والیبال به دنبال مدال المپیک
چهارشنبه 11 دی 1392 1:23 PM
سرمربی سابق تیمهای ملی پایه گفت: برای قرار گرفتن روی سکوی المپیک به ثبات مدیریت، تداوم همکاری با مربیان خوب و تعامل آموزش و پرورش و شهرداری نیاز داریم.
ایرج مظفری با اشاره به هدف گذاری فدراسیون والیبال برای قرار گرفتن روی سکوی المپیک در گفت و گو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، اظهار کرد: هدف بسیار بزرگ و مهم است. برای رسیدن به آن باید ابتدا ثبات مدیریت داشته باشیم. مهم ماندن داورزنی به عنوان رئیس فدراسیون والیبال است. بعد از آن هم ادامه همکاری با سرمربی بزرگی چون ولاسکو اهمیت دارد. در حال حاضر راه یابی به المپیک دور از ذهن نیست. اما برای قرار گرفتن روی سکوی المپیک باید مسیر طولانی را طی کنیم. حداقل دو یا سه المپیک دیگر زمان لازم داریم تا روی سکو برویم.
وی افزود: باید در لیگ برتر والیبال ایران بازنگری شود. چهار، پنج سال است که ایرادها به لیگ وارد است. اول اینکه زمان مناسبی برای قراردادها وجود ندارد. باید بعد از مسابقات جهانی قرارداد باشگاهها بسته شود. زیرا احتمال دارد بعد از مسابقات جهانی، تیمهای خوب باشگاهی جهان از وجود بازیکنان ایران بهره ببرند. معروف و موسوی و غفور و قائمی به راحتی می توانند در لیگهای معتبر جهان بازی کنند. اگر وقفه ای قائل شوند دست بازیکنان برای لژیونر شدن باز می ماند.
مربی سابق تیم های ملی پایه ادامه داد: نحوه برگزاری مسابقات لیگ داخلی نیز باید تغییر کند. این مدل برگزاری به باشگاه ها آسیب می زند. من به عنوان عضو کوچکی از جامعه والیبال ترجیح می دهم که بازیکنان در مسابقات مختلفی درگیر باشند. اما به چه قیمتی باید این موضوع تحقق پیدا کند. تیمی که در جدول مسابقات اول می شود باید با تیم هشتم بازی کند. مرحله حذفی لیگ یک هیجان بی موردی را به جامعه والیبال و داوران وارد می کند. حالا اگر بازیکنان اصلی و تاثیر گذار یک تیم آسیب ببیند ، ممکن است تیم صدر نشین شکست بخورد. بعد هم سرمایه گذارها از والیبال بروند. نمونه آن هم تیم پیکان است که سال قبل در رده بندی لیگ اول شد اما در مرحله پلی آف سوم ماند. یا شهرداری ارومیه که با اختلاف ست شماری نتوانست به پلی آف برود. جام حذفی باید یا قبل از مسابقات لیگ باشد و یا بعد از مسابقات لیگ برگزار شود.
مظفری تاکید کرد: معتقدم 12 سال دیگر می توانیم در والیبال موفق باشیم. این ثبات مدیریت باید در تیم های پایه وجود داشته باشد. مربی رده سنی پایه باید قراردادبلند مدت داشته باشد. منِ ایرج مظفری که در مسابقات جهانی چهارم شدم نباید چهار ماه بیکار در خانه بنشینم. منتظر بمانم یک تیم باشگاهی مربی اش را اخراج کند تا من نوعی جایگزین شوم. این موضوع اشکال دارد. مربی پایه نیاز دارد که از نظر دانش والیبال مدام با تیم ها کار کند. آموزش و پرورش و شهرداری و وزارت ورزش باید دست به دست هم دهند. تا پشتوانه سازی مناسبی انجام دهد. شهرداری در تهران یکصد سالن ساخته است. فدراسیون هم تجهیزات ورزشی بدهد. آموزش و پرورش هم از فدراسیون مربی استخدام کند. اگر این سه ارگان تعامل کنند، به راحتی می توانند نیروها را جذب کنند.
وی در پایان گفت: بارها گفته ام همانطور که در کشور نفت و اورانیوم و نیکل داریم، چند برابر استعداد داریم. من در مدرسه خودم بازیکن 14 ساله ای دارم با قد یک متر و 95 سانتی متر که آینده خوبی دارد. ولاسکو می داند که ایران چه بستری را دارد که این کشور را رها نمی کند.