کنترل شخصیتتان در دستان شما
جمعه 11 مرداد 1392 10:45 PM
می خواهیم تا در طی دو مقاله ، سه گونه ی شخصیتی را که در نهان همه ی افراد وجود دارد و هر کس بنا به توانمندی خود بهره ای ازهرکدام گرفته است را مورد بررسی قرار می دهیم : شخصیت وابسته ، شخصیت کنترل کننده ، شخصیت رقابت آمیز.
در مقاله ی قبل ، نقاط قوت و ضعف این سه نوع شخصیت را مورد بررسی قرار دادیم ، حال ادامه ی بحث در رابطه با غلبه بر مشکلات این سه نوع گونه ی شخصیتی:
هدف مستقل شدن است . سئوالات وابستگی گونه ای از نوع « آیا مرا دوست دارند ؟ » « آیا به من احتیاج دارند ؟ » و « چه کسی به من کمک می کند ؟ » در هر تلاشی که برای رسیدن به استقلال انجام دهید مطرح می شود .
برای رسیدن به استقلال واقعی باید از این رویا که دیگران ناجی شما شوند دست بکشید.
اما هر اندازه که مستقل شوید وقتی مورد بی اعتنایی قرار می گیرید ، یا نومید می شوید ، احساسی از وابستگی در شما ایجاد می شود . وقتی در شغلتان شکست می خورید و شجاعتتان فروکش می کند ، ممکن است احساس کنید که کسی باید شما را نجات دهد . وابسته ها در معرض تهدید و یا هر آینه باید به اجبار با کسی یا شرایطی رویا رویی کنند به این ذهنیت می رسند . در این مواقع مترصد کمک دیگران می شوند و حال آنکه باید به درون خود توجه کنند .
** بدانید که زندگی همیشه منصفانه نیست . هر بی اعتنایی را شخصی قلمداد نکنید و آن را یک مصیبت به حساب نیاورید . اغلب آسیب های دریافتی عمدی نیستند ، قصدی در کار نبوده است .
**هیچ ارتباطی نه صد در صد خوب و نه صد در صد بد است . شما بخش های منفی روابط خود را نادیده می انگارید . بهتر این است که با مسایل به شکلی که هستند رو به رو گردید و بی جهت انتظار نداشته باشید که از میان بروند .
**از به نمایش گذاشتن یاس و نومیدی اجتناب کنید و بدانید که در این شرایط روحی صرفا می خواهید در رابطه ای حضور داشته باشید ام نوع رابطه مهم نیست .
** بدانید که خود شما کافی هستید . نیازی به دیگران ندارید .
**زندگی را برای خود انتخاب کنید که از آن راضی باشید .
** قبول مسئولیت کنید . همت کنید و از شرایط دشوار خارج شوید .
**انتظار نداشته باشید که دیگران از شما حمایت کنند .
**بپذیرید که شرایط موجود به همان شکلی هستند که قرار است باشند . همین . مطلب دیگری در کار نیست .
** عزلت جویی خود را به عنوان یک حالت طبیعی بپذیرید و از آن به سود خود استفاده کنید . بی جهت در اشتیاق و آرزوی کسانی که موجود نیستند نسوزید .
اقدام به کنترل می کنیدزیرا نمی خواهید احساس کنید که قدرتتان را از دست داده اید . برای نجات از این عادت به توصیه های زیر عمل کنید :
** به دیگران اجازه بدهید تا آزادانه حرفشان را بزنند ، هر طور که می خواهند زندگی کنند و در مقام مخالفت با شما حرف بزنند و هر وقت که خواستند به زندگی شما وارد و یا از آن خارج شوند .
** مسئولیت شکست ها و نیزموفقیت هایتان را بر عهده بگیرند .
** محدودیت هایتان را با خوشرویی بپذیرید .
**از غیر ممکن دست بکشید . از ضایعات خود بکاهید . دارایی ها و توان و انرژیتان را برای روزی دیگر پس انداز کنید .
** بدانید که ترسیدن و رنج بردن کاملا انسانی است .
** نواقص دیگران را بپذیرید و آن را به حساب انسان بودن آنها بگذارید . از آن به عنوان مجوزی برای حمله یا انتقاد استفاده نکنید .
** به خاطر داشته باشید چیزی که بیش از هر چیز شما را خشمگین می کند حقایقی است که میل به پذیرفتن آن را ندارید .
** نقاط ضعف خود را متواضعانه بپذیرید و با کسانی که با شما هم شکل هستند همدردی کنید . بی جهت آنها را به خاطر آنچه در خود نمی پذیرید تحقیر نکنید .
** توجه داشته باید شرایط موجود تا حدود زیادی ناشی از اقدام شماست . تمام اجزاء و بخش های خود را بپذیرید تا از فریب آزاد شوید .
چند توصیه برای غلبه بر ویژگی رقابت آمیز
** سعی کنید به بهترین شرایط خود برسید ؛ در مسیری گام بردارید که بیشترین رشد و اعتلای معنوی ، شخصی و عاطفی را برایتان به همراه داشته باشد . به خاطر داشته باشید که موفقیت و پولدار شدن زود هنگام می تواند دامی کشنده باشد .
**در هر زمینه ای که استعداد دارید ، در بهترین شرایط خود ظاهر شوید . مراقب باشید که از حداکثر استعداد خود استفاده کنید .
**به خطر شکست تن بدهید و با این حال وقتی شرایط برخلاف رای شما می شود با تمام وجود تلاش کنید .
**نسبت به آنچه دوست دارید متعهد باقی بمانید .
** به خود استراحتی بدهید و تمام دقایق روز خود را صرف کار نکنید .
** بدون مطرح ساختن نام و نشان خود رفتاری عالی را به نمایش بگذارید و به خاطر بیشترین تلاشی که می کنید خوشحال باشید .
** دیگران را اگر آن طور که باید ارزش شما را رعایت نمی کنند ببخشایید .
** اگر احساس می کنید باید ارزش خود را در تمام مواقع ثابت کنید ، بدانید هر کاری که بکنید ارزشمند بودن شما راثابت خواهد کرد .
** معیارهایتان را شخصا مشخص کنید ، روشهایتان را ابداع کنید . به حکم غریزه خود حرکت کنید . نیازی نیست ارزش خود را به رخ دیگران بکشید . این را به هنگام شکست و بیش از آن وقتی موفق می شوید به خاطر داشته باشید زیرا موفقیت براساس معیارهای دیگران ممکن است سبب شده باشد که معیارهای خود را ترک کرده باشید .
** به خاطر داشته باشید که شاکر و متشکر باشید .
** پیروزی های گذشته را فراموش کنید و راهتان را ادامه بدهید .
** شکست های گذشته را فراموش کنید و به راهتان ادامه دهید .
** فرصتی بگذارید ، وقتی صرف کنید و به دامان طبیعت بروید.
** با خود سخی باشید ، وقتی صرف کنید و به نقاط قوت خود بیندیشید .
** هر چه را بپذیرید شایسته آن هستید .
** همیشه می توانید کسی را بیابید و او را به خاطر ناراحت کردنتان ، به خاطر دست کم گرفتنتان و به خاطر تخریب حرمت نفستان سرزنش کنید اما به هر صورت توجه داشته باشید که مسبب ناراحتی و دلگیری شما ، خود شما هستید .
** اشخاص همیشه بیش از آنکه به شما علاقمند باشند به خودشان علاقه دارند . این یکی از واقعیات زندگی است طبیعت بقاست و نباید شما را نومید کند . شما هم باید ابتدا به خودتان علاقه داشته باشید .
** اگر کسی به واقع شما را دوست داشته باشد به شما حق می دهد که جواب نه بدهید . به شما حق می دهد کسی که هستید باشید ، نقطه نظرهای خودتان را داشته باشید و برای خودتان زندگی کنید .
** نومید کردن یک شخص دیگر پایان جهان نیست . او که نسبت به انتخاب شما بی رویه نشان می دهد سعی به کنترل شما دارد .
** او که شما را به دلیل ابراز احساسات راستین خود رد می کند ، مدتها قبل از این شما را رد کرده است .او شما را دوست ندارد و به زندگی شما تعلق ندارد ، دوست شما نیست و هرگز چیز ارزشمندی به شما نخواهد داد .
** اگر انتظار بهتر شدن داشته باشید بهتر می شوید .
** همیشه بیش از حدی که فکر می کنید نیرو و توان دارید .
** همیشه می توانید از آنچه هستید کمی شجاعتر باشید .