پاسخ به:صحیفه نور امام خمینی
شنبه 2 اردیبهشت 1396 10:00 PMبیانات امام خمینی خطاب به نمایندگان عشایر بختیاری شهرستان ایذه
تاریخ: 1358/01/21
از بزرگترین خیانت های رژیم پهلوی سرکوبی ایلات و عشایر
بسم الله الرحمن الرحیم
شما جوانمردان ایل بختیاری خوش آمدید، یکی از بزرگترین خیانت هائی که سلسله پهلوی بر ایران کردند این بود که عشایر و ایلات ما را از بین بردند، زیانها به واسطه اینکه مأمور بودند آن کسانی که پشتوانه این مملکت است، سرکوب کنند، پشتوانه مملکت ما ایلات و عشایر بودند که از آن جمله ایل بختیاری که من سوابق با آنها دارم. از مأموریت هائی که رضا شاه داشت این بود که تمام ایلات را در اطراف ایران از بین ببرد و آنها را به اسم اینکه می خواهیم شهری کنیم سرکوب کنند می خواستند که ایران پشتوانه نداشته باشد تا بتوانند هر چه خیانت است بکنند، این پشتوانه های ما را از بین بردند و سرکوب کردند و به آمال خودشان رسیدند، اینهمه خیانت کردند بر ما، مخازن ما را بردند، نفت ما را بردند و در ازای او اسلحه هائی آوردند که به درد ایران نمی خورد، بلکه برای خود آنها، برای اینکه پایگاه داشته باشند در ایران، آنها را آوردند به اسم اینکه پول نفت است. شما تنها ایل بختیاری نیستید که رنج دیدید در زمان این پدر و پسر، تمام ایلات ایران و عشایر محترم ایران بودند، بلکه عشایر و ایلات محترم تنها نبودند، تمام اقشار ایران از مذهبی ها و علمای مذهب تا آخرین فرد ایران در تحت فشار بودند، فشار به جائی رسید که نه زن در این مملکت اختیار داشت از خود و نه مرد، نه روحانی می توانست وظائف روحانیت خودش را حفظ کند و نه دانشگاهی می توانست وظائف خودش را حفظ کند. اینها تمام مفاخر ایران را از دست دادند، بردند و مأموریت داشتند که برای ایران هیچ مطلبی نگذارند. مفاخر ما ایلات و عشایر ما بودند، آنها را سرکوب کردند. مفاخر ما دانشگاه های دینی و فرهنگی بود، آنها را سرکوب کردند. مفاخر ما ارتش ما بود، آنها را به واسطه مستشاران در بند کشیدند. تمام فرهنگ ما را و اقتصاد ما را از بین بردند. حالا هم که فرار کردند جواهرات ما را مقداری پدر برد و مقدار زیادی پسر و پولهای ایران را در بانک خارجی متوقف کرده اند و الان قرض های زیادی از ایران در ممالک خارجی به اسم اینها ثبت است ولی بحمدالله ملت ما در یک زمانی بپا خاست و با خواست خدای تبارک و تعالی دست آنها را از ذخایر ما کوتاه کرده است. به خواست خدای تبارک و تعالی دست اجانب از این مملکت کوتاه شد.
صحیفه نور جلد 5 صفحه 276
استقلال و آزادی در سایه اسلام
من از خداوند تبارک و تعالی توفیق تمام ملت ایران را خصوصاً عشایر محترم ایران را و خصوصاً شما عشایر محترم ایل بختیاری را خواهان هستم و امیدوارم همانطور که تاکنون با این نهضت همراه بودید، از این به بعد هم این نهضت را حفظ کنید. برادران من در سایه اسلام می توانید سعادت در دنیا و آخرت پیدا بکنید، در سایه اسلام می توانید مفاخر خودتان را برگردانید، در سایه اسلام می توانید آزاد و مستقل باشید. این اسلام را حفظ کنید، این نهضت اسلامی را حفظ کنید و همانطوری که در رفراندوم رأی دادید و تقریباً صد در صد رفراندوم پیروز شد، همانطور در مجلس مؤسسان نیز جدیت کنید و آراء خودتان را برای اشخاص بیدار، امین، مومن، مسلم، وطنخواه، به صندوق هائی که بعدها نسبت به او درست می شود بریزید و بعد از آن نیز که قضیه مجلس شورا پیش می آید باز افراد سالم، افراد وطنخواه، افراد وطن دوست افرادی که نه شرقی باشند نه غربی، بلکه در صراط مستقیم اسلامیت و انسانیت باشند، انتخاب کنید و به آنهارأی بدهید.
من از خدای تبارک و تعالی سلامت شما را می خواهم و متشکرم از اینکه آمده اید و از نزدیک تفقد از ما می کنید. خداوند همه شما را سعادتمند کند.
والسلام علیکم و رحمة الله و برکاته