اسم من «توت فرنگي» است!
چهارشنبه 8 دی 1389 12:14 AM
| در من چند نوع فلز موجود است. آنها كه نوزاد پسر ميخواهند، از وجود من استفاده كنند، مقوي قلب بوده، التهاب صفرا را خاموش ميكنم. تصفيهكننده خونم. يكي از دشمنان سرسخت تنگي نفس هستم و سرفههاي خشك را درمان ميكنم.... فارسي من «چيالك» است، به من چيلك و چلم هم ميگويند. تركي من «چيكلك» است و به همين نام در كتب داروسازي قديم آمدهام، در تنكابن به من ليدانه و در گيلان جميل گويند و با اينكه از قديم در جنگلهاي مرطوب و معتدل ايران مخصوصا قره داغ و حسن بگلو بطور خودرو به عمل آمدهام، معذلك عدهاي مرا خارجي تصور كرده توت فرنگي لقب دادهاند. ميوه من خوش طعم و لذيذ بوده و از قديم مرا برادر بزرگ تمشك ميدانستند، ميوهي من داراي چند نوع قند - مواد سفيدهاي و كمي چربي است و فلزاتي مانند آهك - آهن - منيزي - يد - برم - فسفر و مقدار زيادي پتاسيم دارد كه با چندين نوع ترشي گياهي تركيب شده و به صورت املاح قليايي در آمده است، خوردن اين ميوه ترشي خون را از بين ميبرد و محيط بدن را قليايي ميكند و اگر خانمي چند ساعت قبل از آميزش مقداري از ميوه مرا بخورد ترشح دهانهاي رحم او قليايي شده، كروموزومهاي (دخترزا) را از بين برده، و محيط رحم را براي پرورش پسر آماده ميسازد و اين روش در ايران زياد تجربه شده و نتايج عالي داده است. ماليدن ميوه من به پوست بدن و گرفتن حمام توت فرنگي يكي از اسرار موفقيت بعضي از زيبارويان جهان است. ميوه من مقوي قلب بوده، التهاب صفرا را خاموش ميكند و بهترين صفرابر ميباشد. خون را تصفيه ميكند مناسب مزاجهاي سوداوي است و جهت امراض جلدي از قبيل جرب توصيه شده است. تنگي نفس را برطرف ميكند و سرفهي خشك را درمان مينمايد، و خارش و بواسير را درمان ميكند و خلاصه در همه احوال همتاي تمشك بوده و شباهت زيادي به آن دارد. ساقهي زيرزميني من كه عدهاي به غلط آنرا ريشه تصور ميكنند، استوانهاي شكل بوده و سطح خارجي آن تيره و مغز آن قرمز رنگ است و به همين جهت خوردن آن رنگ ادرار و مدفوع را قرمز ميكند. جوشاندهي بيست در هزار اين ساقه قابض - ضد اسهال و پيشابآور است. املاح موجود در ميوههاي من خاصيت نرم كنندهي سينه و شكم را دارند و همراه با سلولزي كه در آن است، حركات دودي رودهها را زياد كرده به هضم غذا كمك ميكنند. بعضي از اشخاص نسبت به ميوهي من حساسيت دارند و پس از خوردن آن دچار كهير ميشوند. براي اطلاع اين دسته بد نيست بدانيم اين اشخاص نسبت به ميكربها و عوامل خارجي ميوه حساس بوده و اگر آنرا خوب بشويند به اين عارضه مبتلا نخواهند شد. ساقه زيرزميني من به علت داشتن آهن - آهك و اسيد ساليسيليك مسكن و تب بر بوده و براي مبتلايان به نقرس و امراض كبدي مفيد است. سنگ كليه و مثانه را از بين ميبرد و درمان خوبي براي رماتيسم است، و به علت داشتن منيزي ترمز سرطان بوده و به علت قليايي كردن خون از پيشرفت اين مرض جلوگيري ميكند. قند ميوه من از نوع قند توت بوده و براي مبتلايان به مرض قند مفيد است. ميوه من معالج خوبي براي مبتلايان به تصلب شرايين است و به علت داشتن ويتامينهاي متعدد، يكي از ميوههاي بسيار مفيد شناخته شده است. برگ و ساقه زيرزميني من خاصيت ضد عفونيكننده نيز دارند و فشار خون را پايين ميآورند و اختلالات كليه و مثانه را برطرف ميكنند. از ميوه تازه من و شربت و مرباي من تا ميتوانيد استفاده كنيد و بقيه خواص مرا در تمشك مطالعه نماييد. |
||
|