0

بانوى پيشتاز اسلام

lenditara1
lenditara1
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 9088

بانوى پيشتاز اسلام
جمعه 20 بهمن 1391  11:25 PM

بانوى پيشتاز اسلام

\

صبح يكى از روزهاى آغازين بعثت، يحيى بن عفيف، ميهمان عباس -عموى پيامبر- بود و مشغول نظاره ى كعبه. «ناگاه چهره اى شاداب را ديدم كه به پهنه ى آسمان چشم دوخته است. اندكى بعد سوى كعبه به حركت در آمد و كنار كعبه ايستاد»

يحيى ادامه ى ماجرا را چنين نقل مي كند:

«پس از زمانى كوتاه، پسرى پيش آمد و در سمت راست او قرار گرفت. سپس بانويى از راه رسيد و پشت سرشان ايستاد. آن دو به پيروى از آن مرد،تعظيم كردند، برخاستند و به سجده افتادند.

گفتم:اى عباس،اين كارى است شگفت...

و عباس پاسخ داد:آن مرد محمد است.برادرزاده ام، و آن پسر نامش على است، و آن زن...او خديجه است. دختر خُوَيْلِد، همسر برادرزاده ام.

به خداوند سوگند كه امروز از كران تا كرانِ اين سرزمين پهناور،هيچ كس را جز اين سه تن نميشناسم كه بر اين آيين(اسلام)باشد.»...

او خديجه است، دختر خُوَيْلِد ،همسر پيامبر اسلام. خديجه اى كه در عصر جاهليت-كه وجود زن پاكدامن بسيار كم بود-به خاطر قداست و پاكى در همه ى ابعاد،به عنوان طاهره(پاك سرشت و پاك روش) خوانده مى شد. همان كه سلام و درود خداوند و سلام فرشته ى وحى را دريافت كرد.همان كه پيامبر نويد بهشت جاويد و زيباى خداوند را به او داد و فرمود:

بهشت مشتاق چهار زن است؛1-مريم،دختر عمران،2-آسيه،دختر مزاحم و همسر فرعون،3-خديجه،دختر خويلد و همسر پيامبر در دنيا و آخرت،و4-فاطمه،دختر محمد (ص).

پيامبر اكرم (ص) در مكه به درست كارى و امانت دارى مشهور بود و خديجه اين را ميدانست،اما پس از اينكه اموال زيادى را در اختيار محمد (ص) گذاشت و ايشان را براى يك سفر تجارى به شام فرستاد و امانت دارى و درست كارى او را در عمل هم ديد،شيفته ى رفتار و اخلاق ايشان شد.

اما پيامبر چنان متوجه خداوند و پرورش روح خود و نجات مردم بود كه توجهى به ازدواج نداشت تا اينكه پيكى از جانب خديجه آمد و علاقه مندى خديجه را به اطلاع رسول خدا رساند. پيامبر كه از شخصيت اصيل و عفاف وى خبر داشت به خواستگارى ايشان رفت و ازدواج اين دو بزرگوار در سن 25 سالگى پيامبر و 35 سالگى حضرت خديجه صورت گرفت.

رسول خدا در تمام دوران زندگىِ با حضرت خديجه، و تمام دوران جوانى و ميانسالى و تا آستانه ى پيرى خود را فقط با او گذراند.

اما به راستى گذشته از تمام موارد گفته شده،ما نوجوانان و جوانان از خديجه چه مي دانيم؟

شقايق،18 ساله:حقيقت چيز زيادى نميدانم...!

فاطمه،17 ساله:خديجه (س) اولين كسى بود كه به اسلام روى آورد و تمام مال و زندگى اش را صرف پيامبر و اسلام كرد.

حديثه،16ساله:خب من مطالعه ى آزاد ندارم و تا جايى هم كه به خاطر دارم توى كتاب هاى درسى هم چيز زيادى در رابطه با حضرت خديجه نخونديم.

به قول استاد على اكبر رائفى پور- در سخنرانى حضرت فاطمه و جايگاه زن در اسلام-ما نسبت به حضرت خديجه (س) در كشورمان بى تفاوتيم و ايشان غريب هستند. واقعا غريب هستند و اينكه چرا ما اين موضوع را نفهميده ايم به اين خاطر است كه شأن زن و شأن مادر هنوز خوب جا نيفتاده است.

حضرت خديجه نخستين ام المؤمنين است كه در قرآن مجيد به عنوان همسر پيامبر مورد توجه است و به طور شخصى نيز در سوره ى ضحى آيه ى 8 به نام و اوصاف او اشاره گرديده:

وَ وَجَدَكَ عآئِلاً فَاَغنى و خداوند تو را (پيامبر) فقير يافت و بى نياز نمود

اين كه نام وى در كدام قسمت اين آيه مورد عنايت قرار گرفته است در تفسير عامه و خاصه و در روايات اهل بيت آمده،كه مراد از بى نياز ساختن پيامبر مال و بخشش خديجه (س) بوده كه براى پيشرفت دين اسلام خالصانه در اختيار پيامبر گذاشت.

و اما برخى از ويژگى هاى شگرف حضرت خديجه:

ريشه و تبار پر شرافت

موقعيت بالا در بارگاه الهى

برگزيده شدن در كنار دختران و زنان بزرگ عالم

پيشتازى در اسلام

نوادگان بى مثال و نسلى ماندگار

و بسيارى موارد ديگر... .

حضرت خديجه (س) پس از 65 سال زندگى سرانجام در تاريخ دهم رمضان و در سال دهم بعثت دار فانى را وداع گفت و به ديدار خدا پيوست.

رسول اكرم (ص) درباره‌ى حضرت خديجه فرمودند:خداوند بهتر از او را به من نداده است.او به من ايمان آورد در هنگامى كه كه مردم كفر داشتند،تصديق نبوت من كرد زمانى كه ديگران مرا تكذيب كردند و اموال خود را در اختيار من گذاشت در وقتى كه ديگران محرومم كردند و خداوند متعال فرزندانى از او به من عطا كرد.

پيغمبر،روز فتح مكه، مسير حركت را به گونه اى تنظيم كرد كه از كنار مزار حضرت خديجه عبور نمايند... .

منابع:سايت بحار

زندگى حضرت محمد(ص)،سيد هاشم رسولى محلاتى

البداية والنهاية،ابن كثير

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=

www.MASAFPORTAL.com

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها