0

بانوي مسيحي آهنگ قرآن

rassool
rassool
کاربر برنزی
تعداد پست ها : 471

بانوي مسيحي آهنگ قرآن
سه شنبه 3 شهریور 1388  10:21 AM

سيد قطب (ابراهيم حسين شاذلي) 1387-1324 ه.ق مفسر نامدار مصري گويد: من از حوادثي که براي ديگران (در زمينه اعجاز قرآن) واقع شده سخني نمي گويم. تنها حادثه اي را بيان مي کنم که براي خود من واقع شد و شش نفر ناظر آن بودند(خودم و پنج نفر ديگر) ما شش نفر از مسلمانان بوديم که با يک کشتي مصري، اقيانوس اطلس را به سوي نيويورک مي پيموديم مسافران کشتي 120 مرد و زن بودند. و کسي در ميان مسافران جز ما مسلمان نبود روز جمعه به اين فکر افتاديم که نماز جمعه را در قلب اقيانوس و بر روي کشتي به جا آوريم و علاوه بر اقامه فريضه مذهبي مايل بوديم يک حماسه اسلامي در مقابل يک مبلغ مسيحي که داخل کشتي نيز دست از برنامه تبليغاتي خود بر نمي داشت، بيافرينيم، به ويژه که او حتي مايل بود ما راهم به مسيحيت بکشاند. ناخداي کشتي که يک نفر انگليسي بود موافقت کرد که من نماز جماعت را بر عرشه کشتي تشکيل دهيم و به کارکنان کشتي نيز که همه از مسلمانان آفريقا بودند اجازه داده شد که با ما نماز بخوانند و آنها از اين جريان بسيار خوشحال شدند زيرا اين نخستين باري بود که نماز جمعه بر روي کشتي اقامه مي شد.من (سيد قطب) به خواندن خطبه نماز جمعه و امامت پرداختم و جالب اين که مسافران غيرمسلمان اطراف ما حلقه زده بودند و با دقت مراقب انجام اين فريضه اسلامي بودند.
پس از پايان نماز گروه بسياري از آنها نزد ما آمدند و اين موفقيت را به ما تبريک گفتند، در ميان اين گروه خانمي بود که بعد فهميديم که يک زن مسيحي يوگسلاوي است و از جهنم کمونيسم فرار کرده است! او فوق العاده تحت تأثير نماز ما قرار گرفته بود به حدي که اشک از چشمانش سرازير بود و قادر به کنترل خويش نبود. او به زبان انگليسي ساده و آميخته با تأثير شديد و خضوع و خشوع خاصي سخن مي گفت از جمله سخنانش اين بود: بگوييد ببينم کشيش شما به چه زباني با شما سخن مي گفت؟ ما به او فهمانديم که اين برنامه اسلامي يعني نماز را هر مسلمان با ايماني مي تواند انجام دهد و سرانجام به او گفتيم که با زبان عربي صحبت مي کرديم. او گفت: اگر چه من يک کلمه از مطالب شما را نفهميدم اما به وضوح ديدم که اين کلمات آهنگ عجيبي داشت اما از اين مهم تر مطلبي که نظر مرا فوق العاده به خود جلب کرد اين بود که در لابلاي خطبه امام شما جمله هايي وجود داشت که از بقيه ممتاز بود و داراي آهنگ فوق العاده مؤثر و عميقي که لرزه بر اندام من مي انداخت. يقيناً اين جمله ها مطالب ديگري بودند، فکر مي کنم امام شما هنگامي که اين جمله ها را ادا مي کرد مملو از روح القدس شده بود! ما کمي فکر کرديم  متوجه شديم اين جمله ها همان آياتي از قرآن بود که من در اثناء خطبه و در نماز، آنها را مي خواندم. اين موضوع ما را تکان داد و متوجه اين نکته ساخت که آهنگ نماز آن گونه مؤثر است که حتي بانويي را که يک کلمه مفهوم آن را نمي فهمد تحت تأثير شديد خود قرار مي دهد.
1-ر.ک: تفسير نمونه 292/8 به نقل از: تفسير ((في ضلال القرآن))، (سيد قطب) 422/4 ذيل تفسير آيه 38 سوره مبارکه يونس. نکته: ((بولاتيتلر)) از دانشمندان و مستشرقين اروپايي درباره قرآن چنين مي گويد: بسيار ساده انديش است که کسي گمان کند تأثير سخنش به اندازه تأثيرات قرآن بر مخاطبانش است. ر.ک: تنزيه التنزيل (شهرستاني) /134.
2-ر.ک: تفسير نور 181/2-180 به نقل از: تفسير ((مجمع البيان)) و ((روح البيان)).
منبع:نشريه روشنان - ش 5.
اگر غم لشگر انگیزد که خون عاشقان ریزد
من و ساقی به هم سازیم و بنیادش براندازیم
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها