و نیروی آن به زندگی افراد ، عظمتی خاص می‌بخشد. می‌توان گفت افراد خوش بین در مقایسه با اشخاص بدبین ، در تمامی ابعاد زندگی پیشرفت بهتری دارند و اغلب به موفقیت‌های اجتماعی بیشتر و مهم‌تری دست می‌یابند. همچنین ، افراد خوش‌بین کمتر به افسردگی و بیماری‌های جسمی مبتلا می‌شوند. مارتین ای. پی سیلگمن استاد روانشناسی دانشگاه پنسیلوانیا می‌گوید: بنا به شواهد موجود ، خوش‌بینی حامی دستگاه ایمنی بدن است.

روانشناسان بر این باورند که خوش بینی و بدبینی عاداتی هستند که ما در زمان کودکی کسب می‌کنیم و در این میان والدین نقش الگو را ایفا می‌کنند. زمانی که لوله آب ترکید و خانه جدید شما را آب گرفت، آیا پدرتان شروع به ناله و شکوه کرد که: آخر چرا یک چنین خانه بی‌خودی نصیبم شده؟ یا قاطعانه گفت: در قرار داد ، تضمین شده که همه چیز کامل و بی‌نقص است، بنابراین به سازنده خانه می‌گویم لوله کشی را انجام دهد و خسارات را جبران کند؟ به گفته سیلگمن ، خوش‌بینی شیوه‌ای عادت‌گونه است که توسط آن ، موانع موجود در زندگی را برای خود تعبیر و تفسیر می‌کنیم. در اینجا با چگونگی عملکرد آن آشنا می‌شویم.

. من در امتحان ریاضی قبول نشدم، چون در شمارش و حساب استعداد ندارم. و از طرف دیگر اتفاقات خوب را ناشی از شرایط موقتی و تصادفی می‌دانند. شوهرم دسته گلی برایم آورد، چون روز کاری خوبی داشت. در حالی که فرد خوش‌بین ، علت شکست را به عوامل موقتی و گذرا نسبت می‌دهد. من در امتحان رد شدم چون وقت توجه کافی نداشتم. و موقعیت‌ها و شرایط مطلوب را حمل بر وجود عواملی دائمی می‌داند. او برایم گل آورد چون به خانواده‌اش علاقه دارد.

. اگر بدبین باشد نه تنها به خاطر از دست دادن کارش احساس بدی پیدا می‌کند، بلکه این نگرانی در وی ایجاد می‌شود که ازدواج وی دچار مشکل شده و فرزندانش از کنترل او خارج شده‌اند. ولی فرد خوش‌بین اجاه نمی‌دهد که یک مانع یا شکست به کل زندگی‌اش سرایت کند. او با خود می‌اندیشد: به هر حال من در حال بیکار هستم، من و همسرم هنوز با یکدیگر صمیمی و نزدیکیم و به وجود بچه‌هایم نیز افتخار می‌کنم.

. چنانچه راننده دیگری به ماشین پارک شده شما بزند خود را ملامت می‌کنید که ماشین را در محل نامناسبی پارک کرده‌اید. فرد خوش‌بین چنین مشکلی را تصادفی می‌انگارد و از آن به عنوان تجربه‌ای بهره می‌برد. دفعه بعد ، ماشین را جایی پارک می‌کنم که ماشین‌های کمتری اطرافش باشند.

:
سیلگمن به این نکته اشاره دارد: . آیا فرد خوش بینی هستید؟ اگر نیستید، می توانید باشید. خوشبختانه ما قادریم عاداتی را که یاد گرفته‌ایم، از یاد ببریم. تحقیقات اخیر نشان می‌دهد که خوش‌بینی یک مهارت است و هر فردی قادر به فراگیری آن می‌باشد.