0

*موضوعات پزشکی در اين تايپك*

 
mohamadaminsh
mohamadaminsh
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 25772
محل سکونت : خوزستان

پاسخ به:*موضوعات پزشکی در اين تايپك*
یک شنبه 8 بهمن 1391  11:42 PM



خطر سرطان با مصرف ذرت

انتشار گزارشي درباره تأثير مصرف ذرت تراريخته بر افزايش خطرابتلا به سرطان، زنگ هاي خطر را براي تمام كشورها از جمله ايران در مورد مصرف بي رويه اين گونه محصولات تغيير ژنتيك داده شده به صدا درآورده است.
ايران يكي از كشورهاي داراي مصرف بالاي ذرت تراريخته در دنياست؛ آن طور كه اغلب خبرگزاري هاي معتبر دنيا گزارش دادند تحقيقي كه به تازگي منتشر شده است نشان مي دهد كه ذرت هاي تراريخته خطر ابتلا به سرطان و مرگ ومير ناشي از آن را افزايش مي دهد.
به گزارش پايگاه اطلاع رساني آتلانتيكوي فرانسه، «سيل اريك سرليني» در تحقيق خود نشان داده است كه خطر ابتلا به سرطان و مرگ وميرناشي از آن در صورت مصرف ذرت تراريخته در موش ها افزايش مي يابد.
طبق نتايج اين مطالعه علمي، وي معتقد است كه خطر ابتلا به اين بيماري با مصرف اين نوع ذرت بين انسان ها بيشتر خواهد بود.
ذرت هاي تراريخته با ژن BT تلفيق و حاوي پروتئين 1Bb3Cry هستند؛ اين پروتئين سبب مي شود كه آفات در صورت تغذيه از اين نوع ذرت ها، نابود شوند؛ اين ذرت هاي مهندسي شده از سال 2003 وارد بازار شدند و قرار بود كه انقلابي در مقابله با آفات به وجود آورند؛ امروزه توليد اين نوع ذرت ها را اقدامي شكست خورده مي دانند، زيرا همان آفاتي كه قرار بود توسط ذرت ها نابود شوند، توانسته اند خود را با اين ذرت ها تطبيق دهند، و جمعيت خود را افزايش دهند كه به معني پيدايش نسل جديدي از آفات مقاوم به سموم يا همان ابرآفات است.
اكثر مجامع علمي معتقدند كه قوانين علمي به كار برده شده در اين تحقيق، مناسب نيستند؛ چرا كه «سرليني» ذرت تراريخته را طبق قوانين علمي كه معمولا براي آزمايش هاي دارويي مورد استفاده قرار مي گيرند آزمايش كرده است و اين قوانين در مورد مواد غذايي كاربرد ندارد.
از سوي ديگر،«سرليني» ذرت هاي تراريخته را به موش ها خورانده است اما افرادي كه ذرت تراريخته خورده باشند، مورد آزمايش قرار نگرفته اند.
برخي از مواد غذايي تراريخته در غذاهاي مصرفي بين انسان ها جايگاهي ندارند و تنها براي حيوانات مصارف غذايي دارند؛ پيش از اين نيز آزمايش هايي روي موش هايي كه ذرت تراريخته مصرف كرده بودند، انجام شده بود.
نتايج حاصل از اين آزمايش ها نيز ميزان ابتلا به سرطان را بين اين موش ها قابل توجه دانسته بود؛ اين تحقيق تازه منتشر شده، مي تواند شروعي براي بحث ها و مطالعات علمي باشد.
گياهان تراريخته گياهاني هستند كه از نظر ژنتيك در آنها دستكاري ها و تغييراتي صورت گرفته يا در برابر آفات يا كم آبي مقاوم شوند يا استفاده هاي دارويي يا غذايي متنوعي از آنها بشود؛ البته در كنار فوايدي كه براي اين نوع محصولات برشمرده مي شود، دسترسي به اين علم و امكانات حاصل از آن، خالي از خطر و اشكال نيست.
برخي كارشناسان مي گويند: اينكه مصرف محصولات تراريخته خطرساز خواهد بود يا نه، احتياج به سال ها تحقيق آن هم از سوي مؤسسات واجد شرايط، مطمئن و بي طرف دارد و به اين سؤال كه آيا تغييرات ژنتيك به انسان منتقل مي شود يا نه، خيلي صريح و واضح نمي شود پاسخ داد.
نبود قوانين مناسب و نظارت دقيق و بي اغماض بر اجراي آن و تخلفات احتمالي يا احيانا سهل انگاري، مي تواند سلامت بشر را تحت الشعاع قرار دهد؛ از اين رو در تمام نقاط جهان براي پيشگيري از وقوع اين مخاطرات، قوانين كنترل كننده و سختگيرانه اي بر اين فرايند پيچيده نظارت و عوارض و پيامدهاي آن اجرا مي كنند.
به منظور استفاده ايمن از فوايد و مزاياي اين فناوري، مجموعه تدابير و مقرراتي اتخاذ شده است كه به آن ايمني زيستي مي گويند.

منبع:www.kayhannews.ir

کریمی که جهان پاینده دارد               تواند حجتی را زنده دارد

 

دانلود پروژه و کارآموزی و کارافرینی

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها