حدیث از حضرت فاطمه سلام الله علیها برای دنیا و آخرت ۳
دوشنبه 8 بهمن 1397 10:24 PMحدیث اول: قالَتْ علیها السلام : أصْبَحْتُ وَ اللّهِ! عاتِقَةً لِدُنْیاکُمْ، قالِیَةً لِرِجالِکُمْ. (دلائل الا مامة :ص ۱۲۸، ح ۳۸، معانی الا خبار:ص ۳۵۵، ح ۲)
بعد از جریان غصب فدک و احتجاج حضرت، بعضی از زنان مهاجر و انصار به منزل حضرت آمدند و احوال وی را جویا شدند، حضرت فاطمه سلام الله علیها در پاسخ فرمود: به خداوند سوگند، دنیا را آزاد کردم و هیچ علاقه ای به آن ندارم ، همچنین دشمن و مخالف مردان شما خواهم بود.
حدیث دوم: قالَتْ علیها السلام :حُبِّبَ إ لَیَّ مِنْ دُنْیاکُمْ ثَلاثٌ:تِلاوَةُ کِتابِ اللّهِ، وَالنَّظَرُ فی وَجْهِ رَسُولِ اللّهِ، وَالاْنْفاقُ فی سَبیلِ اللّهِ.
حضرت فاطمه سلام الله علیها: سه چیز از دنیا برای من دوست داشتنی است :تلاوت قرآن، نگاه به صورت رسول خدا، انفاق و کمک به نیازمندان در راه خدا.
حدیث سوم: قالَتْ علیها السلام : اُوصیکَ اَوّلاً انْ تَتَزَوَّجَ بَعْدی بِإبْنَةِ اُخْتی اءمامَةَ، فَإ نَّها تَکُونُ لِوُلْدی مِثْلی ، فَإنَّ الرِّجالَ لابُدَّ لَهُمْ مِنَ النِّساءِ. (بحارالا نوار:ج ۴۳، ص ۱۹۲، ح ۲۰، اءعیان الشّیعة :ج ۱، ص ۳۲۱)
حضرت فاطمه سلام الله علیها در آخرین لحظات عمرش به همسر خود چنین سفارش نمود: پس از من با دختر خواهرم اءمامه ازدواج نما، چون که او نسبت به فرزندانم مانند خودم دلسوز و متدیّن است . همانا مردان در هر حال ، نیازمند به زن می باشند.
حدیث چهارم: قالَتْ علیها السلام :إنْ کُنْتَ تَعْمَلُ بِما اءمَرْناکَ وَ تَنْتَهی عَمّا زَجَرْناکَ عَنْهُ، قَانْتَ مِنْ شیعَتِنا، وَ إلاّ فَلا. (تفسیر الا مام العسکری علیه السلام :ص ۳۲۰، ح ۱۹۱)
حضرت فاطمه سلام الله علیها: اگر آنچه را که ما اهل بیت دستور داده ایم عمل کنی و از آنچه نهی کرده ایم خودداری نمائی ، تو از شیعیان ما هستی وگرنه، خیر.
حدیث پنجم: قالَتْ علیها السلام :الْزَمْ رِجْلَها، فَإنَّ الْجَنَّةَ تَحْتَ اقْدامِها، و الْزَمْ رِجْلَها فَثَمَّ الْجَنَّةَ. (کنزل العمّال :ج ۱۶، ص ۴۶۲، ح ۴۵۴۴۳)
حضرت فاطمه سلام الله علیها: همیشه در خدمت مادر و پای بند او باش، چون بهشت زیر پای مادران است ؛ و نتیجه آن نعمت های بهشتی خواهد بود.
حدیث ششم: قالَتْ علیها السلام :ما یَصَنَعُ الصّائِمُ بِصِیامِهِ إذا لَمْ یَصُنْ لِسانَهُ وَ سَمْعَهُ وَ بَصَرَهُ وَ جَوارِحَهُ. (مستدرک الوسائل :ج ۷، ص ۳۳۶، ح ۲، بحارالا نوار:ج ۹۳، ص ۲۹۴، ح ۲۵)
حضرت فاطمه سلام الله علیها: روزه داری که زبان و گوش و چشم و دیگر اعضاء و جوارح خود را کنترل ننماید هیچ سودی از روزه خود نمی برد.
حدیث هفتم: قالَتْ علیها السلام :اصْعَدْ عَلَی السَّطْحِ، فَإ نْ رَأیْتَ نِصْفَ عَیْنِ الشَّمْسِ قَدْ تَدَلّی لِلْغُرُوبِ فَأ عْلِمْنی حَتّی أدْعُو. (دلائل الا مامة :ص ۷۱، س ۱۶، معانی الا خبار:ص ۳۹۹، ضمن ح ۹)
حضرت فاطمه سلام الله علیها: روز جمعه نزدیک غروب آفتاب به غلام خود می فرمود: بالای پشت بام برو، هر موقع نصف خورشید غروب کرد مرا خبر کن تا برای خود و دیگران دعا کنم.
حدیث هشتم: قالَتْ علیها السلام :إنَّ اللّهَ یَغْفِرُ الذُّنُوبَ جَمیعا وَلایُبالی . (تفسیر التّبیان :ج ۹، ص ۳۷، س ۱۶)
حضرت فاطمه سلام الله علیها: همانا خداوند متعال تمامی گناهان بندگانش را می آمرزد و از کسی باکی نخواهد داشت.
حدیث نهم: قالَتْ علیها السلام :الْجارُ ثُمَّ الدّارُ. (علل الشّرایع :ج ۱، ص ۱۸۳، بحارالا نوار:ج ۴۳، ص ۸۲، ح ۴)
حضرت فاطمه سلام الله علیها: اوّل باید در فکر مشکلات و آسایش همسایه و نزدیکان و سپس در فکر خویشتن بود.
حدیث دهم: قالَتْ علیها السلام :لایَلُومَنَّ امْرُءٌ إلاّ نَفْسَهُ، یَبیتُ وَ فی یَدِهِ ریحُ غَمَرٍ. (کنزل العمّال :ج ۱۵، ص ۲۴۲، ح ۴۰۷۵۹)
حضرت فاطمه سلام الله علیها: کسی که بعد از خوردن غذا، دست های خود را نشوید دستهایش آلوده باشد، چنانچه ناراحتی برایش بوجود آید کسی جز خودش را سرزنش نکند.