استاد دکتر عباسقلي دانشور

تولد : 1304/1/1 شيراز

رشته تخصصي :پزشكي (جراحي قلب)

استاد دکتر عباسقلي دانشور، استاد جراحي قلب و عروق دانشگاه تبريز. وقتي که در دانشگاه تبريز دانشجوي جواني بودم، ايشان در اواخر دهه 1340 شمسي با کوله‌باري غني از دانش پزشکي و جراحي قلب و عروق از يکي از دانشگاه‌هاي معتبر مغرب زمين، به تبريز آمده و با علاقه و شوق وافر، خود را وقف دانشگاه نموده و به کار در جراحي قلب و عروق و آموزش دانشجويان پزشکي پرداخت. او تمام وقت خويش را صرف دانشگاه نمود و هرگز دنبال کار در بخش خصوصي نبوده است.

دکتر دانشور در بيمارستان بزرگ دانشگاه تبريز يک بخش جراحي قلب مدرن تاسيس کرده و به جراحي قلب باز پرداخته و در کنار آن با عشق و علاقه زياد به تعليم دانشجويان و دستياران مشغول شدند.

ايشان در يک خانه سازماني چسبيده به بيمارستان زندگي مي‌کرده‌اند و از صبح زود تا دير وقت شب‌ها در بخش خويش به سختي کار مي‌کردند.

افتتاح بخش جراحي قلب مدرن در اواخر دهه 40 و اوايل 50 به اعتبار دانشگاه افزوده، به طوري که هر ميهمان برجسته‌اي که وارد تبريز مي‌شد، از بخش جراحي قلب ديدن مي‌کرد.

در حال حاضر در خيلي از مراکز استان‌ها بخش جراحي قلب به وجود آمده و عده زيادي از جراحان قلب دانش‌آموخته داخلي و خارجي در آنها کار مي‌کنند و يا اينکه جراحي قلب باز انجام مي‌دهند، ولي در آن زمان که تعداد اين بخش‌ها و تعداد جراحان قلب شايد از انگشتان يک دست هم کمتر بود، اهميت موضوع بيشتر نمايان مي‌شود. خوانندگان محترم شايد خوانده باشند که اولين پيوند قلب توسط دکتر دانشور در دانشگاه تبريز انجام شده است.

من به خوبي به ياد دارم و يا انگار همين ديروز بود که دکتر دانشور در کنار جراحي‌هاي سنگين قلب، با چه عشق و علاقه‌اي و با چه ابتکاري دانشجويان پزشکي را چون پروانه به دور شمع وجود خويش جمع مي‌کرد و به آنها آموزش مي‌داده است.

او خود زندگي ساده‌اي داشته و با حقوق دانشگاهي و بدون هيچ درآمد ديگري زندگي مي‌کرده است. او هميشه، فقط، خوب درس خواندن و پزشک خوبي شدن را به دانشجويانش درس مي‌داد، نه راه و روش پول در آوردن را.

استاد که همه عمر پرمايه خويش را صرف عمل و علم نموده است، در اوايل انقلاب اسلامي ايران به تهران کوچ کرد و در دانشگاه شهيد بهشتي به کار خويش ادامه داد، چند سال پيش بازنشسته شده و همسر خويش را نيز هنگام درمان بيماري قلب در آمريکا از دست دادند.

استاد اخيرا خود هم دچار عارضه قلبي و مغزي شده که پس از بيماري طولاني سلامت کامل خويش را به دست نياوردند.