پاسخ به:مطالب مهدويت در اين تايپگ
شنبه 11 شهریور 1391 12:01 AM
|
|
|
هدف اصلى از آوردن آیات که خبر از زنده شدن بعضى مردهها را مىداد و همچنین احادیثى که در این مجال روایت شده، آماده سازى براى این سوال است: آیا در قرآن دلیلى بر رجعت هست؟ جواب: بله! در قرآن کریم، آیات متعددى وجود دارد که ایمهعلیهم السلام، آنها را تفسیر به رجعت نمودهاند و روشن است که ایمه طاهرینعلیهم السلام، ترجمهکنندگان وحى خداوند هستند و قرآن در خانههاى آنها نازل شده، اهل بیتعلیهم السلام به آنچه در قرآن است، آگاهترند.قبل از بیان نمونههایى از این آیات، این نکته را یادآورى مىکنیم که بعضى از علماى معاصر که هفتاد و شش آیه از آیاتى که تاویل به رجعت رفتهاند را جمع آورى کردهاند. تعجبى از این کار نیست براى اینکه موضوع رجعت از موضوعات اعتقادى مهم به حساب مىآید و تاکید بر آن، طبیعتا ضرورى است. اما آیاتى که نمونههایى از آن را مىآوریم: 1 - «ویوْم نحْشر من کل امه فوْجا» «و روزى که از هر امت، دستهاى را برمىانگیزیم».(1)احادیث متعددى از امام صادقعلیه السلام در تاویل این آیه به رجعت آمده است. ان رجلا قال للامام الصادقعلیه السلام: ان العامه تزعم ان قوله تعالى: «ویوْم نحْشر من کل امه فوْجا» عنی یوم القیامه. فقالعلیه السلام: افیحشرالله یوم القیامه من کل امه و یدع الباقین؟! لا... و لکنه فی الرجعه و اما آیه القیامه: «وحشرْناهمْ فلمْ نغادرْ منْهمْ احدا» مردى به امام صادقعلیه السلام گفت: سنىها گمان مىکنند سخن خداى متعال: «و روزى که از هر امتى، گروهى را برمىانگیزیم.» درباره روز قیامت است. امامعلیه السلام فرمود: «آیا خداوند در روز قیامت از هر امتى، گروهى را محشور مىکند و بقیه را رها مىکند؟ نه، این آیه درباره رجعت است و اما آیه روز قیامت: «و همه را برمىانگیزیم و کسى را جا نمىگذاریم.»(2) امام صادقعلیه السلام درباره سخن خداى متعال «و از هر امت، گروهى را برمىانگیزیم.» فرمود: «لیس احد من المومنین قتل الا و یرجع حتى یموت و لا یرجع الا من محض الایمان محضا و من محض الکفر محضا.» «هر کس از مومنین که کشته شده باشد، برمىگردد تا اینکه بمیرد و رجعت براى مومنان محض و کافران محض است.»(3) مناظره زیبایى بین سید اسماعیل حمیرى - که شاعر است - و بین سوار القاضى پیش آمد که در مجلس منصور عباسى بود و ما به صورت خلاصه، آن را بیان مىکنیم: قاضى به منصور گفت: او، یعنى حمیرى، قایل به رجعت است. سید حمیرى گفت: اینکه گفت من قایل به رجعت هستم به سبب آنچه خداى متعال فرموده است، مىباشد: «و روزى که از هر امت، گروهى را برمىانگیزیم» و در جاى دیگر مىفرماید: «و همه را برمىانگیزیم و کسى را جا نمىگذاریم.» پس دانستیم که اینجا، دو برانگیختن وجود دارد: یکى از آنها عام است و دیگرى خاص است... تا آخر کلامش. 2 - «انا لننصر رسلنا والذین آمنوا فی الْحیاه الدنْیا ویوْم یقوم الْاشْهاد» «همانا ما رسولانمان و کسانى که در زندگى دنیا و روز به پا شدن شاهدان ایمان آوردند را یارى مىکنیم.»(4) از امام صادقعلیه السلام راجعبه این آیه سوال شد، فرمود: «ذلک - والله - فی الرجعه، اما علمت ان انبیاء الله کثیرا لم ینصروا فی الدنیا و قتلوا و ایمه قتلوا و لم ینصروا؟ فذلک فی الرجعه.» «به خدا قسم! این آیه درباره رجعت است، آیا نمىدانى که بسیارى از پیامبران در دنیا یارى نشدند، کشته شدند و ایمهعلیهم السلام نیز کشته شده، یارى نشدند و این یارى در رجعت است.»(5) 3 -«ربنا امتنا اثْنتیْن واحْییْتنا اثْنتیْن» «پروردگار ما، دو بار ما را میراند و ما را دوباره زنده کرد.»(6) امام باقرعلیه السلام فرمود: «خاص لاقوام فی الرجعه بعد الموت.» «این آیه، مخصوص اقوامى است که بعد از مرگ رجعت مىکنند.»(7) امام رضاعلیه السلام فرمود: «و الله ماهذه الآیه الا فی الکره (ای: الرجعه.)» «به خدا قسم! این آیه جز براى رجعت نیست.»(8) این بعضى از آیاتى است که ایمهعلیهم السلام براى رجعت به صورت کلى، استدلال به آنها مىکردند... اما تفصیل سخن از رجعت را بزودى برایتان مىآوریم. پی نوشت ها:
1) نمل، آیه 83. سید محمد کاظم قزوینى موسوى |
کریمی که جهان پاینده دارد تواند حجتی را زنده دارد
دانلود پروژه و کارآموزی و کارافرینی