عاشورا
دوشنبه 25 بهمن 1389 7:16 PM|
به نام خدا همه ساله در ماه محرم هر كس كاري انجام مي دهد تا ارادتش را به امام حسين عليه السلام و اهل بيتش ابراز كند (حال اين كار مي تواند يك قطره اشك در كنج ديوار يك خانه باشد.) من نيز تصميم گرفتم كه مقاله اي در مورد يكي از شخصيت هاي كربلا بنويسم كه اين شخص ملعون ترين چهره ي كربلا شمر لعنت ... عليه مي باشد اميد وارم اين شروعي براي عزاداري هايمان در ماه محرم باشد من با اين مقاله به پيشواز محرم مي روم: «شمر بن ذي الجوشن» ضبابي از سران و جنگجويان مردم کوفه بود،. وي از طايفهي بنيکلاب و از رؤساي هوازن، و مردي زورمند بود که در جنگ صفين در لشگر اميرالمؤمنين عليهالسلام بود، سپس ساکن کوفه شد و به روايت حديث پرداخت.به روايتي نامش «شرحبيل» و کنيهاش «ابوالسابغه» بوده است. وي در زمان امام علي عليهالسلام جزء شيعيان و طرفداران حضرتش به شمار ميآمد، او در جنگ صفين از افراد تحت فرمان اميرمؤمنان بود و در جنگ با معاويه شرکت داشت و شجاعتي از خود نشان داد، وي در يکي از روزهاي جنگ صفين، که آتش جنگ سخت زبانه ميکشيد، وارد ميدان شد و مبارز طلبيد، از ميان لشگريان معاويه مردي به نام «ادهم بن محرز» به مقابله با او شتافت و به هم حمله ور شدند، ادهم، شمشيري محکم بر سر شمر فرود آورد که به شدت او را مجروح کرد و شمر نيز شمشيري بر رقيب خود فرود آورد، که چندان اثر نکرد، شمر به لشکر برگشت و به شدت تشنه بود، کمي آب خورد و مجدداً به ميدان رفت و در حالي که رجز ميخواند، رقيب را به مبارزه طلبيد، وي به مقابل «ادهم» آمد و او را خوب ميشناخت و در حالي که او نيز بدون ترس در مقابل او ايستاده بود، شمر با نيزه ضربتي بر او فرود آورد که او را از اسب بر زمين افکند و شمر با شادي فرياد زد: اين ضربت، به جاي آن ضربتي که بر من زدي و به لشکرگاه برگشت. درزمان امام حسن عليه السلام او به ياران ايشان پيوست و سعي كرد افراد امام پراكنده كرده دور امام را خالي كند كه در اين كار نيز تا حد بسيار زيادي موفق بود.او بيشتر به دنبال تفرقه افكني بود. تا حدي كه به نزد امام حسين (ع) آمد و گفت كه برادر شما نمي تواند امامت اين مردم را بكند اگر شما بر عليه او بپاخيزبد ما با جان هايمان از شما طرف داري خواهيم كرد! كه با جواب تند مولايمان رو برو شده و از محلكه گريخت. و همچنين طبق روايتي زن امام حسن (ع) كه ايشان را به شهادت رساند دختر يكي از ياران شمر بود. كه با حيله هاي او به اين عمل وحشت ناك دست زد. بعد از مرگ معاويه لعنت ... عليه. او آشكارا طرف يزيد را گرفت و از اين زمان هويت واقعي خود را آشكار كرد.
و اما موارد جرايم «شمر»،بعد از به امامت رسيدن امام حسين (ع) بدين ترتيب است:
مشاهده :383 مرتبه منبع :احسان
|