تاريخچه جنگ ها >ذي قرد
سه شنبه 28 دی 1389 6:13 PM|
غزوه ذي قرد در سوم ربيعالثاني سال ششم هجري در منطقه «بيضاء» در نزديکي «ربذه» به وقوع پيوست.نام تن از شهداي اين غزوه در سايت صبح به ثبت رسيده است. |
|
|
|
غزوه ذي قرد در تاريخ سوم ربيعالثاني سال ششم هجري در منطقه «بيضاء » در نزديکي «ربذه» به وقوع پيوست.در اين غزوه ...تن از ياران رسول خدا (ص) به شهادت رسيدند. پيامبر اکرم (ص) مقداري شتر را که از غنيمت جنگها به دست آورده بود، براي چرا به منطقه «بيضاء» فرستاد.چندي بعد اين منطقه خشک شد و بيآب و علف شد. لذا ساربانان شترها را به منطقه غابه بردند.روزي ابوذر از پيامبر (ص) خواست تا نگهداري شتران ماده ايشان را به او بسپارد.پيامبر (ص)فرمودند:«ميترسم (عيينه بن حص) و اقوام و دوستانش به تو حمله کنند، چرا که ما از آنان در امان نيستيم، ممکن است آنها تو را غارت کنند». ابوذر اصرار کرد پيامبر (ص) بار ديگر به او فرمود:«تو را ميبينم در حاليکه پسرت کشته، همسرت اسير گشته و خود به عصا تکيه داده، به نزد من بازميگردي».ابوذر به اصرار سارباني شتران پيامبر (ص) را پذيرفت، اما يک شب بعد از دوشيدن شترها وقتي در خيمه خود به خواب رفته بود، «عيينه» با چهل سوار به او حمله کرد.ابتدا آنها را صدا زد.پسر ابوذر در مقابلشان ايستاد آنها او را به شهادت رسانده و سپس شترها را راندند.ابوذر از آنجا گريخت و به نزد پيامبر (ص) بازگشت و گفت :«آنها همسر مرا به اسارت درآورند و شتران را بردند». رسول اکرم (ص) بعد از شنيدن اين واقعه به همراه «مقداد بن عمرو» و «عکاشه بن محصن»، «محرز بن نضله»، «سعد بن زيد» و ... به منظور انتقام خون شهيد، آزادي اسير و گرفتن شترانش به محله ذي قرد رفت، پيامبر (ص) توانست همسر ابوذر را به مدينه بازگرداند و 10 شتر را پس گيرد.اما ياغيان 10 شتر ديگر را بردند.همسر ابوذر بعد از بازگشت به مدينه به مردم گفت:«من سوار بر ناقه قصواي پيامبر (ص) شدم و به وسيله ناقه رسول خدا (ص) رهايي يافتيم». چنين بود که پيشبيني رسول خدا (ص) تحقق يافت. اين واقعه در سومين روز از ماه ربيعالثاني سال ششم هجري (يا 62 ماه بعد از هجرت) به وقوع پيوست. |
|
محرز بن نضله |
زهير بن عياض |
وقاص بن مجزر |