0

صبر

abdo_61
abdo_61
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 37203

پاسخ به:صبر
سه شنبه 7 آذر 1391  8:51 AM

قبلن ها این آیه را که میخوندم خیلی لذت میبردم الآن هم که میخونم خوشحال میشم. میپرسید: کدوم آیه؟ عرض میکنم؛ آیه اینه: سَلامٌ عَلَیْكُمْ بِما صَبَرْتُمْ فَنِعْمَ عُقْبَى الدَّار  «1»( سلام بر شما بخاطر صبر و استقامتتان! چه نیكوست سرانجام آن سرا (ى جاویدان)! )  بله! این سلام فرشتگانه به بهشتیان، که قرآن می فرماید:  فرشتگان از هر درى بر آنها وارد مى شوند و به اونها سلام می دهند «2» 
اما قبل از این آیه، غیر از صبر؛ هفت کار خوب دیگر بهشتیان را نام برده ولی چرا فرشتگان میگویند: «سلام بر شما به خاطر صبرتان»؟ 
پاسخ اینه که: همونطور که همه میدونیم برای انجام هرکدام از اون خوبیها مشکلات و سختیهایی وجود داره و اگر صبر نباشه هیچکدام از اون کارهای خوب؛ به سر انجام نمیرسن؛ نه از وفای به عهد و حفظ پیمان خبری میشه و نه ترس از خدا و قیامت؛ نه اقامه ی نماز میشه و  نه انفاق از روزی و نه جبران بدیها بوسیله ی خوبیها. اینجاست که امام علی علیه السلام برای اینکه اهمیت صبر را برای مشخص کنن، ایمان را به یک انسان تشبیه میکنن و صبر را به منزله ی سر آن انسان معرفی میکنند و میفرمایند: ان الصبر من الایمان كالرأس من الجسد و لا خیر فى جسد لا رأس معه و لا فى ایمان لا صبر معه یعنی: صبر و شکیبایی برای ایمان مانند سر است نسبت به بدن، همانطور که بدن بدون سر باقی نمیمونه، ایمان بدون صبر هم ارزشی نداره و باقی نمیمونه «3»  و امام باقر علیه السلام میفرماید:الْجَنَّةُ مَحْفُوفَةٌ بِالْمَكَارِهِ وَ الصَّبْرِ فَمَنْ صَبَرَ عَلَى الْمَكَارِهِ فِی الدُّنْیَا دَخَلَ الْجَنَّة یعنی: بهشت در میان سختیها و دشواریهاست پس هر کس در دنیا بر ناگواریها صبر کند به  بهشت میرود. و جهنم در میان لذتها و شهوتهاست پس هر کس، هر لذت و شهوتی را که دلش خواست به خود رساند به جهنم داخل میشود. «4»
انشاء الله با اعمالمون و همچنین فضل خدا؛ بهشتی بریم که عذاب جهنم، به ما نرسیده باشه 

---------------------------------------
پی نوشت ها:

ا- سوره رعد؛ آیه 24
2- سوره رعد؛ آیه 23 و 24
3- نهج البلاغه؛ حکمت 82
4-  اصول كافی، ج‏2، ص: 90 و 91

http://jahanshenasi.ir/post/tag/%D8%B3%D9%8E%D8%B1%D9%90%20%D8%A7%DB%8C%D9%85%D8%A7%D9%86

مدیر سابق تالار آموزش خانواده

abdollah_esrafili@yahoo.com

شاد، پیروز و موفق باشید.

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها