پاسخ به:اخبار سیاسی امروز
سه شنبه 3 اسفند 1389 8:26 PMخبرگزاري فارس: رئيس كميسيون سياست خارجي مجلس با تاكيد بر اينكه تحولات اخير برخي كشورها براي رهايي از وضعيت تحقير آميز موجود در اين كشورها بوده است، گفت: حوادث مصر و ساير كشورها در محاسبات آمريكا و رژيم صهيوينيستي جايگاهي نداشت.
به گزارش خبرنگار پارلماني خبرگزاري فارس، علاءالدين بروجردي نماينده مردم بروجرد و رئيس كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس شوراي اسلامي كه صبح امروز (سه شنبه) در حاشيه جلسه علني مجلس با خبرنگاران پارلماني گفتوگو ميكرد، در ارزيابي از تحولات اخير برخي كشورهاي منطقه مانند مصر و تونس و ليبي اظهار داشت: تحولاتي كه در برخي كشورهاي عربي و اسلامي رخ داده، محصول دهها سال سياستهاي غلط تحميلي ديكته شده توسط قدرتهاي بزرگ بود.
وي افزود: سران اين كشورها براي حفظ موقعيت و استمرار حاكميت خود، نسبت به اين سياستها تمكين كردند و يك تحقير طولاني در اين كشورها شكل گرفت.
رئيس كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به تحولات اخير ليبي يادآور شد: ليبي در برابر سياستهاي آمريكا و صهيونيستها ايستاد و وضعيت مشابهي را در ليبي به خاطر داريم، بعد از اينكه حاكمان اين كشور به سازش كشانده شدند، براي حفظ خودشان به سياستهاي آمريكا تمكين كردند و عملا يك تحقير ملي شكل گرفت و ملتها احساس كردند كه در يك ذلتي زندگي ميكنند كه محصول سياست حاكمان آنها است.
به گفته بروجردي، اين تحقير و انرژي متراكمي كه با نيروي پليس و امنيتي بود، به سرعت منفجر شد و موجب شكلگيري تحولات اخير در كشورهاي اسلامي شد و بسياري از ملل منطقه جرأت يافتند كه اين وضعيت تحقير را از بين ببرند تا بتوانند از زير بار اين ذلت بيرون بيايند و اقدامي انجام دهند.
وي تأكيد كرد: آمريكاييها فكر ميكردند با سرمايهگذاري اساسي كه انجام دادند، ثباتي در اين كشورها حاكم ميشود اما در مقابل رويدادهاي متعددي قرار گرفتند و حوادث مصر و ساير كشورها در محاسبات آمريكا و رژيم صهيونيستي و انگليس و قدرتهايي كه منافع خودشان را در استمرار اين وضعيت تعريف كرده بودند، جايگاهي نداشت.
اين نماينده مجلس اضافه كرد: آمريكاييها و رژيم صهيونيستي و برخي قدرتها طي اين مدت تلاش كردند با ترفندهاي متعدد از تكرار اين وضعيت در كشورهاي ديگر جلوگيري كنند.
بروجردي در ادامه سخنانش تصريح كرد: آمريكاييها طي اين مدت تلاش كردند با تغييرات ظاهري و برخي روشها اقدامات ملل منطقه به نحوي محار كنند و بحرانهاي منطقه را از بين ببرند.
وي در ادامه با اشاره به كميتهاي كه اخيرا براي بررسي فتنه در مجلس تشكيل شده است، گفت: اين كميته چندين جلسه برگزار كرده اما از آنجايي كه اقدام اين كميته كار تحقيقاتي است، طبيعتا زمانگير است و جلسات اين كميته به طور مستمر ادامه دارد و كميته مذكور درصدد تهيه گزارشي مستدل براي ارائه به مجلس است.
رئيس كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس در بخش پاياني سخنانش با اشاره به طرح قطع رابطه جمهوري اسلامي ايران با انگليس، گفت: برخي اخبار مبني بر عدم ارسال اين مصوبه كميسيون به هيئت رئيسه مجلس مطرح شده كه بايد گفت ما گزارش كميسيون در اينباره را در همان زمان به هيئت رئيسه ارائه داديم و آنچه مصوبه كميسيون بود، طرح قطع رابطه ايران با انگليس بوده است، اما اگر قرار باشد اين طرح تبديل به يك طرح مدون ديگري شود، اقدامي است كه هيئت رئيسه بايد آنرا از كميسيون بخواهد و ما در چارچوب قانون اقدام به اين كار كنيم.
انتهاي پيام/