0

گلبرگ های کیهانی

 
mohammad_43
mohammad_43
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : فروردین 1388 
تعداد پست ها : 41934
محل سکونت : اصفهان

گلبرگ های کیهانی
یک شنبه 30 آبان 1389  10:00 AM

 

1,300 سال نوری آن سوتر از زمین و در میدان پربار ستاره ایِ صورت فلکی قیفاووس (کیکاووس)، ابرهای گاز و غبارِ میان ستاره ای همچون گلبرگ هایی کیهانی شکفته اند. این سحابی که غالبن به نام سحابی آیریس (Iris) شناخته می شود و با عنوان NGC 7023 نیز فهرست بندی شده، تنها سحابی در آسمان نیست که تصویر یک گل را در ذهن تداعی می کند. (سحابی گل کاغذی را ببینید)
این تصویر زیبای دیجیتالی، رنگ ها و تقارن سحابی آیریس را با جزئیاتی گیرا نشان می دهد. غبارهای  درون آن، یک ستاره ی داغ و جوان را در بر گرفته اند. سحابی بازتابیِ روشن تر، عمدتن به رنگ آبی دیده می شود که نشان ویژه ی ذرات غباریست که نور آن ستاره را باز می تابانند. رشته های گداخته ی ابر و غبار نیز در مرکز دیده می شوند که پرتوهای سرخ کمرنگی را می تابانند. این رشته ها در اثر تابش فرابنفش ستاره، برانگیخته شده اند و این پرتو ِنامرئیِ فرابنفش را به نورِ مرئیِ سرخ رنگ تبدیل کرده و به ما نشان می دهند. تصاویر فروسرخ همچنین نشان می دهد که این سحابی، ممکن است حاوی مولکول های پیچیده ی کربن به نام PAH باشد.
در این تصویر، بخش روشن آبی سحابی آیریس در حدود 6 سال نوری گستردگی دارد.
قُلْ سِیرُوا فِی الْأَرْضِ فَانظُرُوا کَیْفَ بَدَأَ الْخَلْقَ ثُمَّ اللَّهُ یُنشِئُ النَّشْأَةَ الْآخِرَةَ إِنَّ اللَّهَ عَلَى کُلِّ شَیْءٍ قَدِیرٌ (بگو در زمین بگردید و بنگرید خداوند چگونه آفرینش را آغاز کرده است، سپس خداوند به همین گونه، جهان را ایجاد می کند خداوند یقیناً بر هر چیز تواناست)   /عنکبوت20
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها