طرز تهیه «كبسه»؛ افطاری محبوب اعراب
یک شنبه 23 تیر 1392 1:53 PM
ماه مبارك رمضان بزرگترين و طولانيترين عيد اسلامي، در عربستان حالوهواي ويژهاي دارد. كبسه تهچين عربي و يكي از معروفترين غذاهاي اين كشور است كه اگر به دنبال ريشههاي آن بگرديم، به تركيبي از آشپزي ايراني و هندي ميرسيم اما اين غذا حتما در اين ماه پرطرفدار خواهد بود.
مواد لازم براي 6 تا 8 نفر:
روش تهيه:
1- ادويههاي تشكيلدهنده كبسه را با هم مخلوط كرده و كنار بگذاريد. كره را روي شعله متوسط در يك قابلمه بزرگ داغ كرده و پياز و سير را 5 دقيقه در آن تفت دهيد تا پياز نرم شود. سير را در يك دقيقه آخر اضافه كنيد. تكههاي مرغ را داخل روغن قرار داده و تفت دادن را 10دقيقه ديگر ادامه دهيد تا مرغ برشته شود. رب گوجهفرنگي را اضافه كرده و 2 دقيقه ديگر تفت دهيد.
2- كنسرو گوجهفرنگي را با هويج، ميخك، جوز هندي، زيره، تخمگشنيز و ادويه كبسه مخلوط كنيد. پس از 2 دقيقه تفت دادن، آب جوش و قرص عصاره مرغ را اضافه كرده و با در بسته يك ساعت بپزيد تا كاملا پخته شود.
3- برنج شستهشده را آبكش كرده و به مرغ اضافه كنيد. اگر آب آن كم بود، كمي آب جوش به آن اضافه كرده و 2 تا 3 قاشق چايخوري نمك به آن بيفزاييد. از اين مرحله به بعد مانند كته عمل كنيد و هنگامي كه آب غذا تبخير شد، شعله را كم كرده و با در بسته 30 دقيقه آن را دم كنيد، سپس كبسه را كشيده و سرو كنيد.
نكات آشپزي:
1- در كبسه سنتي از يكچهارم پيمانه كشمش پلويي استفاده ميشود.
2- ميتوانيــــــد رب گوجهفرنگي را حذف كرده و 2 قاشق چايخوري زردچوبه به جاي آن اضافه كنيد.
مواد لازم براي ادويه كبسه: