0

ثواب نماز جماعت اوّل وقت

omiddeymi1368
omiddeymi1368
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 6610

پاسخ به:ثواب نماز جماعت اوّل وقت
پنج شنبه 4 دی 1393  8:39 PM

سلام و درود بر مدیر گرامی. ممنون از نظرات شما؛

کم توجهی و شاید کم رغبتی به نماز جماعت  میتونه دلایل زیر رو داشته باشه:

از بعضی از افراد که میپرسم چرا اهل مسجد نیستی؟ میگن ما فرادا بیشتر حال میکنیم. بهتر میفهمیم چی میخونیم. با اینکه این تفکر رو قبول ندارم، امّا یه کوچولو بهشون حق میدم! بعضی جاها خودِ امام جماعتا هم مقصّرن. یعنی اینو دیدم که میگم! به قدری بی حال و زرد و زار نماز رو میخونن که حال آدم به هم میخوره. برخی امام جماعتا حتی مواردی رو که توی توضیح المسائل نوشته، رعایت نمیکنن. مثل اذکاری که بلند گفتنشون مستحبه. اصلاً همین صوت مناسب و یکنواخت و رسا خودش نظم میده به نماز و مسجد. توی یه مسجد بزرگ با اون همه جمعیت عقل حکم میکنه که از یک میکروفون سالم با یک صوت مناسب(نه کم و نه بلند) استفاده بشه که مأمومین هم بفهمن امام چی میخونه. خودِ گوش کردن به قرائت، خالی از ثواب نیس. حتی باعث میشه اگه کسی جایی رو اشتباه میخونه، اصلاح کنه. الآن بر عکس شده صدای مکبّر تا ته کوچه میره، اما صدای امام انگاری از ته چاه میاد(البته برخی جاها/که این جاها هم تعداش کم نیس متأسفانه). اصلاً مکبّر باشه یا نباشه چیز مهمّی نیس به نظرم.

بعضیا که بهانه میارن برای شرکت در نماز جماعت بماند، که بعضیا ممکنه خط در میون و چه بسا چند صفحه در میون نماز بخونن(حالا چه فرادا و چه جماعت) میگن که بابا همش تکراریه. صبح بخون، باز تا چشم به هم نزدی ظهر و عصر(اون هم هششششت رکعت)، باز تا ناهار نخوردی و نخوابیدی نوبت مغرب و عشا میشه. همش اینو تکرار کن. هر روز همینه. من یک راه حل دارم: میگم که کسی که فقط عادت کنه به خوندن سوره توحید، ذکر قنوت همیشگی(ربنا آتنا ...) و خلاصه هییییچ تنوّعی به خرج نده توی نماز، معلومه که دچار کسلی شده و احساس میکنه تکراریه. بابا نمازا رو جوری میشه خوند که این 17 رکعت هیچکدوم به هم شباهت نداشته باشه. بیایم سوره های مختلف -مخصوصاً جزء 30 که سُوَر بسیار زیبایی همچون فجر، أعلی، تین، قارعة، تکاثر و ... داره- رو بخونیم. همش توحید،کوثر-توحید،کوثر. خب معلومه تکراری میشه. این همه دعاهای مختلفی که برای قنوت وجود داره، خب اونا رو بخونیم. حفظ کردنش کاری نداره. بهترین دعای قنوت هم اینه. از این نظر میگم بهترین که خیلی سفارش میشه توی منابر و من هم به شخصه واقعاً عاشقشم. اونم اینه: "رَبِّ أَدْخِلْنِی مُدْخَلَ صِدْقٍ وَ أَخْرِجْنِی مُخْرَجَ صِدْقٍ وَ اجْعَلْ لِی مِنْ لَدُنْكَ سُلْطَانًا نَصِیراً/اسراء،80". اذکار رکوع و سجود رو هم به روشهای مختلف همراه با دعاهای مختلف میتونیم بگیم. این قبیل موارد رو وقتی امامان جماعت هم رعایت کنند و تأکید داشته باشن روش، خب معلومه بچه ها و جوونا هم یاد میگیرن و الگوبرداری میکنن. 

من تا بدین لحظه، نمازی زیبا با صدایی عالی از کسی ندیدم، جز امام جمعه شهرمون(دکتر رضایی اعلی الله مقامه الشریف). یعنی هر چی من تعریف کنم، بازم کمه. چه سوره های زیبا، با آهنگی دلنشین، با وقار و با صُلابت میخونن. چه اذکار مستحب زیبایی میخونن. فقط ایشون رو دیدم که این جور نماز بخونن. اصلاً طرز نماز خوندنشون یک کلاس درسه. خب وقتی یه نفر مثل من پشت سر این طور امام جماعتا نماز بخونیم جذب میشیم. حتی اگر 170 رکعت در روز هم باشه، آدم دوس نداره یه رکعتشو ترک کنه. ایشون مثلاً در نماز مغرب و عشا فقط یک بار سوره توحید رو میخونن، با سه سوره زیبای مختلف دیگه. ولی وقتی نمازای بیحال و تکراری بقیه رو آدم میبینه معلومه که بعد از مدتی احساس رکود میکنه. البته این مجوّز برای ترک نیستا!!! ولی خب بی تأثیر هم نیس.

بقیه دوستان هم نظر بدن...

واسه كسي خاك گلدون باش،
كه اگه به آسمون رسيد،
بدونه ريشه‌اش كجاست ...

تشکرات از این پست
moradi92 shayesteh2000 shirdel2 amirhossein1392
دسترسی سریع به انجمن ها