پاسخ به:hoosianp2011 روی صندلی داغ!!!
چهارشنبه 17 آبان 1391 12:52 AM
پاسخ جناب nazarianali
سلام علیکم
هیج بشری نیست که مخالف عقلانیت و تدبر باشد لکن عده ایی فلسفه را مساوی با عقلانیت نمی دانند بزرگان هم پاسخ های مرد افکنی به این شبهات اهل تفکیک داده اند پاسخ هایی که افرادی چون مرحوم علامه طباطبایی یا حضرت امام خمینی ره یا عده ایی از صدرایی های زمان کنونی نظیر علامه جوادی آملی به این بزرگواران داده اند جای بسی تامل و دقت دارد اگر در این پاسخ های دقیق تامل شود شاید بتوانیم بگوییم مکتب تفکیک به حافظه تاریخی پیوسته است و جایی برای عقل ستیزان در عرصه وجود و استدلال نیست .
(خدایشان رحمت کند و از سر نسیان هایشان بگذرد )
تعریف منطقی بنده از علم آن است که (العلمُ هو الصورةُ الحاصلةُ مِن الشی ء عندَ العقلِ عندَ النفس) یعنی ذهن انسان معلوماتی دارد که به وسیله این معلومات مجهولاتش را کشف می کند این تعریف فکر است اما تعریف علم آن است که وقتی شما تصوری از یک موجود یا شی کنید صورتی از آن موجود در ذهن شما نقش می بندد که آن صورت را در منطق علم می گویند . علوم را به اعتبارات مختلفی تقسیم کرده اند بهترین این تقسیم بندی ها را جناب معلم اول ارسطو بیان کرده است . ایشان فلسفه را شامل سه نوع فلسفه می داند فلسفه اولی : علم به مابعد الطبیعه و متافیزیک می باشد فلسفه وسطی که شامل ریاضیات می باشد و فلسفه سفلی که شامل علم سیاسات و اخلاق و تدبیر منزل و... می باشد در واقع حکمت نظری بر دو نوع اول بر می گردد و حکمت عملی بر بخش سوم فلسفه اولی را علم تجریدی می گویند یعنی علومی که فقط با عقل درک می شود. علوم ریاضیات به عقیده آیت الله جوادی آملی علوم نیمه تجریدی هستند و علوم طبیعیات که با حواس درک می شوند علوم غیر تجرید ی نامیده می شوند، البته ظاهرا علم نیمه تجریدی را فقط شخص حضرت آیت الله جوادی آملی مطرح می فرمایند و در ارسطو بحثی از این مبحث نیست . البته اعتبار های دیگری هم از علم است مانند علم حضوری و علم حصولی و....
در پایان از لطف حضرتعالی سپاسگزار هستم شما محبت دارید شما هم از لحاظ میزان چرخشی که زمین به دور خورشید داشته است وشما درک کرده اید نسبت به من تقدم دارید و هم به میزان علم و معرفت در پناه ایزد منان باشید.
السلام علی من التبع الهدی
مدیر تالار مهدویت
مدیر تالار فلسفه و کلام
id l4i: hoosianp_rasekhoon
mail yahoo: hoosianp@yahoo.com
ان الوصول الی الله سفر لا یدرک الی بامتطاء الیل
رسیدن به لقاء پروردگار میسور نیست مگر با درک نشاهه شب