0

شیرخوار و نوپا

 
fatemeh_75
fatemeh_75
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : آبان 1388 
تعداد پست ها : 10557
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:شیرخوار و نوپا
سه شنبه 1 اسفند 1391  9:06 AM

بازي و اسباب بازي براي كودك سه ماهه

 

الگوي خواب، بيداري و غذا خوردن فرزند سه ماهه­شما به تدريج منظم­تر و قابل پيش­بيني­تر مي­شوند.همزمان با رشد كودك،مي­بينيد كه راه­هاي جديدي براي برقراري ارتباط با شما و كشف دنياي اطرافش پيدا مي­كند ...لمس كردن، حس كردن و گرفتن هر چيزي كه در دسترسش باشد!اسباب­بازي­هايي كه حس­هاي مختلف را تحريك مي­كنند برايش تهيه كنيد، موسيقي­هاي آرام براي او پخش كنيد و به نشانه­ها و عكس­العمل­هايش در هنگام بازي دقت كنيد.

 

 كودك در اين سن چگونه بازي مي­كند؟

  • مادر خود را مي­شناسد و به صورت ساير افراد هم علاقمند است.
  • روي شكم خود مي­خوابد و با استفاده از زانوها و بالا آوردن سينه­اش مي­تواند از خود محافظت كند.
  • سرش را به سمت صدا مي­چرخاند و وقتي صحبت مي­كنيد شما را نگاه مي­كند.
  • چيزها يا اشخاص آشنا را تشخيص مي­دهد.
  • مي­تواند به اشياي مختلف ضربه بزند اما نمي­تواند خودش را به آنها برساند.
  • وقتي اسباب­بازي را در دست او مي­گذاريد مي­تواند آن را گرفته و تكان بدهد.

 

اسباب بازي هاي مناسب با اين سن:

 

 

1-جغجغه­هاي دستي يا اسباب­بازي­هايي كه روي يك حلقه هستند

بچه­ها در حدود سه ماهگي كم­كم اشيايي كه در دسترسشان باشد را مي­گيرند و به تدريج ياد مي­گيرند كه مي­توانند كارهايي را انجام دهند!ياد مي­گيرند كه تكان دادن يك جغجغه باعث توليد صدا مي­شود.دوباره آن را امتحان مي­كنند...و كم كم رابطه علت و معلول را متوجه مي شوند.

براي كمك به او، براي شروع، حلقه را در دست بچه بگذاريد و آن را به آرامي تكان دهيد.بچه­ها در اين سن كم­كم در حال يادگيري كنترل گرفتن اشيا هستند .آنها مي­توانند صبر كنند و به سمت هدف پيش بروند

با نگه داشتن حلقه روبروي بچه، تكان دادن آن و ايجاد فرصتي براي اينكه بتواند آن را بگيرد، به تمرين و تقويت مهارت­هاي هماهنگي در او كمك كنيد.جغجغه را در دستش بگذاريد، آن را تكان دهيد و بگوييد «صداشو شنيدي؟ تو اين كارو كردي!»تأكيد بر اثرات كار مي­تواند تشويقش كند تا دوباره آن را انجام دهد.

همچنين،ميتوانيدحلقه­اي را انتخاب كنيد كه به اندازه­ي كافي بزرگ باشد و كودك بتواند با دو دست خود آن را بگيرد.او ابتدا با يك دست حلقه را ميگيردو سپس با دست ديگر و سپس دوباره با يك دست!اين كار مهارت دست به دست كردن يك شيء از دست راست به چپ و برعكس را در او تقويت مي­كند.

 

 

2-تشكچه

در اين سن دست و پاهاي فرزندتان هميشه در حال حركت هستند؛ وقتي كه روي چيزي ضربه مي­زند يا خود را و اعضاي بدنش را مي­كشد؛ وقتي كه روي اسباب­بازي­ها مي­كوبد يا حتي آنها را مي­گيرد و در برخي موارد سعي مي­كند كه كمي روي زمين بخزد.

يك تشكچه­ي نرم پر رنگارنگ با پارچه­هاي متفاوت مي­تواند جاي خوبي براي فعاليت و بازي كردن او باشد و تمام نيازهايش را در يك جاي نرم برآورده كند (از تمرين مهارت­هاي حركتي گرفته تا تحريك حس­هاي مختلف براي به چالش كشيدن مهارت­هاي شناختي)

براي يادگيري بهتر و بيشتر فرزندتان به او كمك كنيد تا در حالت ذهني صحيحي قرار گرفته و با انجام دادن برخي از كارهايي كه هنوز نمي­تواند انجام دهد ارتباطات علت و معلولي را درك كند براي مثال، پخش موسيقي يا تكان دادن يا در آوردن صداي اشيا.

سعي كنيد كه اين وسايل طوري قرار گرفته باشند كه به راحتي در دسترسش باشند.سپس تشويقش كنيد تا خودش اين كار را انجام دهد؛ در اين صورت حركت دست و پاها و ساير موارد به خوبي پيش ميرود.شايد با شنيدن يك صدا يا ديدن رفتارهاي جالب و مهيج شما بيشتر تشويق شود. بعد از اين كار كودك خود به خود بيشتر به هيجان آمده و تشويق مي­شود چون ارتباط بين كار ي كه انجام داده و جوابي كه از اسباب بازي گرفته را درك مي­كند!

همچنين، چنانچه اسباب بازي اش را آويزان كرده ايد گهگاه جايش را تغيير دهيد.اين كار براي تقويت حافظه كودك مفيد است و احتمالاً قبل از بازي متوجه اين تغييرات خواهد شد.

 

 

3-آينه­ بي­خطر براي كودكان

خيلي پيش از آنكه بچه­ها از روي آينه تشخيص دهند چه كسي مي­خندد، بيشتر دوست دارند كه به انعكاس تصوير خودشان خيره شوند و از چيزي كه در آنجا مي­بينند لذت ببرند.اين باعث تقويت خودشناسي و بهبود رشد احساسي مي­شود.اين كار همچنين زماني كه بچه براي لمس آينه به سمت آن مي­رود باعث تقويت هماهنگي دست و چشم نيز مي­شود.

براي كمك به او، پس از آنكه آينه را تنظيم كرديد، زاويه ديد او را بررسي كنيد و ببينيد كه دقيقاً چه چيزي را مي­بيند.براي كمك به رشد حس خودشناسي، به تصويرش در آينه اشاره كنيد و سپس همين كار را با تصوير خودتان در آينه تكرار كنيد.با بچه دالي بازي كنيد.مامان رو مي­بيني؟ ديگه كيو مي­بيني؟ به بخش­هاي مختلف صورت خود اشاره كنيد.چشماي منو مي­بيني؟ چشماي خودتو مي­بيني؟ اينجان! به اين صورت كم­كم و به تدريج ارتباطات براي بچه مفهوم پيدا مي­كنند.

با اشاره به يك مورد ديگر (براي مثال، حلقه­اي كه در دست داريد)به تقويت ديدن و مفهوم انعكاس­ها كمك كنيد.سراغ آينه­هاي ديگر خانه هم برويد و اجازه دهيد كودك­تان ببيند انعكاس­هاي شما در آينه­هاي ديگر به چه شكلي مي شود.همچنين،وقتي كه آماده بود و توانست صورتش را بالا بياورد آينه را روبرويش قرار دهيد تا خودش را  از زاويه­ جديدي ببيند.

 

 

منبع : نی نی سایت

تشکرات از این پست
saeid63
دسترسی سریع به انجمن ها