پاسخ به:اخبار بين الملل امروز
چهارشنبه 4 اسفند 1389 1:31 PMخبرگزاري فارس: كارشناس برجسته مسائل سياسي قرقيزستان موفقيت انقلاب اسلامي ايران را عامل موثري در ايجاد موج بيداري مسلمانان در كشورهاي اسلامي در مقابل رژيمهاي خودكامه دانست.
پروفسور "عاقل بيك صالحاف " كارشناس مسائل سياسي در گفتوگويي اختصاصي به خبرنگار خبرگزاري فارس در بيشكك گفت: بيش از 80 درصد مردم جهان عرب از حكام خود ناراضي هستند كه خود عامل مهمي در گسترش موج اعتراضات مردمي در كشورهاي عربي و شكل گيري روندي تازهاي در مناسبات مردم و زمام داران اين كشورها شده است.
صالح اف تاكيد كرد: حكامي كه تاكنون سعي در آرام جلوه دادن اوضاع و احوال كشورهاي خود داشتند، اكنون با اعتراضات ميليوني مردم، پايههاي حكومت را متزلزل ديده و بايستي منتظر سرنوشت شوم فرار از كشور و ذلت و خواري خويش باشند.
وي در پاسخ به سئوالي در خصوص علل تاخير در مقابله با جريانهاي خودكامه كشورهاي عربي افزود: اغلب كشورهاي با نظام مديريتي تماميت خواه، با وعده و وعيدهاي بسيار كه بعضاً نيز تحت تاثير خواستههاي غرب بوده است، مردم كشورهاي خود را در انتظار رسيدن به عدالت واقعي نگاه داشته بودند، اما اينك بخش اعظم مردم اين كشورها احساس كردهاند كه در صورت بقا و ادامه كار چنين رژيمهايي ديگر اميدي براي بهبود اوضاع زندگي و كشور خود ندارند.
وي ادامه داد: از اين رو مردم منطقه با الهام از حركت 3 دهه گذشته مردم مسلمان ايران در مقابله و برخورد با حكام زورگو و طرفدار غرب، جنبشي اسلامي را آغاز كردند كه اينك به صورتي فراگير در اكثر كشورهايي با نظامهاي ديكتاتوري در حال پيروزي است.
رئيس پژوهشگاه تحقيقات استراتژيك دانشگاه "اسلاوياني " قرقيزستان تاكيد كرد: مشكلات گسترده اقتصادي و معيشتي مردم به همراه عدم وجود فضاي باز سياسي براي پيگيري و بيان خواستههاي مردم از مهمترين عللي بوده است كه اكنون موج گسترده اعتراضات مردمي حتي كشورهاي غير عرب را فرا گرفته و حكام مستبد ديگر مناطق را به فكر اصلاح واداشته است.
صالحاف با اشاره به نگراني و درماندگي سران كشورهاي غربي از عدم درك تحولات امروز جوامع عرب افزود: آمريكا و غرب بدون شك هيچ تصوري از بروز چنين حركتهايي در ميان كشورهاي عربي نداشته و در حال اجرا و تدارك سياستهاي منفعت طلبانه خود هستند و همان اشتباهي را مرتكب شدند كه در مواجه با انقلاب اسلامي ايران نيز براي آنان تجربه شده بود و اينك پايگاههاي سنتي خود در منطقه را يكي پس از ديگري در حال فروپاشي ميبينند.
وي افزود: براي غربيان ديگر طرفداري از حكام مستبد سودي نخواهد داشت و بدون ترديد حمايت ها خود را از انان كاهش خواهند داد و سوار بر موج بيداري، به سوي افرادي خواهند رفت كه منافع آنان را در دراز مدت تامين كنند.
وي در پايان خاطر نشان كرد: غرب به سردمداري آمريكا در تلاش است كه هر چه سريعتر روابط خود را هرچه سريعتر با حكومتهاي جديد كشورهاي انقلابي برقرار كند تا بار ديگر سياستهاي يكجانبهگرايانه خود را به آنان تحميل و منافع خود را تامين و تضمين كند.
انتهاي پيام/م