معاون ميراث فرهنگي خبر داد:
اختصاص 5 ميليارد ريال اعتبار براي مرمت بقعه شيخ ‌حيدر

خبرگزاري فارس: معاون ميراث فرهنگي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري گفت: براي مرمت اثر تاريخي بقعه شخ‌ حيدر در مشگين‌شهر 5 ميليارد ريال اختصاص يافته است.

به گزارش خبرگزاري فارس از اردبيل به نقل از روابط‌عمومي ميراث فرهنگي، گردشگري و صنايع دستي استان اردبيل، مسعود علويان صدر اظهار داشت: مجموعه بقعه شيخ حيدر مشگين‌شهر بزرگترين و نفيس‌‌ترين مجموعه تاريخي استان اردبيل پس از بقعه شيخ صفي‌الدين اردبيلي است.
وي با اشاره به اينكه اين 5 ميليارد ريال اعتبار براي ادامه عمليات عمراني و مرمتي بقعه شيح حيدر مشگين‌شهر اختصاص يافته است از اختصاص 20 ميليارد ريال اعتبار براي مرمت آثار تاريخي استان اردبيل در سال آينده خبر داد.
معاون ميراث فرهنگي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري افزود: بخشي مجموعه بقعه شيخ‌ حيدر مشگين‌شهر تا هفته دولت سال 90 به بهره‌برداري خواهد رسيد.
به گزارش خبرگزاري فارس از اردبيل، فرماندار مشگين‌شهر نيز در جريان سفر معاون ميراث فرهنگي كشور به شهرستان مشگين‌شهر در سخناني اظهار داشت: تاكنون 40 ميليارد ريال براي اجراي طرح ساماندهي بقعه شيخ حيدر مشگين‌شهر هزينه شده است.
فتح‌آقا محمداوغلي گفت: 5 ميليارد ريال اعتبار استاني نيز به جز اعتبارات ملي براي ادامه عمليات عمراني در اين بقعه تخصيص يافته است.
وي با اشاره به حجم انبوه پروژه ساماندهي بقعه شيخ حيدر خواستار واگذاري بخش تجاري اين مجموعه به اشخاص حقيقي براي درآمدزايي و ادامه عمليات عمراني اين بقعه شد.
به گزارش خبرگزاري فارس از اردبيل، بقعه شيخ حيدر منصوب به شيخ حيدر پدر شاه اسماعيل اول مي‌باشد.
اين مقبره در باغ سبز و با صفايي كه قبرستان قديمي مشگين‌شهر بوده و در داخل شهر قرار دارد و نماي خارجي اين بنا به صورت برج بلندي به ارتفاع تقريبي 18 متر و به قطر 5/10 متر به صورت استوانه‌اي است.
اين بقعه از بيرون به شكل برج مدور و از داخل به شكل 12 ضلعي و در دو طبقه قسمت زيرين سردابه و قسمت فوقاني بصورت برج مدور با ارتفاع 5/18 متر و قطر 5/10 متر است.
بقعه شيخ حيدر از خارج با كاشي‌هاي فيروزه‌اي رنگ به ايات سوره فتح و همچنين نام خداوند تعالي در اشكال مختلف و با خطوط كوفي مزين شده است.
داخل مقبره از دو طبقه تحتاني و فوقاني تشكيل شده است و درب ورودي سردابه در شمال برج قرار دارد كه به وسيله يك راه پله بلند به راه باريك منتهي به سردابه راه يافته است.
قبر شيخ حيدر در منتهي‌اليه سردابه قرار گرفته است.
پلان برج يا اتاق فوقاني به شكل دوازده ضلعي منظمي است كه هر ضلع آن 20/2 متر مي‌باشد و به علت احداث شيارهاي سراسري در سطح داخلي برج بنا بلندتر ساخته شده و ارتفاع بيشتري دارد.
در ورودي و سه پنجره آن با مقرنس‌كاري گچي و كاشي تزيين شده است و قاب محرابي شكل بر همه جاي بنا ديده مي‌شود.
انتهاي پيام/ي30