پاسخ به:تکنیک های موفقیت
پنج شنبه 26 مرداد 1391 8:22 AM
تدارک برای مذاکره ماهرانه
گام اول: از خواسته های همه مطلع شوید. روابط میان اشخاص در قالب نظام ها قابل توضیح است. معنای این نگرش این است که اگر تنها به آن چه خودتان می خواهید فکر کنید، نیمی از صحنه را تار می بینید. باید به نگرش های خود و نیز به نگرش های دیگران توجه کنید. اگر به شدت پایند خواسته های خود باقی بمانید، کار مذاکره به دشواری می کشد.
گام دوم: به خواسته ها و زمینه های مشترک توجه کنید. ببینید که در چه زمینه هایی خواسته های شما و دیگران مشترک و یکسان است.
گام سوم: زمینه های مذاکره را وسیع تر کنید. تا حدی که امکان دارد زمینه مذاکره را وسیع تر کنید. به این موضوع توجه کنید که در یک زمینه خاص می توانید درباره موضوعات مختلف مذاکره نمایید.
گام چهارم: دنبال فرصت های مطلوب بگردید: مطالب و مباحث مشترک و مهم برای هر دو طرف را شناسایی کنید. به ندرت اتفاق می افتد که موضوع و مبحثی برای همه اهمیت یکسان داشته باشد.
پنج راه کار برای به کار گرفتن مهارت ها
1. مشخص کنید. از منظور و مقصود طرف مقابل خود آگاه شوید و مشخص کنید که دقیقاً چه می خواهید. «آیا از من ناراحتی یا اتفاق دیگری افتاده است؟» نقطه نظرهای تان را به روشنی بیان کنید. «از این که به من تلفن نکردی خشمگین هستم.» کلی گویی نکنید و نگویید «من از تو ناراحتم.
2. به گفته طرف مقابل توجه کنید. به جای این که با توجه به سخنان طرف مقابل واکنش فوری نشان دهید، ببینید در صحبت های او چه نکات مثبتی وجود دارد. این گونه بهتر می توانید مذاکره کنید.
3. سرزنش نکنید. به نقطه نظرهای مختلف توجه کنید. لزوماً یک راه درست و یک راه اشتباه نیست. سرزنش نکنید. به مسئولیت های مشترک بیندیشید. ممکن است بیش از حد خوشبینانه به نظر برسد. در مواقعی ممکن است کسی اشتباه کند.
4. مراقب خشم باشید. خشم به سادگی روی هم انباشت می شود و رنجش بروز می کند. خشم چرخه ای معیوب ایجاد می کند، به طوری که خشمگین شدن یک طرف، طرف دیگر را خشمگین می کند و خشمگین شدن این یکی به شدت خشم اولی می افزاید.
5. توهین نکنید. حرف های توهین آمیز مذاکره را مخدوش می کند. به عنوان نمونه به عبارات زیر توجه کنید: «نمی توانم با آدم بی منطقی مثل تو صحبت کنم» «تو بسیار خودخواه و خودبین و خودرأی هستی.»