0

اخبار قرآنی 30 مرداد

 
peymangb
peymangb
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : بهمن 1390 
تعداد پست ها : 967
محل سکونت : azarbayjan gharbi

پاسخ به:اخبار قرآنی 30 مرداد
دوشنبه 30 مرداد 1391  5:43 PM

آيت‌الله ايمانی:
عيد در انديشه اسلامی، پس از پشت سر گذاشتن دوره‌ای از تزكيه از راه می‌رسد

گروه انديشه: نماينده ولی فقيه در استان فارس با اشاره به امتياز اعياد اسلامی نسبت به اعياد ساير اديان و فرهنگ‌ها عنوان كرد: عيد در انديشه اسلامی پس از پشت سر گذاشتن دوره‌ای از تزكيه و تصفيه از راه می‌رسد.

آيت‌الله اسدالله ايمانی، نماينده ولی فقيه در استان فارس و امام جمعه شيراز در گفت‌وگو با خبرگزاری قرآنی ايران (ايكنا) با اشاره به امتياز اعياد اسلامی در نسبت با اعياد ساير اديان و فرهنگ‌ها، گفت: واژه «عيد» از ريشه «عود» به معنای بازگشت است و در انديشه اسلامی همواره عيد، وجهی از بازگشت به خداوند را بازگو می‌كند.

آيت‌الله ايمانی با اشاره به يكی از اعياد مسيحيان، بيان كرد: در كتاب مقدس و همچنين در قرآن آمده است كه حواريون حضرت عيسی(ع) از ايشان درخواست كردند كه خداوند مائده‌ای آسمانی را برای آنان نازل كند تا از طريق آن ايمان‌شان تقويت شود و به قدرت خداوند عالم پی ببرند. با نزول اين مائده و از آن پس حواريون و مسيحيان روز نزول مائده را به عنوان يكی از مهم‌ترين اعياد خود قرار داده و روز خوردن و آشاميدن را جشن گرفته‌اند.

وی با اشاره به عيد فطر به عنوان عيدی كه پس از يك ماه روزه‌داری و امساك از مفطرات و مشتهيات قرار دارد، عنوان كرد: عيد در انديشه اسلامی پس از پشت سر گذاشتن دوره‌ای از تزكيه و تصفيه از راه می‌رسد؛ همچنان كه عيد قربان به عنوان يكی ديگر از اعياد اسلامی، به ياد سفر حضرت ابراهيم(ع) برای قربانی كردن فرزند خود در راه خدا و انجام مناسكی از سوی ايشان، عيد اعلام شده و در حال حاضر نيز حجاج پس از پشت سر گذاردن مناسك حج، در سرزمين عرفات، منا و مشعر اين عيد را جشن گرفته و به مناسبت آن به اقامه نماز و انجام قربانی می‌پردازند.

امام جمعه شيراز با اشاره به بيان بعضی از بزرگان كه فطر را از فطرت دانسته‌اند، اظهار كرد: در اين معنا، عيد فطر، عيد بازگشت به فطرت اوليه است. گفته شده است كه «كل مولود يولد علی الفطرة؛ هر مولودی براساس فطرت متولد می‌شود» و اين فطرت، همان فطرت الهی است كه سايه‌افكندن آلودگی‌ها بر آن، موجب گمراهی فرد و دوری او از خداوند متعال می‌شود.

آيت‌لله ايمانی افزود: ماه مبارك رمضان فرصتی است كه می‌توان با روزه و شب‌زنده‌داری و آب توبه، گناهان را شست‌وشو داد و همچون كودكی تازه متولد شده و با فطرتی پاك در بارگاه الهی حاضر شد. همچنان كه در روايات نيز آمده است كه در پايان شب قدر اعلام می‌شود «فقد غفرالله لكم فعلكيم بالباقی؛ خدا گناهان شما را در گذشته بخشيد و بقيه امور و آينده را دريابيد» بنابراين عيد فطر عيد بازگشت به فطرت پاكی و سلامت، فطرت دوری از گناه و فطرت توحيد و خداشناسی است كه پس از يك ماه روزه‌داری و توبه و انابه به درگاه حضرت احديت(جل‌وعلا) ميسر شده است.

نماينده ولی فقيه در استان فارس از ميان روايات منقول از ائمه طاهرين(ع) درخصوص عيد فطر به حديثی از بحارالانوار اشاره و بيان كرد: در اين حديث بيرون آمدن مردم از خانه‌ها، رفتن به طرف مصلی، برپايی نماز و بازگشت از نماز همه در قالب مراحل معاد و صحنه‌های حشر و نشر افراد در روز قيامت، تصوير شده و ما را به بازگشتی كه در آينده‌ای حتمی و قطعی به سوی حضرت حق خواهيم داشت، وعده می‌دهد و روز حشر را يادآوری می‌كند.

وی با اشاره به مضمون اين روايت، اظهار كرد: در اين حديث مفصل توصيه شده است كه در هنگامی كه از خانه‌های خود خارج می‌شويد و لباس سفيد و پاكيزه پوشيده‌ايد و به سمت مصلی حركت می‌كنيد، از هنگام حشر و زمانی كه زنده شده و از قبرهايتان برخاسته‌ايد، ياد كنيد.

آيت‌لله ايمانی افزود: در اين حديث همچنين بيان شده است كه هنگامی كه به مصلی می‌رسيد و رو به قبله در كنار يكديگر قرار می‌گيريد، ياد آوريد آن هنگامی را كه همه شما در پيشگاه حضرت احديت در روز حشر اجتماع كرده‌ايد. در ادامه نيز به اين اشاره شده كه هنگامی كه به خانه‌هايتان بازمی‌گرديد، به ياد آوريد هنگامی را كه عده‌ای به سمت بهشت راهی‌اند و عده‌ای ديگر دوزخ و جهنم نتيجه اعمال‌شان است.

peymangb

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها