0

مطالب مهدويت در اين تايپک

mohamadaminsh
mohamadaminsh
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 25772

پاسخ به:مطالب مهدويت در اين تايپگ
شنبه 11 شهریور 1391  12:01 AM

آیا در قرآن دلیلى بر رجعت وجود دارد؟

هدف اصلى از آوردن آیات که خبر از زنده شدن بعضى مرده‏ها را مى‏داد و همچنین احادیثى که در این مجال روایت شده، آماده سازى براى این سوال است:

آیا در قرآن دلیلى بر رجعت هست؟

جواب: بله! در قرآن کریم، آیات متعددى وجود دارد که ایمه‏علیهم السلام، آنها را تفسیر به رجعت نموده‏اند و روشن است که ایمه طاهرین‏علیهم السلام، ترجمه‏کنندگان وحى خداوند هستند و قرآن در خانه‏هاى آنها نازل شده، اهل بیت‏علیهم السلام به آنچه در قرآن است، آگاه‏ترند.
قبل از بیان نمونه‏هایى از این آیات، این نکته را یادآورى مى‏کنیم که بعضى از علماى معاصر که هفتاد و شش آیه از آیاتى که تاویل به رجعت رفته‏اند را جمع آورى کرده‏اند.
تعجبى از این کار نیست براى اینکه موضوع رجعت از موضوعات اعتقادى مهم به حساب مى‏آید و تاکید بر آن، طبیعتا ضرورى است.

اما آیاتى که نمونه‏هایى از آن را مى‏آوریم:

1 - «ویوْم نحْشر من کل امه فوْجا» «و روزى که از هر امت، دسته‏اى را برمى‏انگیزیم».(1)
احادیث متعددى از امام صادق‏علیه السلام در تاویل این آیه به رجعت آمده است.
ان رجلا قال للامام الصادق‏علیه السلام: ان العامه تزعم ان قوله تعالى: «ویوْم نحْشر من کل‏ امه فوْجا» عنی یوم القیامه.
فقال‏علیه السلام: افیحشرالله یوم القیامه من کل امه و یدع الباقین؟! لا... و لکنه فی الرجعه و اما آیه القیامه: «وحشرْناهمْ فلمْ نغادرْ منْهمْ احدا»
مردى به امام صادق‏علیه السلام گفت: سنى‏ها گمان مى‏کنند سخن خداى متعال: «و روزى که از هر امتى، گروهى را برمى‏انگیزیم.» درباره روز قیامت است.
امام‏علیه السلام فرمود: «آیا خداوند در روز قیامت از هر امتى، گروهى را محشور مى‏کند و بقیه را رها مى‏کند؟ نه، این آیه درباره رجعت است و اما آیه روز قیامت: «و همه را برمى‏انگیزیم و کسى را جا نمى‏گذاریم.»(2)
امام صادق‏علیه السلام درباره سخن خداى متعال «و از هر امت، گروهى را برمى‏انگیزیم.» فرمود:
«لیس احد من المومنین قتل الا و یرجع حتى یموت و لا یرجع الا من محض الایمان محضا و من محض الکفر محضا.»
«هر کس از مومنین که کشته شده باشد، برمى‏گردد تا اینکه بمیرد و رجعت براى مومنان محض و کافران محض است.»(3)
مناظره زیبایى بین سید اسماعیل حمیرى - که شاعر است - و بین سوار القاضى پیش آمد که در مجلس منصور عباسى بود و ما به صورت خلاصه، آن را بیان مى‏کنیم:
قاضى به منصور گفت: او، یعنى حمیرى، قایل به رجعت است.
سید حمیرى گفت: اینکه گفت من قایل به رجعت هستم به سبب آنچه خداى متعال فرموده است، مى‏باشد: «و روزى که از هر امت، گروهى را برمى‏انگیزیم» و در جاى دیگر مى‏فرماید: «و همه را برمى‏انگیزیم و کسى را جا نمى‏گذاریم.» پس دانستیم که این‏جا، دو برانگیختن وجود دارد: یکى از آنها عام است و دیگرى خاص است... تا آخر کلامش.
2 - «انا لننصر رسلنا والذین آمنوا فی الْحیاه الدنْیا ویوْم یقوم الْاشْهاد» «همانا ما رسولانمان و کسانى که در زندگى دنیا و روز به پا شدن شاهدان ایمان آوردند را یارى مى‏کنیم.»(4)
از امام صادق‏علیه السلام راجع‏به این آیه سوال شد، فرمود: «ذلک - والله - فی الرجعه، اما علمت ان انبیاء الله کثیرا لم ینصروا فی الدنیا و قتلوا و ایمه قتلوا و لم ینصروا؟ فذلک فی الرجعه.»
«به خدا قسم! این آیه درباره رجعت است، آیا نمى‏دانى که بسیارى از پیامبران در دنیا یارى نشدند، کشته شدند و ایمه‏علیهم السلام نیز کشته شده، یارى نشدند و این یارى در رجعت است.»(5)
3 -«ربنا امتنا اثْنتیْن واحْییْتنا اثْنتیْن» «پروردگار ما، دو بار ما را میراند و ما را دوباره زنده کرد.»(6)
امام باقرعلیه السلام فرمود: «خاص لاقوام فی الرجعه بعد الموت.»
«این آیه، مخصوص اقوامى است که بعد از مرگ رجعت مى‏کنند.»(7)
امام رضاعلیه السلام فرمود: «و الله ماهذه الآیه الا فی الکره (ای: الرجعه.)»
«به خدا قسم! این آیه جز براى رجعت نیست.»(8)
این بعضى از آیاتى است که ایمه‏علیهم السلام براى رجعت به صورت کلى، استدلال به آنها مى‏کردند... اما تفصیل سخن از رجعت را بزودى برایتان مى‏آوریم.

پی نوشت ها:

1) نمل، آیه 83.
2) تفسیر برهان؛ ج 3، ص 310. کهف، آیه 47.
3) بحار؛ مجلسى؛ ج 52، ص‏326.
4) غافر، آیه 51.
5) بحار؛ مجلسى؛ ج 53.
6) غافر، آیه 11.
7) تفسیر برهان؛ ج 2.
8) همان.

سید محمد کاظم قزوینى موسوى

کریمی که جهان پاینده دارد               تواند حجتی را زنده دارد

دانلود پروژه و کارآموزی و کارافرینی

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها