پاسخ به:صحیفه نور امام خمینی
شنبه 2 اردیبهشت 1396 11:21 PMبیانات امام خمینی در جمع علمای اصفهان
تاریخ: 1358/04/05
اصفهان، مرکز علم و علمای بزرگ اسلام
بسم الله الرحمن الرحیم
اصفهان همیشه مرکز علم بوده است در بعضی اوقات که من شنیده ام هفت هزار یا بیشتر، اهل علم در اصفهان، طلبه در اصفهان بوده است و علماء بسیار بزرگ از اصفهان برخاسته است و متفکرین عظیم الشأن. الان هم مرکز علم است، الان هم علمای بزرگ در آنجاست و من امیدوارم که آن حوزه، با برکت و عظمت و پشتیبان اسلام و مروج احکام اسلام باشد. حوزه ها باید توجه داشته باشند که در اینوقت، در این حالی که الان ما واقع هستیم و دشمن ها می خواهند خرده گیری کنند، خصوصاً نسبت به اهل علم و علماء و فظلا و طلاب، باید بسیار توجه داشته باشند که اگر خدای نخواسته در این زمان که مورد بررسی هستند اینها و مورد توجه هستند، اگر خدای نخواسته یک انحرافی از بعض اشخاص ملبس به این لباس واقع بشود، ممکن است این پای اسلام حساب بشود.
در رژیم سابق اگر چنانچه یک معمم، یک ملبس به این لباس، یک کار خلاف انجام می داد، به اسلام نسبت معلوم نبود بدهند، می گفتند این منحرف است، این ساواکی است، این درباری است. الان که رژیم، رژیم جمهوری اسلامی است و همه نظرها به شما دوخته شده است، اگر خدای نخواسته یک انحرافی واقع بشود در مدارس، در کمیته ها، در جاهای دیگر، در دادگاه ها، این پای اسلام حساب می شود، گفته می شود که جمهوری اسلامی است و جمهوری اسلامی هم همین هاست، همین است که می بینید.
تکلیف ما، حفظ وجاهت و ترویج اسلام
و لهذا امروز تکلیف ما بسیار سنگین است. تکلیف ما حفظ وجاهت اسلام است. تکلیف ما این است که با اعمال خودمان، با گفتار و رفتار خودمان اسلام را ترویج کنیم و وجاهتش را حفظ کنیم و اگر خدای نخواسته یک انحرافی باشد، باید جلوگیری کنید. اگر یک شخصی را دیدید که از وظیفه اهل علم، از وظیفه انسانی - اسلامی تخطی می کند، او را نهی کنید. اگر نمی شنود، کنار بگذارید. باید همه به وظیفه اسلامی عمل کنیم و به دست دیگران فرصت ندهیم بهانه ندهیم دست دشمنان که ما را آلوده کنند و بگویند که اهل علم یا دیکتاتور هستند یا انحرافات دارند یا برای خودشان می خواهند یک
صحیفه نور جلد 7 صفحه 214
بساطی درست کنند. امروز بسیار مسأله مهم است و با سابق بسیار فرق دارد. باید آقایان همانطوری که در تحصیل علم کوشا هستند، در تهذیب اخلاق، در اعمال، در عقاید، در فضایل اخلاقی کوشا باشند که علم بدون عمل و بدون تقوی بسیاری از اوقات مضر است. باید عالم متقی باشد و متوجه به خدای تبارک و تعالی باشد تا بتواند جامعه را تربیت کند. باید خودش تربیت شده باشد تا بتواند جامعه را تربیت کند.
پیش نویس قانون اساسی را بررسی، و نظریات خود را اعلام کنید
و امید است از آقایان که در اینوقتی که بناست قانون اساسی بررسی بشود، هر کس هر نظری دارد، مستقیماً خودش اظهار نظر کند و بفرستد در آنجائی که بناست همه نظرها جمع بشود، الان برای من فرستادن هیچ نتیجه ندارد، باید بفرستید و نظرهای خودتان را بگوئید و توجه کنید که ننشینید دیگران نظر بدهند و شما ساکت. صاحبنظرها نظرهای خودشان را بدهند، علمای اعلام نظر خودشان را بدهند، هر اشکالی که در این پیش نویس دارند، بکنند و آن اشکالات را بعد بررسی باید بکنند و بالاتر از آن اینکه توجه داشته باشید که در آتیه ای که بناست وکلا تعیین بشوند برای نظر کردن به قانون اساسی، توجه بکنید که اشخاص متدین، اشخاص مطلع، اشخاص متعهد، اشخاصی که اعتقاد به اسلام دارند، اشخاصی که اعتقاد به این نهضت اسلامی دارند، تعیین بکنند که انشاءالله با نظر آنها یک قانون اساسی اسلامی به تمام معنا بشود. من از همه آقایان تشکر می کنم، که مشایخ معظم و آقایان فضلا و ائمه جماعت و دیگران که تشریف آوردند و آقایان در این هوای گرم با ناراحتی اینجا نشسته اند. خداوند همه شما را تأیید کند و سلامت بدارد و سعادت نصیب همه بکند.
والسلام علیکم و رحمة الله وبرکاته