0

هنر در اسلام

like77
like77
کاربر برنزی
تعداد پست ها : 514

پاسخ به:هنر در اسلام
شنبه 2 فروردین 1393  2:31 PM

چرا ما در تبليغ‌مان هنر را دخالت ندهيم؟

برگرفته ای از سخنراني حضرت آيت الله مقتدايي در مراسم اختتامیه جشنواره هنر آسمانی

بحث هنر بسيار زياد مطرح شده و شما خواهران و برادران گرامي، راجع هنر مطالب مفيد و خوبي را شنيديد، من در آخر فرصت مي‌خواهم عرض کنم که يک هنر بزرگ و يک هنري که، واقعاً اگر تحقق بيابد هنر والايي است و او اين است که ما بحث هنر را در حوزه‌ جا بياندازيم، اين خودش هنر بزرگي است. ..

... چقدر از علماي بزرگ ما اشعار بزرگي دارند، سيد مرتضي (رضوان الله تعالي) ديوان امير المؤمنين(ع) امام بزرگوار اشعاري داشتند، چه اشعار بلندي، يکي هنر نقاشي دارد، يکي هنر خط نويسي دارد،...اگر ما واقعاً در بين طلبه‌هاي متدين، خوش فکر، خوش ذوق کساني را داشته باشيم که بتوانند فيلم بسازند و جمهوري اسلامي اين فيلم را پخش کند، چه بهتر که ما بتوانيم صادر کنيم، فيلم‌هاي خوب و هنري، مطابق با موازين شرعي درست شود که بفهمند جمهوري اسلامي هم مي‌تواند اين کار را بکند. در جمع دوستان که آمده‌بودند و من خدمتشان بودم، دو سه جمله عرض کردم، مي‌گفتم که ما در رواياتمان آمده و حقيقت هم همين است که در هر زماني، پيغمبري که آمد معجزه داشت و معجزه‌ي پيغمبر اين بود که بتواند بالا دست کسي که عمل فوق العاده‌اي در آن زمان انجام مي‌دهد بياورد. چيزي بياورد که ديگران از آوردن مثل آن عاجز باشند. اين را معجزه مي‌گوييم. لذا حضرت موساي کليم آمد، آن موقع سحر و ساحري فراوان بود، حضرت موسي آمد عصا را انداخت، اژدها شد، همه را بلعيد. بالا دست آن‌ها را آورد. در زمان حضرت عيسي، جالينوس و امثال اين‌ها، واقعاً در مداوا و در طبابت معجزه مي‌کردند. حضرت عيسي آمد مرده زنده کرد، کور مادرزاد شفا داد ، بالا دست‌آن‌ها را‌آورد. در زمان پيغمبر ما، صحبت و فصاحت و بلاغت به حد اعلا رسيده بود.

معلقات سبع، اشعاري که هفت نفر گفته بودند و به اوج عظمت رسيده بود در کعبه آويزان کرده بود. يک نفر افتخار مي‌کرد که من از آن قبيله‌اي هستم که امرء القيش يکي از آن شعر است از آن قبيله است. به اينجا رسيده بود، قرآن آمد و فصاحت و بلاغت بالا دست آن‌ها بود. ..

حوزه مي‌خواهد نفوذ پيدا کند نه تنها در مجامع اسلامي حتي در کشورهاي غير اسلامي، بهترين راه هنر است. چرا ما در تبليغ‌مان هنر را دخالت ندهيم؟ با هنر خيلي مي‌شود تبليغ کرد، توأم با هنر در تبليغمان، در جهات مختلف در نوشتار، گفتار و ... علي اي حال مقصود اين است که نبايد حوزه را اين جور قرار دهيم که هنر در آن زشت باشد. ..

خود قرآن هنر آسماني است. اين جشنواره به عنوان هنر آسماني است، خود قرآن هنر آسماني است نازل شده است، ولي از آن طرف ، همه اين طور نيستند من ديشب در روزنامه خواندم،

برادران عزيز خدمت حضرت آيت الله العظمي صافي گلپايگاني رسيده بودند، چه عبارات خوبي ايشان فرموده بودند. چه تشويقي کرده بودند هنر را شرعي، اسلامي، در احاديث اين جور مطرح کردند، خب چه عالم روشن، عالمي که آن ذهنيتي که بعضي در ذهنشان است، در ذهن مبارکشان نيست . به هر  جهت خلاصه عرض کردم که يکي از هنر‌هاي بزرگ اين است که ما هنر را در حوزه پياده کنيم، جريان دهيم و بحمد الله اين جشنواره اين کار را کرده و امسال نسبت به سال گذشته رونق بيشتري استقبال بيشتري به آن شده و ما از عزيزانمان در حوزه و حوزه‌هاي شهرستان‌ها مي‌خواهيم و انتظارمان اين است که رونق بيشتري دهند براي سال آينده، خيلي بيشتر، بهتر بتوانند آنچه که نياز امروز جامعه است و بوسيله‌ي آن مي‌تواند اسلام و احکام دين، معارف اسلام، علوم اهل بيت در دنيا منتشر شود اين‌ها را توأم با هنر کنند نقاشي، عکس، کاريکاتور و .... را بتوانيم با علوم اهل بيت وارد شويم و نفوذ پيدا کنيم، جذابيت بدهيم به معارف ديني...

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها