0

اخبار برگزیده قرآنی

peymangb
peymangb
کاربر برنزی
تعداد پست ها : 967

پاسخ به:اخبار برگزیده قرآنی
پنج شنبه 19 مرداد 1391  1:00 AM

علی‌اكبر حنيفی تأكيد كرد:
لزوم معرفی منابع غنی فن قرائت به شركت‌كنندگان مسابقات بين‌المللی قرآن دانشجويان

گروه فعاليت‌های قرآنی: پيشكسوت قرآنی كشور با تأكيد بر اينكه بسياری از شركت كنندگان در مسابقات بين‌المللی قرآن دانشجويان مسلمان از كشورهايی می‌آيند كه در زمينه قرائت قرآن منابع زيادی ندارند، گفت: ما بايد تلاش كنيم تا منابع غنی فن قرائت قرآن را به متسابقان حاضر در اين رقابت‌ها ارائه دهيم.

علی‌اكبر حنيفی، پيشكسوت قرآنی كشور، در گفت‌وگو با خبرگزاری قرآنی ايران (ايكنا) با بيان اين مطلب گفت: به نظر من در مسابقات قرآن نبايد داوران زيادی وجود داشته باشند، من به شخصه كاملاً مخالف تعداد زياد داوران در مسابقات قرآن هستم.

وی در ادامه افزود: اگر در يك مسابقه بين‌المللی قرآن تعداد زيادی از داوران از خود همان كشور باشند معلوم است كه نظر و ديد شركت كنندگان در مسابقات چگونه خواهد بود و اصلاً چه معنی دارد در يك مسابقه قرآن تعداد داوران زياد باشد. اين رويكردها در مسابقات قرآن به هيچ وجه درست نيست.

در هر رشته از مسابقات قرآن وجود يك داور كافی است

اين پيشكسوت قرآنی كشور تصريح كرد: به نظر من در مسابقات قرآن كه در كشورمان برگزار می‌شود، در هر رشته‌ای وجود يك داور كافی است و وجود بيشتر از يك داور در هر رشته كار چندان درستی نيست. در مسابقات بين‌المللی قرآن كه در كشورمان برگزار می‌شود بايد يك داور ايرانی وجود داشته باشد نه اينكه بيش از 50 درصد داوران ايرانی باشند.

حنيفی در ادامه با اشاره به تغيير رويكرد در مسابقات قرآن كشورمان گفت: عقيده من بر اين است كه در مسابقات بين‌المللی قرآن هم بايد رويكردها تغيير كند و هم توجه ويژه‌ای به اين تغيير رويكرد شود. ما بايد به اين فكر باشيم كه متسابقانی كه وارد كشور می‌شوند از فرايند بحث‌ها و چيزهايی كه می‌بينيد احساس كنند كه عدالت و حقيقت در ايران وجود دارد.

وی افزود: با توجه به اينكه در اكثر كشورهايی كه متسابقان خود را به مسابقات قرآن ايران اعزام می‌كنند از لحاظ منابع قرائت قرآن با فقر روبرو هستند و هيچ منابعی را برای قرائت خود در دسترس ندارند، بنابراين ما می‌توانيم با ارائه نرم‌افزارهای قرآنی متنوع و نيز منابع غنی فن قرائت در اين زمينه و البته با زبان‌های مختلف حضور قوی و پررنگی داشته باشيم.

عرضه منابع غنی قرائت قرآن در حاشيه مسابقات بين‌المللی

اين فعال عرصه قرآنی كشور اظهار كرد: ما بايد با ارائه نرم افزارهايی كه مرتبط با فن قرائت هستند در همه بخش‌ها و رشته‌ها به صورت ترجمه شده وجود داشته باشد و در حاشيه مسابقات به صورت يك نمايشگاه عرضه كنيم و علاوه بر استقبال زيادی كه صورت خواهد گرفت، باعث افزايش سطح تكنيك شركت كنندگان در مسابقات و بالا رفتن سطح مسابقات در دوره‌های بعد خواهيم بود.

