اسم من «گندم» است!
چهارشنبه 8 دی 1389 6:27 PM
| پر از املاح معدني هستم. اگر طالب كسب ويتامينهاي گوناگون هستيد، به سراغ من بياييد. حريره من با شكر و بادام براي خونريزي سينه مفيد است. براي معالجه كك و مك طبق دستور از من استفاده كنيد. در فارسي مرا گندم و نيم كوفتهي مرا بلغور نامند. عربي من حنطه است. من اولين خوراكي هستم كه انسان را به سوي خود جلب كردم و بطوري كه در قصص مذهبي آمده است، براي اولين بار با آدم و حوا گفتگو كرده و نختسين غذايي هستم كه انسان اوليه خورده است: «پدرم روضهي رضوان به دو گندم بفروخت - ناخلف باشم اگر من به جوي نفروشم» - من مهمترين غلهاي هستم كه انسان مصرف ميكند و كليهي مواد شانزده گانهاي كه مورد نياز ماشين بدن انسان است، در من جمع ميباشد، ولي متأسفانه وقتي مرا با آسيابهاي بزرگ خرد ميكنيد و با الكهاي خانه ريز الك مينماييد، دوازده ماده مرا گرفته و دور ميريزند و به همين جهت است كه آرد سفيد هنري جز سوختن ناقص ندارد، و در معدهي شما تخمير شده، توليد يبوست ميكند. برشته و آب پز من دير هضم و نفاخ است ولي آرد من كه با كمي نخاله باشد غذاييت زياد دارد، مشروط بر اينكه خمير آن بر آمده و رسيده باشد. نان فطير و ناني كه آرد آن بسيار نرم شده و در آن مطلقا سبوس نباشد مانند نشاسته دير هضم بوده، غذاييت چنداني ندارد. من داراي انواع و اقسام بوده و بيش از دو هزار نژاد از من تاكنون ديده شده است. تركيبات شيميايي هر چند مواد متشكله من در انواع مختلف فرق ميكند، ولي بطور متوسط درصد قسمت من مواد زير ديده ميشود: آب 65/13 درصد - سلولز 53/2 درصد - نشاسته و دكسترين 77/66 درصد - مواد قندي 45/1 درصد - مواد معطر 85/1 درصد - مواد سفيدهاي و گلوتن 85/12 درصد - چربي 75/1 درصد - ضمنا مقدار كافي املاح معدني و ويتامينهاي گوناگون داشته و براي انسان غذاي نسبتا كاملي هستم كه تاكنون بدل خوبي براي من پيدا نشده است. علاوه بر مصرف تغذيه، من داراي اثر درماني بسيار ميباشم. اگر آرد مرا بر روي پوست مالش دهيد، التهاب و ورم آنرا از بين ميبرم و به همين منظور، از قديم مرا در تسكين التهاب، باد سرخ بكار ميبردند و براي اين منظور با مقداري مواد ضد عفونيكننده همراه مينمودند تا ميكرب آنرا نيز از بين ببرم. در صنعت از آرد من نشاسته ميگيرند. ضماد سوختهي من با موم و روغن جهت جلاي رخسار بينظير است - من چاقكننده و مقوي غرايز جنسي هستم، و بين غذاهايي كه با من ساخته ميشود، سمنو از همه قويتر است، پخته من با شكر و بادام به صورت حريره، چنانكه كم كم خورده شود، درمان خونريزي سينه است. ضماد پخته من با روغن زيتون جهت فروبردن ورمهاي گرم و آب پياز جهت ورمهاي سرد مفيد است، و با آب گشنيز جهت تحليل ورمهاي گرم و خنازير و غدد مجرب است. پخته من با سكنجبين جهت بثورات آبكي سودمند ميباشد. در گذشته وقتي سگي انسان را ميگزيد، عوام خمير گندم را بر موضع گزيدگي ميبستند و پس از باز كردن آنرا جلوي سگ ميانداختند. اگر آنرا سگ نميخورد آنرا دليل هار بودن سگ گزنده ميدانستند. روغن گندم كه از جوشاندن و پختن گندم در روغن زيتون بدست ميآيد. جهت رفع قوبا (زخمهاي جلدي كه منشاء عصبي دارد) مخصوصا قوباي اطفال و همچنين پاك شدن كك و مك و معالجه كچلي و ريزش طبقات شاخي پوست مفيد است. سبوس گندم من از الك كردن آرد بدست ميآيم و تقريبا از شانزده عوامل غذايي گندم، دوازده عامل آن همراه من خارج ميشود و به همين جهت خوردن سوپ من براي اشخاصي كه نان سفيد ميخورند، ضروري است. جوشانده من درمان سرفه و زكامهاي سخت است. جوشاندهي من كه با عسل شيرين شده باشد، بعد از غذا يبوستهايي را كه منشاء آنها تنبلي كبد و تحريكات روده باشد درمان ميكند. از من ميتوان نان سياه هم تهيه كرد، ولي سنگين بوده ترشي معده را زياد ميكند. مبتلايان به زخم معده - سرطان دستگاه هاضمه و آپانديس بايستي از من پرهيز نمايند. خمير گرم كردهي من در قسمتهاي دردناك بدن كه مربوط به روماتيسم باشد مفيد شناخته شده است. به زنان آبستن توصيه كنيد كه از سوپ من كه داراي املاح كلسيم - فلوئور و سيليس و ويتامينهاي «ب و پ پ» ميباشد حتما استفاده كنيد. جوانهي گندم من از خيساندن و سبز كردن گندم بدست ميآيم و موقعي مفيد ميباشم كه اندازه من از گندم زيادتر نشده باشد. من داراي ويتامينهاي «ب» و «اي» و مواد معدني هستم - وجود ويتامينهاي «آ» و «پ پ» يكي ديگر از مزاياي من است. من داراي 75/40 درصد مواد سفيدهاي و سيزده درصد مواد نشاسته، دوازده درصد سلولز و مقداري مواد قندي، و مادهاي به نام فسفوليسيتين ميباشم. خوردن من براي حفظ سلامتي و توليد مقاومت در برابر بيماريها توصيه شده است. اگر از خوردن من به علت بدي طعم آن خوشتان نميآيد، ميتوانيد آن را در شير جوشانده و بعد ميل نماييد تا خوشمزه شود. نشاسته من كشك گندم هستم. مغذي و كمي قابض ميباشم. سرمهي من براي منع ريختن مو به چشم و سرمهي من با شيرزنان و يا سفيدهي تخم مرغ مسكن حرارت چشم و آبريزش آن است. نرم كنندهي سينه - ضد خفقان ميباشم. خوردن پختهي من با نبات و روغن بادام نيم گرم مانع خونريزي سينه است. گلو را نرم ميكند سرفه و درد سينه را تسكين ميدهد. تنقيهي آن جهت زخم معده، و ضماد آن با سركه جهت رفع خناق ورمهاي گرم مخصوصا ورمهاي لثه مفيد است. ماليدن آن با زعفران روي محل نيش حشرات سمي نافع است. غذاييت آن كم بوده و خوردن آن شهوت را كم ميكند و دير هضم ميباشد. گلوتن من يكي از بهترين مواد سفيدهاي گندم ميباشم و همانطور كه لانههاي مومي در كندو، عسل را در خود نگاه ميدارد، من هم در گندم نشاسته را در بر ميگيرم. مبتلايان به مرض قند ميتوانند با من نان تهيه كرده، ميل نمايند. اين نان فاقد نشاسته و مواد قندي است و به حد كافي نيروبخش ميباشد. براي تهيه من به كارخانههاي نشاسته پزي كه نشاسته را از گندم ميگيرند مراجعه نماييد. نان در فارسي به من نان، در عربي خبز و به تركي چورك گويند. مرا با آرد تمام غلات ميتوان تهيه كرد، ولي امروزه بيشتر با آرد گندم ميسازند. من داراي انواع و اقسام زياد هستم، ولي بهترين نوع من آن است كه آرد مرا خوب ساييده و فقط سبوس جمع شده است. نان سفيد كه سبوس آن كاملا گرفته شده باشد، دير هضم و نفاخ بوده و در معده تخمير شده، توليد يبوست مينمايد و در اين صورت بهترين درمان آن خوردن نان سياه و نان جو ميباشد. صد گرم نان سنگك داراي 18 تا بيست درصد آب 5/1 درصد نمك طعام بوده و 259 كالري حرارت به بدن ميدهد 2/7 درصد مواد سفيدهاي نباتي 2/1 درصد چربي و 15 ميلي گرم كلسيم 2/1 ميلي گرم آهن 150 گاما ويتامين «ب 1» و مقداري ويتامين «پ ب» و «اي» و كمي ويتامين «كا» دارم - نيروبخش و مقوي قواي جواني هستم، چنانچه به من سياه دانه و يا كنجد بزنند، اشتها را زياد ميكنم و اگر دانه خشخاش به من بزنند، خواب را كمي زياد و عميق ميكنم. نان جو از من سريع الهضمتر است. |
||
|