پاسخ به:اخبار امروز استانها
پنج شنبه 26 اسفند 1389 11:28 AMخبرگزاري فارس: مديركل انتقال خون كهگيلويه و بويراحمد گفت: اين استان 550 بيمار تالاسمي دارد كه در هر زمان بهخصوص تعطيلات نوروزي به خون نياز دارند.
به گزارش خبرگزاري فارس از ياسوج، كيان دهرابپور صبح امروز در جمع خبرنگاران اظهار داشت: با توجه به عمر كوتاه پلاكت خون و امكان نگهداري كوتاه مدت آن و نياز به اهداي خون در ايام نوروز، اهداكنندگان در زمينه اهداي خون در اين ايام تلاش كنند.
مديركل انتقال خون كهگيلويه و بويراحمد با اشاره به اينكه 550 بيمار تالاسمي در اين استان وجود دارد كه نياز شديد به اهداي خون دارند، افزود: مردم شريف اين استان ميتوانند با اهداي خون در تعطيلات نوروز، سال خود را با كمك به همنوع آغاز كنند.
دهرابپور با بيان اينكه گروههاي خوني منفي در جامعه نادر بوده كه در صورت نياز به اين گروههاي خوني، ممكن است مشكلات بيشتري جهت تهيه آنها وجود داشته باشد، افزود: از نظر فراواني گروههاي خوني، اهداكنندگان گروه خوني O+ بيشترين و گروه خوني AB- كمترين ميزان اهداي خون را به خود اختصاص دادهاند.
وي افزود: با فرا رسيدن تعطيلات نوروز و آغاز مسافرتهاي نوروزي، همواره حدود 50 درصد اهداي خون در واحدهاي انتقال خون در اين استان كاهش يافته كه لازم است اهداكنندگان خون با در نظر گرفتن اين موضوع، ما را در كمك به نيازمندان همياري كنند.
مديركل انتقال خون كهگيلويه و بويراحمد با اشاره به اينكه در 11 ماه گذشته، 18 هزار و 642 نفر موفق به اهداي خون در اين استان شدند، افزود: بقيه مراجعان به دليل نداشتن شرايط لازم براي اهداي خون سالم، موفق به اهداي خون نشدند.
دهرابپور با اشاره به اينكه نيمي از اهداكنندگان خون در اين استان، اهدا كننده دائمي هستند، بيان داشت: تاكنون موردي در زمينه آلودگي به ويروس ايدز در اين استان گزارش نشده و در بين اهدا كنندگان موردي اينگونه وجود نداشته است.
وي ادامه داد: براي رفاه حال مردم و توجه بيشتر به سلامتي اهداكنندگان خون، در مراكز اهداي خون شهرستانهاي اين استان پزشك متخصص مستقر شده و با نصب و راهاندازي نرمافزار ثبت سوابق در اين مراكز، نسبت به خونگيري از اهداكنندگان حائز شرايط اهداي خون، اقدام ميشود.
مديركل انتقال خون كهگيلويه و بويراحمد گفت: در سال جاري، 624 واحد خون به خارج از اين استان ارسال شد تا نيازمندان در ساير استانها بتوانند از خونهاي اهدايي توسط هموطنان خود در اين استان بهرهمند شده و اين حركت خداپسندانه در جامعه نهادينه شود.
انتهاي پيام/م20/ع