پاسخ به:داستان عبرت آموز
یک شنبه 25 مهر 1395 10:40 AMقدرتمندها میبخشند!
مردی نزد شیوانا آمد و گفت: "چند نفر از آشنایان و دوستان نزدیک در حقم بدی کردند و دلم را شکستهاند. هر کاری میکنم نمیتوانم خطای آنها را نادیده بگیرم و از این بابت درونم پر از آتش انتقام و کینه و ناراحتی است. چه کنم تا راحت شوم؟"
شیوانا نفسی عمیق کشید و گفت: "آنها را ببخش! نه به خاطر خودشان و اینکه به آنها امتیازی بدهی. بلکه به خاطر خودت تا بقیه زندگیات را آرام سپری کنی و سهم حضور آنها را در آیندهات از بین ببری. یادت باشد بخشیدن، گذشته را عوض نمیکند و باعث پاک کردن خطای آنها نمیشود، اما این ویژگی را دارد که آینده تو را وسعت ببخشد و فرصتهای تازهای را مقابل دلت بگشاید. نبخشیدن باعث کوچک شدن افق نگاهت و پر شدن فضای ذهنت از چیزهایی میشود که هیچ نیازی به آنها نداری. برای بزرگ شدن آیندهات چارهای نداری جز اینکه آنها را ببخشی و رها سازی و از آنها عبور کنی و بروی!"
آن مرد غمگین و افسرده گفتم: "هر چه میکنم دلم به بخشیدنشان راضی نمیشود. احساس میکنم با این کار به آنها قدرت میبخشم و خودم را ضعیف میكنم!"
شیوانا گفت: "تو به خاطر ضعیف بودنت آدمها را نمیبخشی، بلکه آنها را میبخشی چون به اندازه کافی قوی هستی که درک کنی همه آدمها ممکن است خطا کنند. بخشیدن، هدیهای است که تو به خودت میدهی. بخشیدن شبیه آزاد کردن یک زندانی از حبس است و آن زندانی کسی نیست جز خود تو. به خاطر بسپار که آدمهای ضعیف هرگز نمیتوانند ببخشند. بخشیدن خصلت آدمهای قوی است. بخشیدن یک اتفاق لحظهای هم نیست. بخشیدن اتفاقی شخصی است که باید در درون ذهن و دل تو رخ دهد و هیچ ربطی به آدمهای بیرون وجودت که میبخشی، ندارد. یک روحیه و ویژگی شخصیتی دايمی و لحظهبهلحظه در زندگی است. فقط قدرتمندها میبخشند. پس قوی بودن را انتخاب کن و ببخش!"