سالاد اسفناج
سه شنبه 25 آبان 1389 2:34 PM
|
سالاد اسفناج
|
● مواد لازم برای تهیه سالاد :▪ اسفناج تازه نیم كیلو ▪ كلم برگ قرمز یك عدد متوسط ▪ پیاز یك عدد متوسط ▪ برگه ی زردآلو یك دوم فنجان ▪ مغز تخمه ی آفتابگردان یك فنجان ▪ نمك به مقدار كم ● مواد لازم برای سس سالاد : ▪ روغن زیتون ۲ قاشق غذاخوری ▪ آب نارنج ۲ قاشق غذاخوری ▪ ریحان تازه ی ساطوری شده ۲ قاشق غذاخوری ▪ سیر( رنده شده) ۲-۱ حبه( در صورت تمایل) ▪ آب انار شیرین ۲ قاشق غذاخوری ● طرز تهیه : برگ های اسفناج را شسته و درشت خرد كنید. سپس آنها را در ظرفی بریزید. كلم قرمز را به صورت خلالی باریك ببرید و یا رنده كنید ، زیرا بعضی از افراد آن را خوب نمی جوند. سپس پیاز را خلالی و برگه ی هلو را به صورت باریك ببرید و همه را به همراه مغز تخمه ی آفتابگردان به ظرف محتوی اسفناج اضافه كنید . خوب هم بزنید تا همه ی مواد با یكدیگر مخلوط شوند. برای سس این سالاد در ظرفی جدا ، روغن زیتون و آب نارنج ( به جای آن می توانید از سركه سیب یا آبغوره نیز استفاده كنید ) را با هم مخلوط كنید. كمی نمك بیفزایید و بعد سس را بچشید. ملس بودن سس را می توانید با آب انار تازه كم و یا زیاد كنید. بعد از اینكه مزه ی دلخواه را به دست آوردید ، سیر رنده شده و ریحان ساطوری شده را به آن اضافه كنید و خوب به هم بزنید. آنگاه روی سالاد بریزید و سالاد را دوباره با سس مخلوط كرده و سپس سرو كنید. ۱) این سالاد به علت دارا بون آهن برای افراد كم خون یا دچار فقر آهن و كسانی كه ضعف بدنی دارند یا حتی دچار ریزش مو هستند بسیار مفید می باشد. ۲) به علت دارا بودن مقدار بالای اسید فولیك برای خانم های باردار مناسب است ، ولی اسید فولیك در اسفناج خام موجود است و در اثر پختن از بین می رود. ۳) اسفناج به علت دارا بودن آنتی اكسیدان ها، با سرطان و تصلب شرائین مقابله می كند. ۴) اسفناج خام به علت دارا بودن فیبر روده را فعال و تخلیه می كند. ۵) بیماران كلیوی باید از خوردن اسفناج خودداری كنند ، زیرا به علت دارا بودن اسید اكسالیك، با كلسیم تركیب شده و سنگ كلیه را به وجود می آورد. |
آنروز .. تازه فهمیدم ..
در چه بلندایی آشیانه داشتم... وقتی از چشمهایت افتادم...