پاسخ به:تايپك شيعه شناسي
چهارشنبه 15 شهریور 1391 1:48 AM
|
|
|
شيخ مفيد 11 ذيقعده 336 هجري در شهري به نام عکبرا به دنبا آمد. عکبرا در 10 فرسخي بغداد قرار دارد و چون بغداد در آن زمان مرکز علم و دانش به شمار ميآمد، شيخ مفيد از مسقط الراس خود به آنجا مهاجرت کرد و از محضر اساتيد بزرگ و فقهاي زمان خويش بهرمند گرديد، وي از چهرههاي بسيار درخشان شيعه در جهان اسلام است و او را بهحق ميتوان استادالفقها و المتکلمين ناميد. وي اولين کسي است که روش استدلال صحيح و منطقي و راه و رسم مناظره و محادثه را به شاگردانش ياد داد. علم اصول فقه را که در استنباط احکام مورد نياز بود و پيش از او نيز بحث آن کم و بيش معمول بوده، به صورتي دلپذير و جامعي در آورد، مسائل متفرقه آن را جمعآوري و پس از تجزيه و تحليل قواعد اصولي را به سبک منظم و مرتبي تدوين کرد. ابويعلي جعفري (داماد شيخ مفيد) ميگويد: مفيد شبها مختصري ميخوابيد و باقي را به نماز، مطالعه، تدريس و يا تلاوت قرآن مجيد ميگذرانيد. شخصيت و مقام علمي شيخ مفيد شيخ مفيد از چهرههاي بسيار درخشان شيعه در جهان اسلام و يکي از مرزبانان نستوه و استوار دژ محکم اسلام است.شيخ طوسي که خود يکي از شاگردان شيخ مفيد است در کتاب فهرست ميگويد: محمد بن محمد بن نعمان مکني به ابي عبد ا... و معروف به ابن المعلم، از متکلمين شيعه است که رياست شيعه به او منتهي شد و در علم و صناعت کلام، مقدم بر ديگران بود. در فقه نيز سرآمد فقهاي زمان بوده است. مردي سريع الانتقال، با فطانت و حاضر جواب بود و نزديک به دويست جلد کتاب کوچک و بزرگ تاليف کرد. نجاشي ميگويد: فضيلت او در فقه و کلام و روايت و وثاقت و علم مشهورتر از آن است که وصف شود. علامه حلي ميگويد: او از بزرگترين مشايخ شيعه و رئيس و استاد آنهاست و هر که پس از وي آمده، از علم او استفاده کرده است. از علماي بزرگ اهل سنت ابن حجر در کتاب لسان الميزان ميگويد: او عالم شيعه و داراي تاليفات بسياري است که به دويست کتاب ميرسد. مردي بود بسيار زاهد و با خشوع و حريص در فراگرفتن علم و دانش، گروه زيادي از او استفاده علمي کردند. شيخ مفيد نقل ميکند: شبي در خواب ديدم که در مسجد کرخ از مساجد بغداد نشسته بودم، حضرت زهرا(س) را ديدم که دست حسنين را گرفته و نزد من آمدند و فرمودند: يا شيخ علّمهما الفقه؛اي شيخ! آنها را فقه تعليم کن. پس بيدار شدم و در حيرت افتادم که اين چه خوابي است و چگونه من حسنين را تعليم دهم. صبح آن روز مادر سيد مرتضي علم الهدي در حالي که دست سيد مرتضي و سيد رضي در دستش بود، نزد شيخ مفيد ميآيد و ميگويد: يا شيخ! علّمها الفقه. شيخ تعبير آن خواب را ميفهمد و در احترام اين دو برادر کمال همت وتلاش را روا ميدارد. ارتباط شيخ مفيد با امام زمان(عج) در ظرف سه سال سه توقيع از ناحيه امام زمان(ع) به او رسيد که امام در خطابهايش به وي چنين ميفرمايند:1- للاخ الاعزا السديد الشيخ المفيد: برادر عزيز و استوار شيخ مفيد. 2- سلام عليک ايهاالعبد الصالح الناصر للحق الداعي اليه. سلام بر تواي بنده شايسته خدا واي ياري دهنده حق و دعوت کننده به سوي آن. و جالب اينجاست که در زمان غيبت کبري هيچ توقيعي از ناحيه مقدسه نرسيده است مگر براي شيخ مفيد و شيخ اسدا... کاظميني رحمهما ا... تعالي. تأليفات شيخ مفيد شيخ مفيد در بسياري از علوم و فنون آثار گرانبهايي از خود به يادگار گذاشته و کمتر علمي از علوم اسلامي يافت ميشود که شيخ در آن زمينه کتابي تاليف و يا تصنيف نکرده باشد. نجاشي 171 جلد کتاب براي شيخ مفيد ذکر کرده است.ماهنامه پاسدار اسلام |
کریمی که جهان پاینده دارد تواند حجتی را زنده دارد
دانلود پروژه و کارآموزی و کارافرینی