاجازه دهد ما این افراد را بمکه باز گردانیم،و آنها را تسلیم ماکند.
آنها نیز قول همه گونه مساعدت و همراهى را بعمرو عاص وعمارة دادند،و براى ملاقات آنها وقت گرفته آنانرا بنزد نجاشىبردند،و چون هدایاى قریشى را نزد نجاشى گذارده و نجاشى ازوضع قریش و بزرگان مکه جویا شد آندو در پاسخ اظهار داشتند:
اى پادشاه!گروهى از جوانان نادان و بىخرد ما بتازگى ازدین خود دست کشیده و آئین تازهاى آوردهاند که نه دین ما استو نه دین شما،و اینان اکنون بکشور شما گریخته و بدین سرزمینآمدهاند،بزرگان ایشان یعنى پدران و عموها و رؤساى عشیره وقبیلههاشان ما را پیش شما فرستاده تا دستور دهید آنها را بنزدقریش که بوضع و حالشان آگاهترند باز گردانند.
سکوتى مجلس را فرا گرفت،عمارة و عمرو عاص نگرانند تامبادا نجاشى دستور دهد مهاجرین را احضار کرده و با آنها دراینباره گفتگو کند،زیرا چیزى براى بهم زدن نقشهشان بدتر از این نبود که نجاشى آنها را ببیند و سخنانشانرا بشنود.
در اینوقت درباریان و سرکردگانى که قبلا خود را آمادهکرده بودند تا دنبال گفتار فرستادگان قریش را بگیرند بسخنآمده گفتند:
پادشاها!این دو نفر سخن براستى و صدق گفتند،و بزرگاناین افراد بوضع حال ایشان داناتر از آنها هستند،و اختیارشان نیزبدست آنها است،بهتر همان است که این افراد را بدست این دوبسپارید تا بشهر و دیارشان باز گردانند و بدستبزرگانشانبسپارند!
نجاشى با ناراحتى و خشم گفت:بخدا سوگند تا من اینافراد را دیدار نکنم و سخنشان را نشنوم اجازه بازگشتشان رابدست ایندو نفر نخواهم داد،اینان در کنف حمایت منند و بمنپناه آوردهاند،نخستباید آنها را بدینجا دعوت کنم و جستجو وپرسش کنم ببینم آیا سخن این دو نفر درباره آنها راست استیانه،اگر دیدم این دو راست میگویند آنها را به ایشان خواهم سپردو گرنه از ایشان دفاع خواهم کرد و تا هر زمانى که خواستهباشند،در این سرزمین بمانند و در کمال آسایش بسر برند.