علی‌اكبر حنيفی عنوان كرد: الان ما ده‌ها كتاب و محصولات توليدی در زمينه‌های مختلف قرآن داريم كه كسی از وجود آنها اطلاع ندارد. حاشيه مسابقات بين‌المللی قرآن مكان مناسبی برای ارائه اين توليدات خواهد بود و واقعاً جای ارائه محصولات توليدی در زمينه قرائت قرآن در نمايشگاه‌های حاشيه مسابقات قرآن به شدت خالی است.

وی عنوان كرد: ما بايد كاری كنيم كه شركت كننده‌ای كه از خارج برای حضور در مسابقات قرآن حضور می‌يابد با چمدان‌های پر شده از محصولات توليدی در زمينه قرائت قرآن ايران را ترك كند. شما مطمئن باشيد دستاورد اين اقدام در كشور مبدأ نيز مورد توجه قرار خواهد گرفت و علاوه بر ارتقاء سطح قراء باعث توجه نگاه‌ها به سمت فعاليت‌های قرآنی ايران خواهد شد.

برگزاری مسابقات بين‌المللی قرآن دانشجويان مسلمان كار بزرگ و پر اهميتی است

حنيفی يك‌بار ديگر با تأكيد بر اينكه برگزاری مسابقات بين‌المللی قرآن دانشجويان مسلمان كار بسيار بزرگ و حائز اهميتی است، گفت: اگر كسی بگويد سطح مسابقات امسال از مسابقات سال گذشته بالاتر بوده است اين حرف عالمانه نبوده است چرا كه تعيين سطح هر مسابقه‌ای دارای متر و ميزان خودش است و ميزان سطح مسابقات را نمراتی كه داوران می‌دهند تعيين می‌كند.

اين پيشكسوت قرآنی گفت: به عنوان مثال اگر در مسابقه قرآنی 50 نفر شركت كننده حضور داشته باشد ما نمرات اين افراد را در رشته‌های مختلفی همچون تجويد، قرائت و غيره ضرب و تقسيم بر 50 می‌كنيم كه عدد به دست آمده نمره آن مسابقات خواهد بود. برای تعيين سطح كيفی هر مسابقه‌ای با مسابقات ديگر نمرات آن مسابقات را با هم مقايسه می‌كنيم و هر مسابقه‌ای ميانگين نمرات كسب شده بالاتری داشته باشد آن مسابقه از سطح بالاتری برخوردار بوده است.

اين فعال قرآنی كشور خاطرنشان كرد: مسئله ديگر اين است كه بايد در سطح مسابقه‌ای كه برگزار می‌شود نمرات به صورت لحظه‌ای برای همه از شركت كننده گرفته تا تماشاگران حاضر در سالن نمايش داده شود و اين امر هم زمانی ميسر خواهد شد كه تعداد داوران در هر رشته يك نفر باشد.

نتايج مسابقات قرآن لحظه‌ای اعلام شود

علی‌اكبر حنيفی ضمن تأكيد مجدد بر كم كردن تعداد داوران در مسابقات قرآن كشور گفت: الان مواردی همچون وجود داوران زياد و همچنين مخفی ماندن نتيجه تا لحظات آخر از جمله مواردی است كه منسوخ است و من به عنوان داور در هر بخشی به محض پايان يافتن قرائت قاری نمره وی را اعلام كنم كه برای همه مشخص باشد و مانند همه مسابقاتی كه برگزار می‌شود بايد همه در جريان لحظه به لحظه مسابقات قرار بگيرند، مانند تمام مسابقاتی كه در حال حاضر برگزار می‌شود.

وی در پايان تصريح كرد: اگر اين كارها صورت بگيرد مسابقات با پيشرفت و ارتقاء سطح همراه بوده است و در غير اين صورت بايد بگوييم مسابقات در جا زده است. در پايان از همه افرادی كه دست اندركار برگزاری مسابقات بين‌المللی قرآن دانشجويان مسلمان هستند تقاضا دارم كه در برگزاری مسابقاتی سطح بالا نهايت تلاش خود را به كار بندند.

يادآور می‌شود، چهارمين دوره مسابقات بين‌المللی قرآن دانشجويان به همت سازمان فعاليت‌های قرآنی دانشجويان كشور از 22 تا 25 شهريور ماه به ميزبانی شهر تبريز برگزار خواهد شد.

peymangb

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها