عنوان : محمد عرب فشافويه

محمد عرب‌فشافويه

طلبه شهيد محمد عرب‌فشافويه فرزند خدايار، در 24 تيرماه سال 1344 در خانواده‌اي متدين و مذهبي در شهر تهران متولد شد.
وي از همان اوان دوران طفوليت تحت تربيت مادر مؤمن و پدر متقي خود با کلام الهام بخش قرآن و نماز آشنا شد و قبل از سن تکليف، به انجام فرايض ديني مبادرت ورزيد. دوران تحصيلات ابتدايي، راهنمايي و متوسطه را تا اخذ ديپلم تجربي با موفقيت سپري کرد. در دوران شکوفايي انقلاب اسلامي همراه خانواده و سايرين براي ابراز تنفر خود از رژيم ستمشاهي در راهپيماييها و تظاهرات شرکت کرد. پس از پيروزي شکوهمند انقلاب اسلامي از فعالين انجمن اسلامي دبيرستان محل تحصيل خويش بود و به جهت حفظ و حراست از دستاوردهاي نظام اسلامي در سال 1360 به عضويت بسيج مسجد علي ابن ابيطالب(ع) در آمد و به عنوان يکي از اعضاي مؤثر شناخته شد. شهيد عرب براي آشنايي بيشتر و درک معارف و علوم ديني جذب حوزه‌هاي علميه شد و در شهر قم به تحصيل علوم ديني پرداخت. او که بسيار خوش رو و خوشرفتار بود، سرشار از صفا و محبت و صبورانه به سئوالات جوانان پاسخ مي‌داد و اين سيره اخلاقي اثر مؤثري در جذب جوانان داشت. به امر به معروف و نهي از منکر بسيار اهميت مي‌داد و مي‌گفت: شما مسئول هستيد که بگوئيد من چه عيبي دارم تا بتوانم خودم را بسازم. در اداي احترام به والدين زبان زد خاص و عام بود و به تکريم کودکان مشهور بود.
در دوران جنگ تحميلي بارها در جبهه‌هاي نور عليه ظلمت به عنوان رزمنده و مبلغ با ديگر رزمندگان جان برکف اسلام همسنگر شد و روي آنان تأثير عميقي گذاشت.
گرچه برادرش در سال 65 به خيل کاروان شهدا پيوسته و شهيد شده بود لکن حضور در جبهه را بر خود واجب مي‌دانست. سرانجام پس از مدتها ايثار و استقامت در برابر دشمن در منطقه عملياتي سردشت، در چهارم مرداد سال 1366 به نداي هل من ناصر ينصرني حسين زمان خميني کبير لبيک گفت و به فيض عظماي شهادت نايل آمد. پيکر مطهر او در کنار برادر شهيدش در گلزار شهداي بهشت زهرا(س) آرام گرفت.

در کلامي پر معنا از او آمده است:

«شهادت هدف نسبي است، ولي کشته شدن در راه خدا، خيلي ارزش دارد.»

ياد و خاطرش گرامي باد